Noodweer trekt over Vlaanderen: gewonden nadat springkasteel wegwaait in Nieuwpoort

In Nieuwpoort hebben felle windstoten zaterdagnamiddag voor paniek gezorgd. Enkele springkastelen gingen de lucht in terwijl er nog kinderen opzaten. Ook elders in Vlaanderen veroorzaakt de hevige wind problemen.

 

Meer krantenkoppen in België

Kelly Pfaff (47) na de uitspraak over de home-invasion: “Mama heeft weer veel mosselen gegeten zoals vroeger, ook daaraan merk ik: ze komt hier door”

“We doen er nu alles aan om de joie de vivre van ons mama vollenbak terug te krijgen.” Zo reageert Kelly Pfaff — zowat de spreekbuis van de familie — bij HLN nadat de twee voortvluchtige mannen die haar mama Carmen (68) in augustus vorig jaar hondsbrutaal overvielen in haar villa in Brasschaat, vanochtend veroordeeld werden tot 8 jaar celstraf.

Lees meer »

N-VA Harelbeke trekt met sterke top 5 richting de gemeenteraadsverkiezingen

Met nog precies een maand te gaan tot de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober 2024, presenteert N-VA Harelbeke haar top 5-kandidaten. De lijst combineert ervaring, ondernemerszin en jong talent, en weerspiegelt de ambities van de partij om Harelbeke nieuw leven in te blazen, aldus N-VA.
The post N-VA Harelbeke trekt met sterke top 5 richting de gemeenteraadsverkiezingen appeared first on

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

In de VS heeft wereldster Taylor Swift haar steun uitgesproken voor Kamala Harris. Voor de lokale verkiezingen ligt dat wat ingewikkelder…
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nederlandse drugdealer geïdentificeerd als verdachte van steekpartij in Oostende

In het onderzoek naar een steekpartij in juli 2023 in Oostende is een verdachte geïdentificeerd. Dat bevestigt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. Een 41-jarige man uit Nieuwpoort werd neergestoken toen hij drugs wilde kopen van een vermoedelijk Nederlandse dealer.
The post Nederlandse drugdealer geïdentificeerd als verdachte van steekpartij in Oostende appeared first on KW.be.

Lees meer »

’t Ferm viert zesde verjaardag met volledig nieuwe huisstijl: “Producten in de kijker zetten”

‘t Ferm, de organisatie die zinvolle dagbesteding aanbiedt aan vijftien mensen met een beperking, bestaat zes jaar. Die verjaardag wordt gevierd met een nieuwe huisstijl en een nieuw logo. “Met de nieuwe huisstijl en het logo zetten we ook de verschillende producten die we maken in de kijker”, aldus Danny Demeersseman, coördinator van ’t Ferm.
The post ’t Ferm

Lees meer »

Overgangsraad van bestuur Standard bekend, CEO Pierre Locht blijft aan boord “tot het verkoopproces van de club is afgerond”

Met een officieel communiqué heeft Standard de overgangsraad van bestuur bekendgemaakt. Daarin zetelen CEO Pierre Locht – die voorlopig aanblijft -, financieel directeur Giacomo Agneli en David Shaw van A-Cap – een grote investeerder van 777 die de controle over verschillende beleggingsprojecten heeft overgenomen. 777 Partners zetelt niet langer in de raad van bestuur van de Rouches.

Lees meer »

Onze correspondent volgde debat tussen Harris en Trump in Brooklyn: “Ik had gehoopt dat hij zich vaker in de voet zou schieten”

Op dinsdagavond ontmoetten ex-president Donald Trump en huidig vicepresident Kamala Harris elkaar voor het eerst tijdens hun langverwachte debat in Philadelphia. Wij trokken naar Café Erzulie, een Haïtiaans café in Bedford-Stuyvesant, een buurt in Brooklyn van groot historisch belang voor de Afro-Amerikaanse gemeenschap in New York. Daar had de NAACP, een van de oudste burgerrechtenorganisaties in de Verenigde Staten, een

Lees meer »

RUP Lammens in Wijnendale definitief goedgekeurd

De gemeenteraad heeft maandagavond het gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan voor de site van de vroegere pluimveeslachterij Lammens in Wijnendale definitief goedgekeurd. Dat RUP wijzigt de bestemming van de gronden en bepaalt de specifieke bouwvoorschriften.
The post RUP Lammens in Wijnendale definitief goedgekeurd appeared first on KW.be.

Lees meer »