Heldhaftige man redt kind dat van balkon dreigt te vallen in Spanje

In de Spaanse stad Alicante heeft een man een 6-jarige jongen van een balkon kunnen redden. Het kind hing over de balustrade, waarop de 29-jarige Braziliaan van het appartement ernaast tot bij de jongen klom. De man is onthaald als held, maar zegt dat hij het meteen opnieuw zou doen. 

Meer krantenkoppen in België

Alle vluchten in Shanghai worden geannuleerd door komst tyfoon Bebinca

De Chinese autoriteiten bereiden zich voor op de komst van tyfoon Bebinca -met momenteel windsnelheden tot 144 kilometer per uur- die tussen zondagavond en maandagochtend de drukbevolkte oostkust zou moeten bereiken. In de economische hoofdstad Shanghai worden alle vluchten vanaf 20 uur lokale tijd geannuleerd, kondigt staatszender CCTV aan.

Lees meer »

Net als in ‘Kalm Waes’: CEO, piloot en arts getuigen hoe meditatie en stilte hun leven veranderden

Helemaal zen en “100 procent zeker dat hij terugkomt” verliet Tom Waes het boeddhistisch centrum na een stilteretraite voor zijn programma ‘Kalm Waes’. Wat zo heilzaam is aan uren, zelfs dagen zitten én zwijgen op het meditatiekussen, en hoe het hen kalmeert in hun eigen drukke levens, weten ook deze ex-CEO, piloot en kinderarts. “De eerste keren vond ik het

Lees meer »

Grensstreek geteisterd door diefstallenplaag van en uit voertuigen: “Wees extra waakzaam in de komende, donkere periode”

De voorbije maand werden opvallend veel voertuigdiefstallen gepleegd. Dat het een plaag is, blijkt uit de cijfers. In een maand tijd al vier keer zoveel als dezelfde periode vorig jaar. Ook bij de politiezone Grensleie vloeken ze. “We zetten nochtans in op verhoogde patrouilles en wijkgerichte controles”, klinkt het.
The post Grensstreek geteisterd door diefstallenplaag van en uit voertuigen:

Lees meer »

Doelman Miguel De Block (KFC Heist A – 2A) hoopt op deugddoende zege: “Zitten in het hoekje van de slagen”

De competitie startte niet onaardig voor de jongens van coach Geert Versavel. Een puntendeling tegen Eendracht Hooglede deed het beste verhopen. Daarna werd de kustformatie met de neus op de feiten gedrukt: twee opeenvolgende verplaatsingen, naar Meulebeke en Ruddervoorde, leverden nul punten op, gepaard gaand met zeven tegentreffers.
The post Doelman Miguel De Block (KFC Heist A – 2A)

Lees meer »

K3 zit 5 weken op Malta, wij brachten hen een bezoek: “Het feit dat ik Louis zo mis, is een teken dat het goed zit”

“Mensen hebben hier totaal geen besef van wie we zijn. ‘We’re a Belgian popgroup’, moeten we tientallen keren per dag uitleggen.” Maar liefst vijf weken brengen Hanne, Marthe en Julia van K3 door op Malta voor hun allereerste film samen. Omringd door 55 crewleden, 60 figuranten, 12 Belgische en 16 Maltese dansers, en… schildpadspotters. Want de natuur wil niet echt

Lees meer »

Fabrieksverkoop meubelen Vincent Sheppard: “Ieder jaar een groot succes”

Vincent Sheppard organiseert op 21 en 22 september een fabrieksverkoop met meubels voor binnen en buiten aan verrassend kleine prijsjes. De ideale gelegenheid om kwalitatieve meubelen op de kop te tikken met kortingen tot -70%. “Dit keer zijn er heel veel loop-meubels uit onze populaire collectie bij”, klinkt het.
The post Fabrieksverkoop meubelen Vincent Sheppard: “Ieder jaar een groot

Lees meer »

LIVE. Al twee dorpen geëvacueerd in grensgebied tussen Polen en Tsjechië na zware regenval door storm Boris, ook Duitsland zet zich schrap

Verschillende landen in Oost-Europa zetten zich schrap voor cycloon Boris. Weerdiensten verwachten extreme regenval en waarschuwen voor overstromingen. In het grensgebied tussen Tsjechië en Polen treden rivieren al uit hun oevers als gevolg van de aanhoudende regen, en werden al twee dorpen geëvacueerd. Volg het nieuws over de extreme weersomstandigheden in deze liveblog.

Lees meer »

EXCLUSIEF. De rijzende ster van Wallonië dankzij wie Bart De Wever opnieuw formateur is: “Een regering tegen Kerstmis? Dan belanden we in de problemen”

“Tegen eind oktober moet er een federale regering komen.” Dat zegt Maxime Prévot, de man dankzij wie Bart De Wever (N-VA) opnieuw formateur kon worden, in een exclusief gesprek met HLN. De rijzende politieke ster in Wallonië en voorzitter van Les Engagés gunt ons een blik achter de schermen van de federale onderhandelingen en schuwt de straffe voorspellingen niet. “Als

Lees meer »