Zelfs een hittegolf valt niet uit te sluiten. Waar danken we het zomerweer aan dat wordt voorspeld? En hoe warm wordt het?

De kans op mooi weer tijdens de Belgische zomervakantie is het grootst eind augustus. Dat blijkt uit de statistieken. Ook dit jaar worden de verwachtingen ingelost. “Volgende week wordt één van de beste van de zomervakantie”, zegt VTM-weerman David Dehenauw. Hoe aangenaam wordt het weer precies? En wat zijn de voorspellingen voor het begin van het nieuwe schooljaar? 

Meer krantenkoppen in België

Oude Kale in Landegem hersteld tot kronkelende waterloop

De Oude Kale kronkelt opnieuw door het landschap tussen Landegem en Merendree. De Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) herstelde de waterloop tot een kronkelende beek met onverharde oevers en steile en zachte bochten. Dit zal de waterkwaliteit verbeteren en waar de Oude Kale al in 2017 werd hersteld, zijn de effecten op de waterkwaliteit al zichtbaar.

Lees meer »

Brusselse gezinnen doen het steeds vaker zonder auto

Meer dan een kwart van de gezinnen in België (27,6 procent) had geen eigen auto in 2023. In Brussel is dat zelfs meer dan de helft, terwijl de Vlaamse huishoudens net het vaakst wel één of meer auto’s hebben. Dat blijkt uit gegevens van het Belgische statistiekbureau Statbel.

Lees meer »

Planbureau verwacht dat groei werkgelegenheid bijna stilvalt

Het Planbureau verwacht dit en volgend jaar weinig nieuwe jobs. In 2024 zouden er slechts 16.000 nieuwe banen bijkomen en volgend jaar 25.000, zo blijkt uit nieuwe economische vooruitzichten die woensdag werden gepubliceerd. Hierdoor zou ook de werkgelegenheidsgraad nauwelijks stijgen.

Lees meer »

Flitsen gemeenten zich rijk? Recordbedrag van 124 miljoen euro aan boetes: “Sommigen zien het als melkkoe en dat moet stoppen”

Op vijf jaar tijd is het bedrag dat gemeenten ophalen aan boetes bijna verdrievoudigd van 43 miljoen euro tot 124 miljoen euro. Een record. En dat heeft alles te maken met de vloedgolf aan lokale trajectcontroles die over Vlaanderen is gerold. “Het loopt uit de hand”, zegt Vlaams parlementslid Maurits Vande Reyde (Open VLD), die een concreet idee heeft om

Lees meer »

Klaverveld speelt twee uiteenlopende voorstellingen: Van bittere ernst tot komedie

Woonzorgcentrum Klaverveld pakt uit met twee theaterstukken. ‘DeMensZien bij dementie’ is gebaseerd op waargebeurde verhalen en wordt op de planken gebracht in september. In april is het tijd voor het luchtige werk met de komedie ‘Boer zocht vrouw’.
The post Klaverveld speelt twee uiteenlopende voorstellingen: Van bittere ernst tot komedie appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK. “Gooi jouw strips maar weg, niet de mijne”: verhuisstress zorgt voor gekibbel tussen Staf en Monique in ‘Camping Coppens’

De familie Coppens verhuist in het vierde seizoen van ‘Camping Coppens’ van het platteland naar de stad en dat brengt heel wat inpakstress met zich mee. Het blijkt voor Staf (43) en Monique (51) soms moeilijk om overeen te komen: wat mag er mee naar het nieuwe huis en wat gaat er naar de container? Het begin van vele dilemma’s…

Lees meer »

LIVE CLUB BRUGGE-DORTMUND (woe, 21u). Hayen en Vanaken spreken zo dadelijk met de pers, volg het hier op de voet

Club Brugge opent morgen om 21 uur zijn campagne in de vernieuwde Champions League met een thuiswedstrijd tegen Borussia Dortmund. Jan Breydel droomt van een eerste stunt tegen de finalist van vorig seizoen. In de voormiddag werkte blauw-zwart een training af, zo meteen spreken Nicky Hayen en Hans Vanaken met de pers. De wedstrijd is LIVE te bekijken op VTM

Lees meer »