Vliegverbod en geen gsm’s: acteur Alain Delon in intieme kring begraven op zijn landgoed

De Franse acteur Alain Delon, die vorige week overleed, is vandaag begraven. Dat gebeurde op zijn landgoed, zijn uitdrukkelijke wens, ver weg van pers en publiek. Er waren slechts een 40-tal genodigden, zij mochten geen foto’s maken. De 3 volwassen kinderen van Alain Delon, die al een tijdje met elkaar in de clinch liggen, waren aanwezig. 

Meer krantenkoppen in België

Drugsdealers uit Halle krijgen tot 40 maanden cel

Drie twintigers uit Halle zijn door de Brusselse correctionele rechtbank veroordeeld tot effectieve celstraffen van 30 en 40 maanden voor de verkoop van drugs. Een van hen bleef na zijn arrestatie gewoon verder doen met zijn handeltje en dealde verder binnen de gevangenismuren.

Lees meer »

“We hebben nood aan een nultolerantiebeleid”: Wat willen de Kortrijkse partijen doen rond veiligheid?

De traditie wil dat lokale verkiezingen steevast draaien rond de drie V’s: verkeer, vuiligheid en veiligheid. De laatstgenoemde ‘V’ is tot nog toe onmiskenbaar hét thema van de verkiezingen. En bij alle partijen klinkt dan ook unisono dat er te veel Kortrijkzanen zich nog af en toe of zelfs regelmatig onveilig voelen in de Guldensporenstad. Maar hoe we naar een

Lees meer »

Morgen 24 urenstaking op Charleroi: “Luchthaven zal op 15 procent van capaciteit draaien”

Een 24 urenstaking zal donderdag voor de nodige hinder zorgen op de luchthaven van Charleroi. Dat laat de directie van de luchthavenuitbater weten in een persbericht. De operationele capaciteit wordt uit voorzorg teruggeschroefd tot 15 procent, heel wat vluchten zullen dus geschrapt worden. De getroffen passagiers zullen door hun luchtvaartmaatschappij gecontacteerd worden, klinkt het bij Brussels South Charleroi Airport.

Lees meer »

Warandewijk in Gistel houdt na bijna 30 jaar laatste wijkfeest: “Een feest in een refter of lokaaltje, ziet niemand zitten”

Voor een laatste keer hield de Warandewijk een wijkfeest. Want na 25 edities trekken de organisatoren er de stekker uit. “Afgelopen zondag kwamen er opnieuw zo’n 75 feestvierders opdagen, dat is niet niks, hé.“We stoppen op een hoogtepunt”, klinkt het.
The post Warandewijk in Gistel houdt na bijna 30 jaar laatste wijkfeest: “Een feest in een refter of lokaaltje,

Lees meer »

Fout in uitnodigingsbrieven voor gemeenteraadsverkiezingen in Antwerpen

In sommige Antwerpse uitnodigingsbrieven voor de komende gemeenteraadsverkiezingen staat een fout. Dat laat de stad Antwerpen weten. Zo staat vermeld dat er 33 stadsdistrictsraadsleden worden verkozen, maar dat aantal klopt enkel voor het district Antwerpen, niet voor de andere districten. De fout heeft geen gevolgen voor de organisatie van de verkiezingen.

Lees meer »

Oppositie verlaat tijdens stemming over overdracht deel N8 in Wevelgem tijdelijk de gemeenteraad

Dat burgemeester Jan Seynhaeve (CD&V) over de overdracht van een stuk van de drukke gewestweg N8 in Wevelgem nog voor de bespreking op de gemeenteraad van donderdagavond communiceerde met de media, is duidelijk niet naar de zin van de oppositiepartijen N-VA, Groen en Vooruit. Ze namen niet deel aan de stemming over de overdracht en verlieten tijdelijk de zitting.

Lees meer »

Jagers aangevallen door zestigtal migranten aan Franse Opaalkust: “We zagen ze schreeuwend op ons afkomen met ijzeren staven. Het was verschrikkelijk”

Het parket van Boulogne heeft een onderzoek geopend na de horror die drie eendenjagers hebben meegemaakt in Tardinghen, aan de Franse Opaalkust, afgelopen weekend. Terwijl ze zich in hun jagershut bevonden, in aanwezigheid van een kind van 3 jaar, werden de jagers geconfronteerd met een zeer gewelddadige aanval van een zestigtal migranten. Die waren woest omdat de Franse politie had

Lees meer »