Werken aan de Rijksweg (N36) in Izegem tussen rotondes Leenstraat en Kortrijksestraat gaan op 9 september van start en gaan jaar duren

De Rijksweg (N36) wordt vanaf maandag 9 september aangepakt, net de dag waarop ook het tweede deel van de Izegemse Centrumbrug open gaat. Waar de werken aan de Centrumbrug in handen waren van de Vlaamse Waterweg, is dat bij de gewestweg N36 het Agenschap Wegen en Verkeer dat de initiaftiefnemer is. De werken zullen in vier fases verlopen, tegen de zomer van 2025 moet die afgerond zijn.

De Rijksweg is al langer een doorn in het oog van de (Izegemse) autobestuurders. Zeker tussen de Leenstraat en de Meensesteenweg ligt het wegdek erbij als een lappendeken. Echte herstellingswerken werden vooruitgeschoven door de totale vernieuwing en herinrichting van de baan en die komt er nu aan. Op maandag 9 september start men met de eerste fase. Wat staat er nu concreet gepland in de werken die volgens de planning een jaar zullen duren? Het gaat om het stuk N36 tussen de rotondes aan Leenstraat en Krekelmotestraat en die van de Kortrijksestraat (Delhaize).

“Er blijft een parkeerstrook ter hoogte van het sportstadion” (schepen Caroline Maertens)

In eerste instantie wordt de fietsveiligheid verhoogd. Nu is er nog een brede parkeerstrook aan beide zijden van het twee kilometer lange traject. Die maakt nu grotendeels plaats voor een fietspad van twee meter breed, afgescheiden van het gemotoriseerd verkeer met een groenstrook. “Maar we hebben er bij AWV ook voor geijverd dat er ter hoogte van het sportstadion parkeergelegenheid blijft. Zo kunnen supportersbussen plaatsnemen en kunnen de ouders daar hun kind veilig afzetten”, zegt schepen Caroline Maertens. Ook ter hoogte van de handelszaken als Izytec zal er een parkeerzone voorzien zijn.

De drie vakken op de Rijksweg maken straks plaats voor twee keer één rijstrook

De bushalte aan de Vlasbloemstraat wordt gemoderniseerd met een verhoogd perron om reizigers makkelijker toe te laten in en uit te stappen. Aan de rotondes, die nog in goede staat zijn, wordt niets veranderd. Tussen de twee bewuste rotondes waar de werken zich afspelen ligt ook nog een derde rotonde ter hoogte van de Meensesteenweg en Burgemeester Vandenbogaerdelaan.

Concreet komt het op neer dat na de werken het stuk N36 tussen Leenstraat en de Kortrijksestraat over de volledige richting op één vak komt, waar nu nog alternerend een tweede rijvak is. Het stuk N36 van Lendelede richting Harelbeke is al op die manier aangelegd. In Izegem verdwijnen dus ook voor een groot gedeelte de parkeerstroken langs de Rijksweg.

De werken die tegen de zomer van 2025 zouden beëindigd moeten zijn vinden plaats in vier fases. Aan de eerste fase wordt op maandag 9 september gestart, die duurt tot eind november. De aannemer gaat dan aan de slag aan de weghelft richting Harelbeke (zuidelijke kant) tussen de Leenstraat en de Meensesteenweg. Het doorgaand verkeerd (ook het (zwaar) vrachtverkeer) volgt tijdens die eerste fase een (officiële) omleiding via de R32 en de N50 tot aan de N36. De kant waar er niet gewerkt wordt blijft open voor het verkeer.

De latere fases in de werken zien er als volg uit

Fase 2 (eind november 2024 – voorjaar 2025): er wordt gewerkt op de Rijksweg richting Roeselare, tussen de Meensesteenweg en de Leenstraat.

Fase 3 (voorjaar 2025): er wordt gewerkt op de Rijksweg richting Roeselare, tussen de Kortrijksestraat en de Meensesteenweg.

Fase 4 (voorjaar – einde zomer 2025): er wordt gewerkt op de Rijksweg richting Harelbeke, tussen de Meensesteenweg en de Kortrijksestraat.

