Summer Farm Fest bij boer Olivier in Keiem

Bij boer Olivier in de Zijdelingstraat 16 in Keiem wordt tijdens het weekend van 24 en 25 augustus Summer Farm Fest georganiseerd, met onder andere een oogstfeest, boerenmarkt, workshops en veel lekker eten en drinken.

“De bedoeling is om door het openstellen van de boerderij mensen opnieuw voeling te laten krijgen met het boerenleven en de oorsprong van het voedsel”, legt boer Olivier uit. “De toegang is gratis vanaf 10 uur. We organiseren tal van activiteiten zoals een rondleiding, een kinderworkshop, een bloemschikworkshop, een seminarie rond slim tuinieren, en er is eten en drinken te verkrijgen. Ondertussen gaat er ook een boerenmarkt door waar onze eigen producten te koop worden aangeboden, maar ook die van collega-producenten van de korte keten. Op zaterdag vieren we oogstfeest met dj Arthur Maerten en Who Is Isaak. Die dag gaat het feest door van 15 tot 1 uur. Ondertussen kan men genieten van de lekkere ‘boer Olivier’-hamburgers en pasta.”

Kampioenschap eierwerpen

“We organiseren ook een kampioenschap eierwerpen, waarbij de winnaar een jaar lang gratis eieren wint! Voor de liefhebbers is ook de pluktuin open en kunnen er naar hartenlust bloemen worden geplukt. Het programma op zondag is gelijkaardig aan dat van zaterdag, zonder oogstfeest.”

Toegang tot Summer Farm Fest is gratis. Seminaries, workshops en rondleiding zijn betalend. Vooraf inschrijven op debloementuinvanboerolivier .beof[email protected].

The post Summer Farm Fest bij boer Olivier in Keiem is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Brussel zwaait Kevin Borlée uit: “Ik heb langzaam gelopen zodat ik langer kon genieten”

Kevin Borlée is officieel spurter af. Ex-atleet. Morgen neemt hij nog een rondje voor zijn rekening met de 4x400m, maar z’n individuele carrière sloot hij tijdens de eerste avond van de Memorial Van Damme af bij z’n dertiende deelname aan de Brusselse meeting. Zijn tijd, die was voor één keer van ondergeschikt belang. De 36-jarige Brusselaar finishte in 47.18, z’n

Lees meer »

Wie vermoordde Heidi Reyntjens, die mentale beperking had? Zus Inge en haar ex-lief gaan allebei voor vrijspraak op assisenproces

Zowel Inge Reyntjens als haar ex-lief Daisy zullen volgende week de vrijspraak vragen voor de moord op Inges zus Heidi Reyntjens, die in april 2019 stierf nadat ze ’s nachts in het kanaal Dessel-Schoten was geduwd. “Inge stond onder druk door de berichten die Daisy haar al sinds 2016 stuurde. Ze heeft Heidi geduwd uit frustratie, maar probeerde haar zus

Lees meer »

Gemeenteraadslid Dino Lateste trekt lijst Groen

Ook Groen maakt zich op voor de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober. De lijst van de partij wordt getrokken door gemeenteraadslid Dino Lateste. Schepen Stefaan Standaert staat op de derde plaats en Filip Standaert wordt lijstduwer. “Levendige en zorgzame dorpskernen, het streven naar een sociaal Maldegem en klimaatveiligheid zijn onze speerpunten”, zegt voorzitter Peter Timmerman. “Met
The post Gemeenteraadslid Dino

Lees meer »

Nog veel meer trajectcontroles op komst

Het aantal trajectcontroles in Vlaanderen stijgt al jaren en er zijn er nog veel meer op komst. Dat schrijft Het Laatste Nieuws dinsdag op basis van een rondvraag bij alle lokale lijsttrekkers van de 285 Vlaamse gemeenten voor ‘De Stem van Vlaanderen’.

Lees meer »

Seriemoordenaar Staf ‘Vampier van Muizen’ Van Eyken mag gevangenis dag verlaten van minister: “Hij is en blijft zelf ook een mens”

Staf Van Eyken (73) – beter bekend als ‘de Vampier van Muizen’ – mocht maandag de gevangenis voor het eerst in acht jaar verlaten. Dat besliste minister van Justitie Paul Van Tigchelt. Van Eyken vermoordde en verkrachtte in de jaren 70 drie vrouwen en zit al 53 jaar in de gevangenis. Toch mocht hij de begrafenis van een vriend bijwonen,

Lees meer »

Lotte Santens is nieuwe groepsleider bij de Chirowietjes

Kinderen van het eerste leerjaar tot en met tieners uit het zesde middelbaar konden zondag 8 september langs bij de Chirowietjes tijdens hun startdag. De activiteiten vinden plaats elke zondag van 14 tot 17 uur in de Leysafortstraat 17. “We hadden een mooie opkomst”, vertelt Lotte Santens, die dit jaar de groepsleiding op zich neemt.
The post Lotte Santens

Lees meer »

Vrouw die geruchten verspreidde over migranten die katten en honden opeten in Springfield: “Het was niet de bedoeling”

De vrouw uit Springfield, Ohio, die op sociale media bericht had over Haïtiaanse immigranten die huisdieren van de lokale bevolking stelen en opeten – wat Donald Trump in zijn debat tegen Kamala Harris gebruikte – zegt spijt te hebben van dat bericht. “Het ontplofte gewoon en werd iets dat niet mijn bedoeling was”, vertelde ze aan NBC News.

Lees meer »