Zo zou rijbewijs met punten eruit kunnen zien: “Brave burger zal er niets van merken”

Of het er komt, is nog lang niet zeker, maar een eerste voorstel van een rijbewijs met punten ligt op tafel bij de regeringsonderhandelingen. Concreet: wie 12 strafpunten verzamelt, verliest voor 3 maanden zijn rijbewijs en krijgt dat pas terug na een verkeerscursus.

 

Meer krantenkoppen in België

“Een lijfwacht richtte zijn pistool op mij”: zwemles voor de tweeling van Charlène van Monaco liep bijna uit de hand

Heeft prinses Charlène (46) te hoge verwachtingen van haar kinderen, prins Jacques en prinses Gabriella (beiden 9)? Nu de zwemlerares van de kinderen naar buiten kwam met onthullingen, ligt haar harde opvoedingsstijl onder de loep. “Dit kan schadelijk zijn voor de kinderen”, waarschuwt een psychologe, die ook uitlegt welke gevolgen dit kan hebben. Ze geeft de vrouw van prins Albert

Lees meer »

Groei werkgelegenheid valt bijna stil, verwacht Planbureau

Het Planbureau verwacht dit en volgend jaar weinig nieuwe jobs. In 2024 zouden er slechts 16.000 nieuwe banen bijkomen en volgend jaar 25.000, zo blijkt uit nieuwe economische vooruitzichten die woensdag werden gepubliceerd. Hierdoor zou ook de werkgelegenheidsgraad nauwelijks stijgen.

Lees meer »

Voetballer (16) die in elkaar stuikte tijdens training in Tessenderlo is overleden: “Thabet was erg geliefd binnen de ploeg”

De 16-jarige voetballer van Ham United die woensdagavond tijdens de training onverwacht in elkaar stuikte, is overleden. Dat laat de correspondent van Ham United weten. Thabet ging naar school in het Don Bosco College in Hechtel-Eksel. “Hij was een buitengewoon getalenteerde jonge voetballer, een rustige en vriendelijke jongen”, klinkt het bij zijn voetbalclub.

Lees meer »

Optredens, kinderanimatie en barbecue: benefiet ‘Hoegaarden on Fire’ zamelt geld in na verwoestende brand in sporthal

Om Hoegaardse verenigingen die getroffen zijn door de brand in de sporthal te ondersteunen, vindt vandaag het benefiet ‘Hoegaarden on Fire’ plaats. Met optredens, kinderanimatie en een barbecue hopen de organisatoren zoveel mogelijk geld in te zamelen. "We willen niet dat het verenigingsleven in Hoegaarden op zijn gat valt", zegt organisator Walter Ginckels.

Lees meer »

Trump weigert tweede debat met Harris

De Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump is niet van plan om deel te nemen aan een tweede debat met zijn Democratische tegenstandster Kamala Harris. Dat laat hij donderdagavond weten via Truth Social.

Lees meer »

Ex-burgemeesters bovenaan lijst Open VLD-De Merlaan in Maldegem

Open VLD en De Merlaan trekken op 13 oktober samen naar de kiezer. De lijst wordt getrokken door ex-burgemeester Bart Van Hulle en op de tweede plaats prijkt ex-burgemeester Marleen Van den Bussche. Op drie staat voormalig schepen Jason Van Landschoot en op vier voormalig schepen Stefaan Heyndrikx. Voormalig schepen Geert De Roo is lijstduwer.
The post Ex-burgemeesters bovenaan

Lees meer »

Triatlon in Ieper mikt zondag op 450 deelnemers: “Er staan verschillende kleppers aan de start”

TDTI (Triatlon Duatlon Team Ieper) organiseert op zondag 15 september opnieuw de jaarlijkse triatlon. Vorig jaar was het een snikhete editie en waren er zorgen over de kwaliteit van het water, dit jaar wordt een minder warme editie en zal het water wellicht geen probleem vormen.
The post Triatlon in Ieper mikt zondag op 450 deelnemers: “Er staan verschillende

Lees meer »

Vrouw die geruchten verspreidde over migranten die katten en honden opeten in Springfield: “Het was niet de bedoeling”

De vrouw uit Springfield, Ohio, die op sociale media bericht had over Haïtiaanse immigranten die huisdieren van de lokale bevolking stelen en opeten – wat Donald Trump in zijn debat tegen Kamala Harris gebruikte – zegt spijt te hebben van dat bericht. “Het ontplofte gewoon en werd iets dat niet mijn bedoeling was”, vertelde ze aan NBC News.

Lees meer »