West-Vlaamse Tina Turner organiseert gloednieuwe hoedenshow ‘Chapeau XXIV’ in kerk: “Het wordt bijzonder”

‘t Is den hoed die ‘t em doet. De vrijdagmiddag van de Waregem Koerse Feesten krijgt dit jaar een bijzondere invulling. Marijke Vantieghem (70) zet samen met de stedelijke dienst Feestelijkheden een nieuwe modeshow op poten in de centrale kerk. De diverse ontwerpers bieden er na de show ook hun hoeden te koop aan.

Marijke Vantieghem is een gekend gezicht in de regio. In Ingooigem had ze jarenlang een café en winkel. In Waregem werkte ze in woonzorgcentrum De Meers en is ze een graag geziene gast op allerlei evenementen. Ze was vroeger tambourmajorette en treedt nog steeds op als de West-Vlaamse Tina Turner. Aan ambiance geen gebrek. “Ik zit graag tussen het volk”, vertelt Marijke.

In De Meers stampte ze een hoedenshow voor de bewoners uit de grond. “Willy Naessens werd sponsor en centrale gast en Ignace Crombé nam de presentatie op zich, de bewoners vonden dat de max. Er was helaas geen plaats voor een extern publiek, veel mensen vroegen nochtans of ze de show eens mochten bijwonen.”

Vrouwen én mannen

Marijke koestert al decennialang een voorliefde voor hoeden. “Op mijn plechtige communie droeg ik een roze hoedje zoals Jacqueline Kennedy. Vanaf dan zette ik bij elke plechtigheid of optreden een hoed op. Mocht ik enkele jaren jonger zijn, ik start meteen een hoedenwinkel in Waregem”, vertelt ze enthousiast.

Een nieuwe zaak openen is niet aan de orde, een gloednieuw spektakel op poten zetten wel. “Er ontbrak iets zoals een hoedenshow op de Waregem Koerse Feesten. Ik zag een vrij moment op de vrijdagmiddag en belde schepen van Feestelijkheden Iacopucci op met mijn voorstel. Hij was enthousiast en samen met de bevoegde dienst werkten we Chapeau XXIV uit. We blazen de hoed nieuw leven in, voor vrouwen én voor mannen!”

Kunst en muziek

De kerk op de Markt wordt gezellig ingekleed voor de modeshow. “Twintig mannequins tonen van 14.30 tot rond 16 uur allerlei hoeden op de rode loper. Er zullen zes ontwerpers uit België en Nederland aanwezig zijn, ook Hoedenaarde is van de partij. DJ So-Fiesta en operazanger Andrei Lugovski zorgen voor muzikale begeliding. Daarnaast zijn kunstenaars Isabelle Bossuyt, Veerle Devos en Nina Verhelst betrokken. Het wordt echt bijzonder. En misschien zakt Willy Naessens af, maar dat is nog niet zeker.”

De deuren van de kerk openen om 13.30 uur, de toegang is gratis en er is plaats voor 370 personen. Vanaf 16 uur, na de show, start de hoedenverkoop.

The post West-Vlaamse Tina Turner organiseert gloednieuwe hoedenshow ‘Chapeau XXIV’ in kerk: “Het wordt bijzonder” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Nieuw woonproject in voormalig gemeentehuis

Tijdens de zondag van de kermis kon men kennismaken met het nieuwe bouwproject, dat ondergebracht wordt in het voormalige gemeentehuis in de Kasteelstraat in Oostvleteren.
The post Nieuw woonproject in voormalig gemeentehuis appeared first on KW.be.

Lees meer »

Fietser komt om het leven bij ongeval in Kontich

Bij een verkeersongeval in Kontich is afgelopen nacht een fietser om het leven gekomen. De man werd aangereden door een auto en overleed ter plaatse. De bestuurder van de wagen was volgens de eerste vaststellingen van de politie niet onder invloed.

Lees meer »

Goldband zorgde tijdens uitbundig optreden voor ‘aardbeving’ in Rotterdam

Goldband is wellicht verantwoordelijk voor de “aardbeving” die een aantal inwoners van de Willemstoren in Rotterdam vorig jaar gevoeld hebben. In mei 2023 belden enkele huurders van de bovenste verdiepingen de hulpdiensten nadat ze een reeks trillingen gevoeld hadden. Al lijkt het er nu op dat een optreden van Goldband verantwoordelijk is voor het voorval.

Lees meer »

Sean ‘Diddy’ Combs aange­klaagd voor sekshandel en afpersing, rapper blijft voorlopig vastzitten.

Muziekmagnaat Sean ‘Diddy’ Combs (54) is aangeklaagd voor mensenhandel en het dwingen tot seksuele handelingen. Dat staat in een dinsdag openbaar gemaakte aanklacht tegen de rapper en producent. De Amerikaan wordt daarnaast beschuldigd van het opzetten van een organisatie voor illegale praktijken. Ondertussen is Combs voor de rechter verschenen. Daar pleitte hij onschuldig, maar de rechter heeft wel besloten dat

Lees meer »

25 kandidaten voor N-VA Anzegem: “Bestuur met gezonde begroting”

N-VA Anzegem heeft haar lijst en programma klaar voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. “Een correct en verantwoordelijk bestuur, dat is waarvoor we staan”, stelt kandidaat-burgemeester Koen Tack (62).
The post 25 kandidaten voor N-VA Anzegem: “Bestuur met gezonde begroting” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Michel Stuypens is team manager bij dames van Eendracht De Haan: “Zoveel bezieling bij onze dames”

De damesploeg van Eendracht De Haan hunkert naar de competitie. Eind augustus speelden ze 3-3 gelijk in een vriendenmatch tegen VC Nazereth-Eke. Op 1 september volgde de wedstrijd in het teken van de Beker van West-Vlaanderen op bezoek bij Fusion Oostende, maar de thuisploeg gaf forfait. De competitie start met een kustderby van formaat: op bezoek bij KRC De Panne.<br

Lees meer »

Stefanie (32) opent Flowers & Braids in Oostnieuwkerke: “Mensen kunnen hier terecht voor het opsteken van haar, vlechtwerk en maquillage”

Stefanie Werbrouck opent op zondag 15 september officieel haar zaak Flowers & Braids. Bij Flowers & Braids kunnen dames terecht voor feestkapsels, maquillage en workshops.
The post Stefanie (32) opent Flowers & Braids in Oostnieuwkerke: “Mensen kunnen hier terecht voor het opsteken van haar, vlechtwerk en maquillage” appeared first on KW.be.

Lees meer »