Groen trapt campagne af: “Maak van elke straat met een school een schoolstraat”

“Leefbare dorpen en steden” zijn voor Groen de inzet van de lokale verkiezingen in oktober. Bij de lancering van haar campagne koppelt de partij daar een concreet voorstel aan: in elke straat waar een school ligt, moet het gemotoriseerd verkeer aan het begin en einde van de schooldag een half uur geweerd worden.

 

Meer krantenkoppen in België

Mexicaanse hoofdaanvaller Diego González weg bij Knack Volley

Diego González, de Mexicaanse hoofdaanvaller van Knack Volley, revalideert in zijn thuisland van een blessure die hij opgelopen heeft in het tussenseizoen en komt niet meer terug naar Roeselare. Knack Volley is nu op zoek naar een back-up voor Basil Dermaux, die als hoofdaanvaller zal fungeren.
The post Mexicaanse hoofdaanvaller Diego González weg bij Knack Volley appeared first on

Lees meer »

Spegelaere Supermarkten wint ‘Food Retail Personality’

Op dinsdag 10 september 2024 heeft Spegelaere Supermarkten tijdens de ‘Food Personality Awards’ in Avelgem de felbegeerde titel ‘Food Retail Personality’ in de categorie Food Retail gewonnen. Deze erkenning markeert een mijlpaal in de 60-jarige geschiedenis van het familiebedrijf, dat uitgroeide van een bescheiden lokale supermarkt tot een pionier op het gebied van winkelbeleving en duurzaamheid.
The post Spegelaere

Lees meer »

Tien petanqueterreinen in sportcentrum De Pionier in Wervik

In de gewezen turnzaal van sportcentrum De Pionier in Wervik zijn er nu tien petanqueterreinen in dolomiet. Wat alvast heel goed nieuws is voor Okra, de Vlaamse Seniorenclub en Neos. Jarenlang speelden ze op het stadsdomein Oosthove in de Speiestraat zowel binnen als buiten. Indoor was dat bij Okra tijdens de koude maanden dan op tapijten.
The post Tien

Lees meer »

Asielzoeker (25) steelt negen keer in zelfde Colruytwinkel: “Van eten tot smartwatch”

Een 25-jarige man die als asielzoeker in het centrum van Koksijde verbleef maakte van de gelegenheid gebruik om meer dan twee maanden lang verschillende diefstallen te plegen in de Colruyt van Koksijde. Daarbij maakte hij ongeveer 400 euro buit. Hij riskeert drie maanden cel.
The post Asielzoeker (25) steelt negen keer in zelfde Colruytwinkel: “Van eten tot smartwatch” appeared

Lees meer »

Stefanie (32) opent Flowers & Braids in Oostnieuwkerke: “Mensen kunnen hier terecht voor het opsteken van haar, vlechtwerk en maquillage”

Stefanie Werbrouck opent op zondag 15 september officieel haar zaak Flowers & Braids. Bij Flowers & Braids kunnen dames terecht voor feestkapsels, maquillage en workshops.
The post Stefanie (32) opent Flowers & Braids in Oostnieuwkerke: “Mensen kunnen hier terecht voor het opsteken van haar, vlechtwerk en maquillage” appeared first on KW.be.

Lees meer »

CD&V Anzegem neemt niet deel aan de gemeenteraadsverkiezingen: “Nieuwe start in 2030 met nieuwe mensen en nieuwe kansen”

Voor het eerst sinds oktober 1982 zullen de Anzegemse christendemocraten niet deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen. “Gedurende die 42 jaar is CD&V Anzegem nagenoeg altijd naar de kiezer getrokken in samenwerking met een politieke partner”, zegt voorzitter CD&V Anzegem Filip Vandemoortele (52). “Dat was een bewuste strategie om de versnippering van partijen in de gemeenteraad te beperken en tegelijkertijd de CD&V-waarden

Lees meer »

Chirurgen van paardenkliniek Equitom in Lummen gebruiken virtual reality om zich beter voor te bereiden op complexe ingrepen

De chirurgen van paardenkliniek Equitom in Lummen maken voortaan gebruik van virtual reality om zich voor te bereiden op complexe ingrepen. Met MRI- en CT-scans van het paard wordt er een 3D-model gecreëerd dat de chirurgen in detail kunnen bekijken via een virtual reality-bril. Met deze technologie kunnen ze in het lichaam van het paard duiken, metingen doen en zelfs

Lees meer »

Jorina uit ‘Blind getrouwd’ viel 15 kilo af: “Nu durf ik bepaalde kledij weer meer aan te trekken”

“Ik heb wel een aantal keren in de friendzone gezeten.” De zoektocht naar een partner liep stroef voor Jorina Van Rompaey (32) en dus schreef de onthaalmedewerkster uit Lier zich in voor ‘Blind getrouwd’. Jorina’s moeilijke datingverleden had alles te maken met haar zelfbeeld en gewicht, maar nu ze 15 kilo is afgevallen, staat ze vol zelfvertrouwen voor het altaar.

Lees meer »