Op 1 na grootste diamant ooit ontdekt in Botswana

In een mijn in Botswana is een gigantische ruwe diamant van 2.492 karaat ontdekt. Enkel de legendarische diamant de Cullinan (3.106 karaat), die onder meer in de Britse kroonjuwelen is verwerkt, was nog groter. Het Canadese bedrijf Lucara Diamond kon de bijzondere edelsteen opsporen via röntgentechnologie. 

Meer krantenkoppen in België

Bouwvakker nodigde Kim Jong-un uit naar Hawaï voor vakantie en was eerst fan van Trump: dit weten we over de 58-jarige verdachte

Ryan Wesley Routh, de 58-jarige verdachte van de vermoedelijke nieuwe moordpoging op Donald Trump, blijkt een pro-Oekraïense activist met een strafblad en vooral een zonderlinge man. Hij sprak in 2023 met ‘The New York Times’. De Amerikaan zei toen tegen de krant dat hij “wilde vechten en sterven in Oekraïne”. Hij trok een jaar eerder ook naar het land in

Lees meer »

Is dit de moeder van Dave Grohls buitenechtelijk kind? “Hij had vijftien jaar lang affaire met pornomaakster Annaliese Nielsen”

Er hangt nog steeds veel mysterie rond het buitenechtelijk kind van Dave Grohl. De Foo Fighters-frontman gaf vorige week in een socialemediabericht toe dat hij zijn vrouw Jordyn Blum ontrouw is geweest en hij een dochter heeft verwekt bij een andere vrouw. ‘Daily Mail’ kwam via betrouwbare bronnen ter ore dat Grohl vijftien jaar lang een intense affaire zou gehad

Lees meer »

Cycloon Boris zorgt óók voor plezier, zo getuigt dit Vlaamse gezin in Oostenrijk: “In zeven jaar nog nooit meegemaakt”

Boris zorgt voor ellende alom in Oostenrijk, Duitsland en Tsjechië, maar ook voor plezier. In Mühlbach am Hochkönig, een dorp in het Oostenrijkse Salzburger Land, gingen Bart Van Hombeek (39) en zijn zoon Marcel (5) vandaag gewoon snowboarden. “Er lag op sommige plekken een meter sneeuw. En vorige week zaten we nog in onze t-shirt in de tuin.”

Lees meer »

Kinderen plantten een jaar geleden berm vol nieuwe boompjes, nu is alles weggemaaid: “Het was een ongelukje”

De gemeentediensten van de gemeente Pepingen zijn iets te enthousiast begonnen met het maaien van de berm in de Kareelstraat in deelgemeente Bellingen. Alle plantgoed dat de kinderen van het buurtschooltje Spring in ’t Veld in de lente vorig jaar hadden aangeplant om de holle weg te herstellen, bleek tot op de grond mee afgemaaid. “Een ongelukje”, zegt de gemeente.

Lees meer »

Jetaime (22) is nieuwe Miss Antwerpen én voltijds mantelzorger: “Mijn zus kan haar droom niet verderzetten, dus moest ik zeker voor die van mij gaan”

Jetaime Vandeuren uit Heist-op-den-Berg mag zich Miss Antwerpen én Miss Talent 2025 noemen. De 22-jarige werd voltijds mantelzorger voor haar zus Gianduja (21), nadat ze betrokken raakte bij een zwaar verkeersongeval. “Omdat zij haar droom als profvoetballer niet kon verderzetten, moedigde ze me aan om zeker voor de mijne te gaan.”

Lees meer »

Van bescheiden eenmanszaak tot internationaal bedrijf: IGW viert 75 jaar vakmanschap

Op zaterdag 14 september vierde IGW, het vroegere Watteeuw, haar 75ste verjaardag in de Kampveldstraat in Oostkamp. Alle werknemers kregen op deze opendeurdag de kans om familie en vrienden uit te nodigen voor een fabrieksbezoek, wat die dag massaal werd gedaan. Het bezoek werd ook gekoppeld aan het zusterbedrijf BMT Aerospace in Oostkamp.
The post Van bescheiden eenmanszaak tot

Lees meer »

25 kandidaten voor N-VA Anzegem: “Bestuur met gezonde begroting”

N-VA Anzegem heeft haar lijst en programma klaar voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. “Een correct en verantwoordelijk bestuur, dat is waarvoor we staan”, stelt kandidaat-burgemeester Koen Tack (62).
The post 25 kandidaten voor N-VA Anzegem: “Bestuur met gezonde begroting” appeared first on KW.be.

Lees meer »