Geen kwaad opzet bij overlijden van drenkeling in Blankenberge: 37-jarige Bulgaar is door verdrinking om het leven gekomen

De 37-jarige Bulgaar die dinsdag werd aangetroffen op het strand van Blankenberge, is door verdrinking om het leven gekomen. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. Met het overlijden is geen kwaad opzet gemoeid, maar zijn kameraden moeten wel voor de onderzoeksrechter verschijnen voor schuldig verzuim.

Een wandelaar ontdekte dinsdag rond 7 uur een lichaam op het strand van Blankenberge. De lokale politiezone Blankenberge/Zuienkerke verwittigde de Brugse afdeling van het parket West-Vlaanderen, dat een wetsdokter ter plaatse stuurde om de precieze omstandigheden te onderzoeken. In eerste instantie was de identiteit van het slachtoffer onduidelijk, maar hij kon uiteindelijk snel geïdentificeerd worden. Het bleek te gaan om een 37-jarige man van Bulgaarse nationaliteit.

Die vlotte identificatie kwam er nadat drie vrienden van het slachtoffer op de hulpdiensten afstapten. Ze vertelden dat ze de avond voordien in Gent en Oostende enorm veel gedronken hadden. Toen ze op het strand van Blankenberge de nacht zouden doorbrengen, ging de dertiger volgens zijn kameraden toch nog even zwemmen. Pas toen ze de volgende ochtend wakker werden, beseften ze dat het slachtoffer niet teruggekeerd was. De hoofdwonde van het slachtoffer zou volgens zijn vrienden verklaard kunnen worden door een val of sprong van een golfbreker.

Schuldig verzuim?

De autopsie heeft ondertussen uitgewezen dat de 37-jarige Bulgaar door verdrinking om het leven is gekomen. Van enig geweld door derden is volgens de wetsdokter geen sprake. Toch zijn de drie vrienden van het slachtoffer nog steeds gearresteerd. Ze zullen in de loop van de dag op verdenking van schuldig verzuim voorgeleid worden bij de onderzoeksrechter.

The post Geen kwaad opzet bij overlijden van drenkeling in Blankenberge: 37-jarige Bulgaar is door verdrinking om het leven gekomen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Charlot (53) verhuurt tentjes voor slaapfeestjes: “Maak je slaapfeestje compleet”

Charlot Senesael (35) uit Pollinkhove ontwikkelde een leuk concept voor slaapfeestjes. Ze verhuurt namelijk slaaptentjes in verschillende thema’s. “Het zijn kant-en-klare pakketten”, zegt Charlot. “We komen de tentjes zelf opzetten indien gewenst.”
The post Charlot (53) verhuurt tentjes voor slaapfeestjes: “Maak je slaapfeestje compleet” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Brugse politie aanziet Club-Dortmund als risicowedstrijd

Op woensdag 18 september om 21 uur neemt Club Brugge het in het Jan Breydelstadion op tegen het Duitse BVB Dortmund in het kader van de UEFA Champions League. Deze wedstrijd wordt beschouwd als een risicowedstrijd. Het stadsbestuur en de lokale politie nemen veiligheidsmaatregelen om alles in goede banen te leiden.
The post Brugse politie aanziet Club-Dortmund als risicowedstrijd

Lees meer »

Eerste gemeenteraad voor Nessim Ben Driss als waarnemend burgemeester van Moorslede

Zowat een maand voor de gemeenteraadsverkiezingen op zondag 13 oktober was er donderdagavond in Moorslede gemeenteraad. Wat leidde tot een opmerkelijke stoelendans want de schepenen van de meerderheidspartijen Visie en STERK wisselden aan de grote tafel van kant en zaten nu samen bij hun partijgenoten gemeenteraadsleden. Het was voor Nessim Ben Driss (Visie) de eerste gemeenteraad als waarnemend burgemeester.

Lees meer »

Moorsleeds barbecueteam mag deelnemen aan het WK in de VS: “De ultieme natte droom van iedere barbecueër”

Moorsledenaars Yngwie Leenknegt en Ruben Dejaeghere, José Seynaeve uit Lombardsijde en Sam Timmermans uit Tielt nemen op 11 en 12 oktober deel aan het wereldkampioenschap barbecueën in de Verenigde Staten. Het Just Wing It Barbecue Team bestaat nog maar een drietal jaar, maar de vrienden wisten al een belangrijke wedstrijd in Nederland te winnen. Dankzij die overwinning staat het team

Lees meer »

Werkdruk en emotionele belasting leraren gedaald, maar werkstress blijft

De werkdruk en emotionele belasting bij leraren is in 2023 gedaald na de piek van 2019, maar dat heeft zich nog niet vertaald in een daling van werkstress en burn-outklachten. Dat blijkt uit de Werkbaarheidsmonitor van de Sociaal-Economische Raad van Vlaanderen (SERV), een grootschalige werkbaarheidsmeting die de kwaliteit van jobs in Vlaanderen om de vier jaar in kaart brengt.

Lees meer »

Anna Grymonprez op 102-jarige leeftijd overleden

Op vrijdag 13 september is Anna Grymonprez overleden. De Moorsleedse vierde onlangs nog haar 102de verjaardag. Anna woonde haar ganse leven langs de Oude Heirweg, op de grens van Moorslede met Beitem.
The post Anna Grymonprez op 102-jarige leeftijd overleden appeared first on KW.be.

Lees meer »

Werd Bert (57) vermoord in parenclub en gedumpt in Nederland?

Werd de 57-jarige Bert Heijmans uit het Limburgse Maaseik vermoord in een parenclub en werd zijn lijk vervolgens gewikkeld in plastic en gedumpt in Nederland? De speurders waren maandag urenlang in de weer bij Club 7 Sins in Maaseik, maar het luidt op dit moment enkel een onderdeel te zijn van het onderzoek.

Lees meer »