Was transfer van De Ligt een beslissing van Bayern-bestuur en niet van Kompany? “Hij zei dat hij zijn verdediger nummer 1 was”

Vincent Kompany en Bayern München beginnen zondag aan hun seizoen in de Bundesliga op het veld van Wolfsburg. De Rekordmeister zal dat doen zonder Matthijs de Ligt, die verkocht werd aan Manchester United. Een transfer die Vincent Kompany liever niet had zien gebeuren? “Volgens het kamp-De Ligt zei Kompany dat hij niet verantwoordelijk was voor de beslissing”, schrijft ‘The Athletic’. 

Meer krantenkoppen in België

Word voor één jaar buikschieter van Vichte tijdens het kermisweekend

Vichte Kermis komt eraan. Van 14 tot 17 september 2024 wordt de Vichteplaats en omgeving het kermistoneel met tal van attracties. ‘Vichte leeft!’, getuige de vele randactiviteiten om en rond het dorp met als hoogtepunt Vichte Koerse (Textielprijs 2024).
The post Word voor één jaar buikschieter van Vichte tijdens het kermisweekend appeared first on KW.be.

Lees meer »

Flitsen gemeenten zich rijk? Recordbedrag van 124 miljoen euro aan boetes: “Sommigen zien het als melkkoe en dat moet stoppen”

Op vijf jaar tijd is het bedrag dat gemeenten ophalen aan boetes bijna verdrievoudigd van 43 miljoen euro tot 124 miljoen euro. Een record. En dat heeft alles te maken met de vloedgolf aan lokale trajectcontroles die over Vlaanderen is gerold. “Het loopt uit de hand”, zegt Vlaams parlementslid Maurits Vande Reyde (Open VLD), die een concreet idee heeft om

Lees meer »

Lokaal Dienstencentrum Weidevogel opent de deuren in Lo-Reninge: “Een gezellige plaats die voorziet in tal van activiteiten”

Lo-Reninge heeft sinds donderdag 11 september een Lokaal Dienstencentrum (LDC). Dat draagt de naam Weidevogel en is gevestigd in de cafetaria en polyvalente zaal van wzc Zilvervogel in Reninge.
The post Lokaal Dienstencentrum Weidevogel opent de deuren in Lo-Reninge: “Een gezellige plaats die voorziet in tal van activiteiten” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Theatershow van Peter Detavernier over zijn vader in nazi-Duitsland: “Hij vertrok met loden schoenen”

Cabaretier Peter Detavernier bouwde zijn elfde theatershow ‘Hoop’ rond de oorlogsdagboeken van zijn vader Roger. Die werd in 1943 als 19-jarige met twee vrienden verplicht te gaan werken in nazi-Duitsland. “Dit wordt mijn meest persoonlijke theatervoorstelling ooit”, zegt de Wingense theatermaker.
The post Theatershow van Peter Detavernier over zijn vader in nazi-Duitsland: “Hij vertrok met loden schoenen” appeared first

Lees meer »

Duitse gerecht legt beslag op grootste bordeel van Europa

Dit is ‘Pascha’, het grootste bordeel van Europa. Achter een opvallend flashy roze gevel in Keulen werken tot 120 prostituees en passeren een slordige 1.000 klanten per dag. Maar mogelijk is het gedaan met de pikante pret. Volgens de Duitse krant ‘Bild’ is het megabordeel in beslag genomen door de autoriteiten. Alles draait om een onderzoek waarbij een professionele bende

Lees meer »

Vital Borkelmans veroordeeld voor rijden onder invloed in Knokke-Heist

Ex-profvoetballer Vital Borkelmans (61) is door de Brugse politierechter voor rijden onder invloed veroordeeld tot vijftien dagen rijverbod en 1.600 euro boete, waarvan 600 euro effectief. Nog voor de ademtest gaf de voormalige assistent-bondscoach toe dat hij te veel gedronken had.
The post Vital Borkelmans veroordeeld voor rijden onder invloed in Knokke-Heist appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK. “Gooi jouw strips maar weg, niet de mijne”: verhuisstress zorgt voor gekibbel tussen Staf en Monique in ‘Camping Coppens’

De familie Coppens verhuist in het vierde seizoen van ‘Camping Coppens’ van het platteland naar de stad en dat brengt heel wat inpakstress met zich mee. Het blijkt voor Staf (43) en Monique (51) soms moeilijk om overeen te komen: wat mag er mee naar het nieuwe huis en wat gaat er naar de container? Het begin van vele dilemma’s…

Lees meer »