The post Werken aan de Rijksweg (N36) in Izegem tussen rotondes Leenstraat en Kortrijksestraat gaan op 9 september van start en gaan jaar duren is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Frans is oudste en Shirley jongste kandidaat gemeenteraadsverkiezingen: “We hopen op drie zetels”

Voor de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober dingen 84 kandidaten naar onze stem. Er komen vier partijen in het strijdperk: CD&V+, N-VA, Voor Oudenburg en Vooruit. Onder de kandidaten is Frans Denys (82) de oudste en Shirley Dumon (wordt op 14 september 18) de jongste. We luisterden naar hun motivatie om aan politiek te doen, waarom ze voor N-VA en Vooruit

Lees meer »

Nederlanders gaan opnieuw in beroep tegen ethaankraker in Antwerps havengebied

De Nederlandse provincie Noord-Brabant tekent opnieuw beroep aan tegen de vergunning die de Vlaamse overheid verleende aan het Britse chemiebedrijf Ineos. Dat meldt de provincie vrijdag op haar website. De ethaankraker van Ineos in de Antwerpse haven zou volgens de Nederlanders nog altijd te veel stikstofdepositie opleveren in het Natura2000-gebied De Brabantse Wal.

Lees meer »

Club Brugge wint met 0-3 van Kortrijk en komt naast Genk aan de leiding

Club Brugge heeft zaterdag op de zevende speeldag van de Jupiler Pro League in het Guldensporenstadion KV Kortrijk met 0-3 opzijgezet. Door de zege komen de Bruggelingen voorlopig samen met Racing Genk aan de leiding. Kortrijk staat met zeven punten dertiende.
The post Club Brugge wint met 0-3 van Kortrijk en komt naast Genk aan de leiding appeared first

Lees meer »

Eerste spadesteek voor tragewegennetwerk in Oekene

Bij de start van de Gardeboefeesten stelde de stad de plannen voor om een trage wegennetwerk te ontwikkelen in Oekene. “Het is onze doelstelling om de buurt te ontharden en beter te verbinden. Dit is een eerste stap bij het vergroenen van Oekene. In een latere fase pakken we ook nog het dorpsplein aan”, aldus schepen van Bos en Natuur

Lees meer »

Norbert en Edwige vieren diamant

Norbert Standaert (82) en Edwige Mestdagh (83) mochten onlangs hun diamanten jubileum vieren. Het koppel stapte zestig jaar geleden, op 4 september 1964, in het huwelijksbootje, nadat ze elkaar leerden kennen op een dansavond van de KAJ. Norbert werkte jarenlang als treinbestuurder, terwijl Edwige onthaalmoeder was. Met Diether, Petra en Margot kregen ze drie kinderen.
The post Norbert en

Lees meer »

“Een schande”: Cesar Casier neemt het op voor Conrad Janssens na pijnlijke opmerkingen in ‘Celebrity Klopjacht’

Het nieuwe seizoen van het Play4-programma ‘Celebrity Klopjacht’ veroorzaakt nu al ophef. Zo krijgen Cesar Casier (36) en Conrad Janssens (22), zoon van ex-Miss België Ilse De Meulemeester (53) en zakenman Glenn Janssens (50), het zwaar te verduren, schrijft ‘TV Familie’. En dan vooral vanwege de pijnlijke uitspraken die de speurders in het programma over het koppel deden. “We zijn

Lees meer »

EXCLUSIEF. Barbara Sarafian (56) waakt over haar geluk. “Nog eens schijteverliefd worden? Dat ga ik niet meer doen”

Voor ‘Kotmadam Sarafian’ woonde Barbara Sarafian (56) onder één dak met zeven studenten. Confronterend? Niet zozeer. “Dankzij hen keek ik terug naar mezelf als twintigjarige.” Hoe ouder de actrice wordt, in haar hart en hoofd blijft ze eeuwig jong. Zelfs wanneer de menopauze, het moederschap en de liefde haar op de proef stellen. “The boutique of love is not closed,

Lees meer »

Gedaan met bank spelen voor je energieleverancier? Dit willen de Arizona-partijen aan je energiefactuur veranderen

Energieleveranciers verplichten je voorschotfactuur automatisch aan de actuele elektriciteits- en aardgasprijs aan te passen. Dat is wat ze willen, de partijen die onderhandelen over een federale regering (N-VA, MR, Vooruit, Les Engagés en CD&V). Zo behoren torenhoge eindfacturen of grote terugbetalingen tot het verleden. HLN kon de laatste onderhandelingsnota over het thema energie inkijken: dit willen ze allemaal veranderen aan

Lees meer »