Vuur verwoest honderden wagens bij vliegveld Lissabon: brandweer vecht tegen vlammen

Er woedt een grote brand in het industriegebied van Prior Velho, bij de internationale luchthaven van Lissabon in Portugal. Er zijn vooralsnog geen meldingen van slachtoffers bekend. 

Meer krantenkoppen in België

Bodycambeelden tonen arrestatie van verdachte verijdelde aanslag op Trump

Bodycambeelden van de politie van Martin County in Florida tonen het moment waarop Ryan Wesley Routh wordt gearresteerd. Routh (58) zou een moordaanslag hebben willen plegen op presidentskandidaat Donald Trump, die op dat moment aan het golfen was. Een alerte veiligheidsagent kon dat voorkomen. De verdachte kon snel aangehouden worden op de snelweg in een naburige gemeente. Het is al

Lees meer »

Net op de valreep: immomakelaar Eric Markey stelt zijn lijst Stratier voor: “Onze mooie gemeente gaat langzaam kapot aan al die appartementen”

Eric Markey uit Oostduinkerke stelt zijn lijst Stratier voor. “Stratier betekent bastaardhond. Wij profileren ons als een wakkere hond die hondstrouw is aan zijn leefomgeving.” Elf kandidaten staan er op de lijst en de hond speelt de hoofdrol in de campagne. Zo ludiek het beeld is, zo serieus klinkt de inhoud. “Zijn we tegen appartementsbouw? Nee, maar enkel waar ze

Lees meer »

Maakt Céline Dion comeback op Eurovisiesongfestival? Podcastmakers denken te weten van wel

Een dikke maand na haar memorabele optreden op de openingsceremonie van de Olympische Spelen, zou Céline Dion (56) een comeback plannen op het komende Eurovisiesongfestival. Dat idee wordt geponeerd in de podcast Eurovis-Huns, meer bepaald in een gesprek met Moritz Stadler, één van de producenten van de ’s werelds bekendste liedjeswedstrijd. De man bevestigt noch ontkracht het gerucht voorlopig niet.

Lees meer »

China laat Amerikaanse predikant vrij die bijna 20 jaar vastzat

Volgens het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken is een Amerikaanse predikant die sinds 2006 in China werd vastgehouden, zondag vrijgelaten. David Lin werd tot levenslang veroordeeld, volgens Amerikaanse media op beschuldiging van fraude, maar Washington achtte de veroordeling ongegrond.

Lees meer »

Morgen 24 urenstaking op Charleroi: “Luchthaven zal op 15 procent van capaciteit draaien”

Een 24 urenstaking zal donderdag voor de nodige hinder zorgen op de luchthaven van Charleroi. Dat laat de directie van de luchthavenuitbater weten in een persbericht. De operationele capaciteit wordt uit voorzorg teruggeschroefd tot 15 procent, heel wat vluchten zullen dus geschrapt worden. De getroffen passagiers zullen door hun luchtvaartmaatschappij gecontacteerd worden, klinkt het bij Brussels South Charleroi Airport.

Lees meer »

Franse supermarktmedewerkers vinden 40 kilogram cocaïne tussen levering bananen

Woensdag was niet zomaar een werkdag voor de medewerkers van de supermarktketen Grand Frais in het Franse dorp Beaune. Tijdens het uitladen van een bananentransport stuitten ze op minstens 10 kilogram cocaïne. Dat bevestigde het parket van Dijon op vrijdag. Ook in drie andere filialen van de supermarktketen werden pakketten cocaïne aangetroffen, waardoor het totaal vermoedelijk op 40 kilogram uitkomt.

Lees meer »