50.000 bezoekers voor Rijvers Festival in Lievegem: “Zitten nog niet aan onze limiet”

Het Rijvers Festival in Lievegem blijft maar groeien. Deze editie kreeg Rijvers maar liefst 50.000 bezoekers over de vloer, dat zijn er 10.000 meer dan vorig jaar. Het festival pakte uit met enkele vernieuwingen, zoals een deathride en een zwembad, en die bleken een groot succes. 

Meer krantenkoppen in België

Dam in Polen stroomt over: “Al meer regen gevallen dan bij vernietigende overstromingen in 1997” – Oostenrijkse deelstaat uitgeroepen tot rampgebied

In het zuiden van Polen is een dam overstroomd als gevolg van de cycloon Boris. Er viel een eerste dode in het land, bevestigt premier Donald Tusk. Op verschillende plekken is al meer regen gevallen dan bij de zogenaamde Millenniumvloed, de vernietigende overstromingen van 1997. Aan de Pools-Tsjechische grens werden duizenden inwoners geëvacueerd. In Oostenrijk werd een volledige deelstaat uitgeroepen

Lees meer »

Ex-Rode Duivel Vital Borkelmans voor rechter wegens rijden onder invloed

De ex-Rode Duivel Vital Borkelmans (61) stond woensdagochtend terecht voor de Brugse politierechtbank voor het rijden onder invloed van alcohol. De voormalige voetballer en huidige voetbaltrainer liep eind vorig jaar in Knokke tegen de lamp. Opvallend: de man stapte zelf uit zijn wagen en gaf meteen toe aan de agenten dat hij te veel gedronken had.

Lees meer »

KIJK. ‘Arno: rock ‘n roll godverdomme’ eert Arno twee jaar na dood

Twee jaar na zijn dood is de documentaire ‘Arno: rock ‘n roll godverdomme’ vanavond in Cinema Palace in Brussel in première gegaan. De film vertelt het leven van Arno Hintjens, gemaakt door Kristof ‘dj 4T4′ Michiels. “Het is eigenlijk gewoon een onderdompeling in een badje Arno”, vertelt hij aan VTM NIEUWS-journaliste Aagje Vanthomme. Zij kon ook broer Peter spreken.

Lees meer »

Ieperlingen kiezen zelf de smaak van hun erfgoedboomgaard in Ypermanpark

Het Ypermanpark krijgt steeds verder vorm. Terwijl het definitief ontwerp zo goed als klaar is worden op het terrein de eerste ingrepen zichtbaar. Samen met de deelnemers van de cursus voedselbos en De Woudezel komt het toekomstig voedselbos tot leven. Ter hoogte van Sint-Jan verrijst binnenkort een erfgoedboomgaard met maar liefst 120 hoogstambomen. Op 22 september kunnen de Ieperlingen met

Lees meer »

Dit is de eerste foto van het wrak van de verongelukte Titan

Op de hoorzitting over de ramp met de Titan zijn voor het eerst beelden getoond van het wrak van de experimentele onderzeeër. “Hier is alles in orde”, waren de laatste woorden van de bemanning aan het basisschip. Kort nadien implodeerde het vaartuig. Niemand van de vijf opvarenden overleefde het.

Lees meer »

Nieuwe functie voor de Heidekapel?

Kerkfabriek Sint-Clemens heeft de intentie om de kapel bij de Heideschool van de hand te doen. Het schoolbestuur zou de nieuwe eigenaar worden. “Op die manier kunnen we de kapel, toch een beeldbepalend element op Vosseslag, vrijwaren voor de toekomst”, klinkt het.
The post Nieuwe functie voor de Heidekapel? appeared first on KW.be.

Lees meer »