Alle plaatsen voor misviering van de paus in België op enkele uren de deur uit

De gratis tickets voor individuele plaatsen bij de eucharistieviering met paus Franciscus in het Koning Boudewijnstadion, op zondag 29 september, zijn in één voormiddag allemaal de deur uit. Dat zegt de woordvoerder van de Bisschoppenconferentie, Tommy Scholtes.

 

Meer krantenkoppen in België

“Een lijfwacht richtte zijn pistool op mij”: zwemles voor de tweeling van Charlène van Monaco liep bijna uit de hand

Heeft prinses Charlène (46) te hoge verwachtingen van haar kinderen, prins Jacques en prinses Gabriella (beiden 9)? Nu de zwemlerares van de kinderen naar buiten kwam met onthullingen, ligt haar harde opvoedingsstijl onder de loep. “Dit kan schadelijk zijn voor de kinderen”, waarschuwt een psychologe, die ook uitlegt welke gevolgen dit kan hebben. Ze geeft de vrouw van prins Albert

Lees meer »

Dit zijn de zeven kandidaten van de lijst HEUVELLAND

De lijst HEUVELLAND stelt haar kandidaten voor. Lijsttrekker Geert Vandewynckel, die de vorige keer uit de boot viel, maakt zich sterk dat hij met deze ploeg wél een zetel kan binnenhalen.
The post Dit zijn de zeven kandidaten van de lijst HEUVELLAND appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vlaamse gemeenten halen recordbedrag van 124 miljoen euro op met boetes

De Vlaamse steden en gemeenten hebben vorig jaar in totaal een recordbedrag van 124 miljoen euro opgehaald aan boetes. Het gaat vooral om GAS-boetes. Ter vergelijking: aan het begin van de bestuursperiode, in 2019, werd een dikke 43 miljoen euro opgehaald met gemeentelijke boetes. Dat meldt VRT op basis van cijfers van Statistiek Vlaanderen.

Lees meer »

Met de kleintjes naar een meerderheid

Er doen weer heel wat partijen mee aan de lokale verkiezingen op 13 oktober. Vele nieuwe partijen zullen slechts enkele procenten behalen. Toch kan dit een immense impact hebben op het vinden van een meerderheid.

Lees meer »

Container met afval in lichterlaaie in containerpark van Houthulst: “Kwaad opzet niet uitgesloten”

In het containerpark van Houthulst is maandagavond brand uitgebroken. Het ging om een uitslaande brand in de container waar het afval van de gemeentelijke vuilnisbakken wordt opgeslagen. “We weten nog niets over de oorzaak, maar kunnen kwaad opzet niet uitsluiten”, zegt burgemeester Jeroen Vandromme.
The post Container met afval in lichterlaaie in containerpark van Houthulst: “Kwaad opzet niet uitgesloten”

Lees meer »

Nu al 11 doden en 4.000 gewonden in Libanon nadat Hezbollah-biepers massaal tegelijk ontploffen: “Enige die in staat zou zijn tot zo’n ongelofelijk infiltratieproces, is de Mossad”

In Libanon zijn dinsdag zeker 4.000 mensen gewond geraakt toen hun Hezbollah-biepers (een apparaat waarmee je iemand een bericht of signaal kan sturen, red.) tegelijk ontploften. Er zijn ook elf mensen dood door de “mysterieuze” massale explosies. Naast burgers en artsen zijn er vooral honderden Hezbollah-militanten onder de slachtoffers, ook hooggeplaatste leden. De machtige Libanese militie, bondgenoot van Hamas, wijst

Lees meer »

Erpe-Mere laat kadavers van besmette konijnen liggen in recreatiedomein Steenberg: “Waardevolle voedselbron voor andere dieren”

Erpe-Mere haalt de kadavers van besmette konijnen in het recreatiedomein Steenberg enkel op als er hinder is voor bezoekers. "De kadavers dienen als waardevolle voedselbronnen voor andere dieren", klinkt het bij de gemeente. Heel wat wilde konijnen zijn er besmet met het virus myxomatose. De ziekte is niet gevaarlijk voor mensen of andere dieren, toch raadt de gemeente bezoekers aan

Lees meer »