Kazandfeesten in Rumbeke zijn ideale afsluiter van de zomer: drie dagen feest met barbecue, optredens en rommelmarkt

Van vrijdag 30 augustus tot en met zondag 1 september zijn er opnieuw de Kazandfeesten in Rumbeke. Het evenement is al aan de vijfde editie toe. Het hele weekend staat garant voor drie dagen feest met onder andere een barbecue, tal van optredens, animatie voor de kinderen en als afsluiter een rommelmarkt.

De Kazandfeesten vormen het hoogtepunt van de jaarlijkse activiteiten van Wijkcomité Kazand. “Elk jaar doen we iets rond Halloween, Sinterklaas, een nieuwjaarsreceptie en een paaseierenraap. Met de opbrengst van die festiviteiten is het voor ons mogelijk om de Kazandfeesten te organiseren”, vertelt Jurgen Slabbinck (51), het aanspreekpunt binnen wijkcomité Kazand.

De Kazandfeesten zijn intussen al aan de vijfde editie toe. Het programma ziet er weer veelbelovend uit. “Vrijdag 30 augustus trappen we om 19 uur af met een barbecue”, aldus Jurgen. “Volwassenen betalen 18 euro, kinderen 9 euro. Tijdens de barbecue kunnen de mensen genieten van een optreden van Wayne Matthews uit Ingelmunster. Vorig jaar mochten we 240 eters verwelkomen en ook dit jaar verwachten we weer zo’n opkomst. Na de barbecue volgt er een afterparty. Daarvoor mikken we op nog meer volk dan vorig jaar.”

Voor de kinderen

“Zaterdagnamiddag staat in het teken van de kinderen met een shark run, waarbij ze een hindernissenparcours van 20 meter lang kunnen afleggen, voorzien we een kinderdisco en tal van animatie. Vanaf 18 uur is er dan een optreden van The Memphis Truckdrivers, de ideale opwarmer voor wie later op de avond nog naar het Trax Festival gaat. Afsluiten doen we op zondag met de zevende editie van onze rommelmarkt. In totaal zullen er zo’n 400 standjes zijn. In vergelijking met vorig jaar zal de rommelmarkt ook iets groter zijn want naast de Kempenaarstraat, de Aakstraat, de Klipperstraat en de Spitsstraat kunnen we nu ook een beroep doen op de helft van de Kazandstraat. Tot slot is er op zondag, tussen 14 en 16 uur, ook nog een dansoptreden. Voor elk wat wils dus tijdens onze sfeervolle driedaagse”, besluit Jurgen.

Meer info op de Facebookpagina van het Wijkcomité Kazand

The post Kazandfeesten in Rumbeke zijn ideale afsluiter van de zomer: drie dagen feest met barbecue, optredens en rommelmarkt is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Hubert, Frederiek en Cyriel Logghe delen voetbalpassie: “Mijn allereerste geel? Van vader Hubert!”

Sportief coördinator Frederiek Logghe was aandachtig toeschouwer van het duel tegen Dosko Sint-Kruis, dat zijn KSV Jabbeke met 1-3 verloor. De conclusies over de moeilijke start van de eerste ploeg zal hij wel binnenskamers trekken. Maar Frederiek is niet alleen coördinator in Jabbeke, hij heeft nog veel andere pijlen op zijn boog, net als zijn vader Hubert en zijn zoon

Lees meer »

OPROEP. Zit jij in een studentenkot dat je ouders kochten als investering?

Een nieuw academiejaar, een nieuwe dramatische zoektocht naar een studentenkot. Of niet, als je ouders doelbewust investeerden in eentje, zodat jij nu gerust je valies én rugzak kan pakken. Kochten jouw ouders een kot aan, en trek jij nu erin? Of verblijf jij al in zulke investeringspoten? We horen graag jullie verhaal, in een telefoontje met jou en je ouders,

Lees meer »

“Kom uit je auto of durf je niet?”: veertiger ontkent dat hij dreigde met beitel tijdens discussie in het verkeer

Een 40-jarige man uit Deinze riskeert voor de Brugse rechtbank drie maanden cel voor verkeersagressie. Tijdens een discussie over een parkeerplaats zou Tom M. een man bedreigd hebben met een grote beitel, maar dat ontkent hij zelf ten stelligste.
The post “Kom uit je auto of durf je niet?”: veertiger ontkent dat hij dreigde met beitel tijdens discussie in

Lees meer »

Tsjechië en Polen sturen militairen naar rampgebied

De regeringen van Polen en Tsjechië sturen het leger naar het door storm Boris geteisterde rampgebied, om plunderingen tegen te gaan en de herstelwerkzaamheden te ondersteunen. Volgens onze weerman David Dehenauw is er een “ongeziene” hoeveelheid neerslag in de regio gevallen. De tussen de 400 en 500 millimeter gevallen regen in amper vier dagen is wat er in België normaliter

Lees meer »

Tyfoon Bebinca eist twee doden in China

In het oosten van China heeft tyfoon Bebinca twee doden geëist. De slachtoffers werden geëlektrocuteerd nadat ze op een kruispunt in de stad Kunshan, ten westen van Shanghai, geraakt werden door een stroomkabel van een omgevallen elektriciteitsmast, meldde de Chinese staatstelevisie. Ze werden nog overgebracht naar een ziekenhuis maar bezweken daar aan hun verwondingen.

Lees meer »