Woon je in Duinbergen of Heist? Kook dan voorlopig het kraantjeswater even voor je het consumeert

Het leidingwater in het net van Duinbergen-Heist bevat een te lage concentratie aan bacteriën, dat laat AGSO Knokke-Heist weten. Het autonoom gemeentebedrijf zal nu maatregelen treffen om de kwaliteit opnieuw te verbeteren en geeft de getroffen bewoners in afwachting tips mee over wat ze nu best doen.

“Uit recente analyses is gebleken dat het leidingwater op het drinkwaternet Duinbergen-Heist momenteel niet voldoet aan de microbiologische drinkwaternormen. Het gaat om een lage concentratie van bacteriën die is aangetroffen in het drinkwater”, zegt AGSO Knokke-Heist in een mededeling.

AGSO is de oorzaak van de slechte kwaliteit van het kraantjeswater aan het onderzoeken. Het bedrijf neemt dagelijks monsters af, en spoelt en chloreert het leidingnetwerk. AGSO brengt de bewoners op de hoogte wanneer ze water weer zonder te koken kunnen gebruiken.

TipsEr wordt aangeraden het water zeker te koken voor je het wil drinken of voor je eten maakt of drank zoals koffie of soep wil bereiden. Je kan het water wel gebruiken zonder te koken als je wilt douchen of een bad nemen, bij het wassen en afwassen, schoonmaken en bij het doorspoelen van het toilet. (MM)

The post Woon je in Duinbergen of Heist? Kook dan voorlopig het kraantjeswater even voor je het consumeert is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

De Parette organiseert eerste sneukeltocht in Harelbeke

Dienstencentrum De Parette vond een originele manier om hun werking in de kijker te zetten: al sneukelend de buurt rond lokaal De Parette verkennen en op de tussenstops nader kennismaken met de vrijwilligers van het Dienstencentrum die een woordje uitleg geven over de werking. “Het opzet is van deze eerste editie een jaarlijkse sneukelwandeltocht te maken”, luidt het.
The

Lees meer »

Hulp voor Gaza vanuit België: vliegtuig met 500 tenten onderweg – Israël biedt Hamasleider veilige uittocht in ruil voor gijzelaars

Op de luchthaven van Melsbroek is woensdagochtend om 9.15 uur een vliegtuig met hulpgoederen vertrokken naar Gaza. Het gaat om een B-FAST-missie. Aan boord bevinden zich meer dan 500 tenten die uitgerust zijn voor de winter. Sinds het begin van de oorlog in Gaza stuurde België ongeveer 1.250.000 euro aan hulpgoederen naar de regio.

Lees meer »

Op bezoek in de beste schoolkeuken van Vlaanderen, waar zelfs Gault&Millau lyrisch van wordt: “Ouders wéten dat het hier soms gezonder is dan thuis”

In anderhalf uur tijd jagen ze er in schoolrestaurant De Brug in Torhout 2.400 warme maaltijden door. En dat met een versheid en kwaliteit die zelfs Gault&Millau niet is ontgaan, want ze kregen er zopas de prijs voor innovatie en originaliteit voor. De vele leerlingen vinden de maaltijden “wel lekker”. Waar het 24-koppig team die erkenning aan te danken heeft,

Lees meer »

Maakt artificiële intelligentie binnenkort theatervoorstellingen voor Gents stadstheater? NTGent stelt nieuwe digitale medewerker Alva Ishii voor

Het Gentse stadstheater NTGent stelt zijn nieuwe medewerker voor: Alva Ishii. Geen echt persoon, maar een experiment met artificiële intelligentie. Het is de bedoeling dat ze in de toekomst zelf theaterstukken maakt, maar ook helpt bij andere taken binnen het stadstheater. Met het inzetten van AI stelt NTGent de vraag waarom we de ontwikkeling van AI enkel en alleen overlaten

Lees meer »

Ook gemeenteraadsvoorzitter Nele Dejonghe stopt met politiek in Zonnebeke: “Door onze zaak blijft er te weinig tijd over”

Na zes jaar zegt huidig gemeenteraadsvoorzitter Nele Dejonghe (50) de politiek vaarwel. Beroepsbezigheden verplichten haar tot deze keuze. “Door onze zaak blijft er te weinig tijd over voor mijn politieke activiteiten.”
The post Ook gemeenteraadsvoorzitter Nele Dejonghe stopt met politiek in Zonnebeke: “Door onze zaak blijft er te weinig tijd over” appeared first on KW.be.

Lees meer »

KSA Schuiferskapelle pakt uit met feestweekend

De KSA van Schuiferskapelle blaast dit jaar 40 kaarsjes uit en laat die verjaardag niet onopgemerkt voorbij gaan. De KSA nam in 1984 de activiteiten over van de toenmalige Chiro en vestigde zich in de jeugdlokalen in de Brouwerijstraat, waar de jeugdbeweging vandaag nog steeds zit. Op 13, 14 en 15 september wordt een feestweekend
The post KSA Schuiferskapelle

Lees meer »

“Oude mensen zijn hier een vogel voor de kat”: eigenaars zorgflats klagen gebrekkige service aan

Een troebel zwembad, ondermaatse zonnewering en vooral: zorg die te wensen overlaat. Eric De Meirsman en Sylviane Schampaert zijn niet te spreken over de service die zorgbedrijf Vulpia aanbiedt in hun assistentiewoningen. “Hulpbehoevende ouderen zijn hier een vogel voor de kat”, foeteren ze. Volgens Vulpia zijn de meeste bewoners wél tevreden.
The post “Oude mensen zijn hier een vogel

Lees meer »

Meer mannen willen diëtist worden

Verschillende hogescholen zagen de opleiding voedings- en dieetkunde bijna verdubbelen in enkele jaren tijd. “De tijd dat we alleen maar mensen hielpen te vermageren, ligt achter ons.” Waarom is de richting zo populair geworden?

Lees meer »