Saturnus verdwijnt volgende week bijna een uur achter de maan

Vroege vogels kunnen op 21 augustus rond 5.30 uur getuige zijn van hoe de planeet Saturnus een vijftigtal minuten achter de maan verdwijnt. Het planetaire fenomeen is niet dikwijls zichtbaar in onze streken. “Voor mij is het de tweede keer dat ik het zie in ongeveer zestig jaar”, zo zegt educatief coördinator Chris Janssen van het Observatorium Georges Lemaître in Bocholt.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVE OEKRAÏNE. Gouverneurs melden zeven doden door Russische aanvallen – Ex-president Medvedev dreigt Kiev om te toveren in “gigantische gesmolten plek”

Bij Russische aanvallen op regio’s in het zuiden, zuidoosten en oosten van Oekraïne zijn zaterdag zeker zeven mensen om het leven gekomen. Dat melden Oekraïense gouverneurs van de verschillende regio’s. De meldingen konden niet onafhankelijk geverifieerd worden. Vanuit Moskou wordt ondertussen dreigend gereageerd op de plannen over de inzet van westerse langeafstandsraketten door Oekraïne op Russisch grondgebied. De Russische ex-president

Lees meer »

Jo Vally krijgt tijdens optreden op het Kustschlagerfestival ‘De Lage Landen Muziek Award 2024’ uit handen van burgemeester Bram Degrieck

Woensdagnamiddag vond de derde en laatste editie van het Kustschlagerfestival 2024 plaats in Plopsa De Panne. Net op het einde van het optreden van Jo Vally volgde er voor deze artiest uit Meise nog een verrassing.
The post Jo Vally krijgt tijdens optreden op het Kustschlagerfestival ‘De Lage Landen Muziek Award 2024’ uit handen van burgemeester Bram Degrieck appeared

Lees meer »

Russische desinformatiecampagne speelde AfD in de kaart

Een agentschap gelieerd aan het regime in Moskou heeft een desinformatiecampagne gevoerd om Duitse kiezers schrik aan te jagen en de extreemrechtse partij Alternative für Deutschland (AfD) een duw in de rug te geven. Dat berichten verschillende Duitse media op basis van gelekte documenten van het Social Design Agency uit Moskou.

Lees meer »

Wij spraken met echtgenoot Hans D. (78), die vandaag zijn kat stuurt naar reconstructie dood Annie De Poortere: “Mij ga je daar niet zien”

Na bijna dertig jaar hopen de nabestaanden en speurders eindelijk antwoorden te vinden in de moordzaak rond Annie De Poortere, vandaag vindt er een reconstructie plaats over die fatale zaterdag in 1994. Want hoe kwam Annie om het leven en waarom zijn de hulpdiensten niet gebeld? We spraken met dé persoon die de antwoorden weet, Annies echtgenoot Hans D. (78).

Lees meer »

Waarom liet Israël de biepers en walkietalkies van Hezbollah net nu ontploffen? “Gaat meestal grotere aanval vooraf”

Nadat Hezbollah voor een tweede dag op rij te maken heeft gekregen met ontploffende communicatietoestellen, blijft een belangrijke vraag zinderen: waarom kiest de vermoedelijke aanvaller Israël ervoor om die aanvallen nu uit te voeren? Conflictjournalist Rudi Vranckx wijst erop dat communicatiekanalen uitschakelen meestal voorafgaat aan een grotere aanval. Al zijn er nog geen aanwijzingen dat Israël een rechtstreekse oorlog wil

Lees meer »

Bestuurder en co-eigenaar Eric Van Hal blijft ambitieus met Filou BCO: “Kijken naar kern van de zaak, niet bezig zijn met bijzaken”

Na dertien landstitels op rij, goed voor 25 kampioenschappen op de erelijst, is Filou Oostende nog steeds hongerig naar nieuwe successen. Eric Van Hal, als bestuurder en co-eigenaar een van de stakeholders in de club, strijdt tegen de gedachte dat de nummer-één-positie van de rood-gelen een vanzelfsprekendheid is.
The post Bestuurder en co-eigenaar Eric Van Hal blijft ambitieus met

Lees meer »

“In de voorbije uren tien dambreuken in Neder-Oostenrijk” – Dodentol opgelopen tot 15

In de Oostenrijkse deelstaat Neder-Oostenrijk worden de dammen scherp in de gaten gehouden. “We hebben de afgelopen uren tien dambreuken gehad. Die moeten nauwgezet weer hersteld worden”, aldus het hoofd van het crisisteam. Het dodental na de passage van cycloon Boris is intussen opgelopen tot vijftien: in Roemenië kwamen zes slachtoffers om het leven, in Polen vijf, in Oostenrijk drie

Lees meer »

IN BEELD – ‘Hot Summer Night’ nog te zien tot en met zaterdag 28 september in Het Witte Paard in Blankenberge

De 33 voorstellingen van ‘Hot Summer Night’ in Het Witte Paard in Blankenberge zijn bijna afgelopen. Tot en met zaterdag 28 september kan je nog een bezoek brengen aan deze variétévoorstelling.
The post IN BEELD – ‘Hot Summer Night’ nog te zien tot en met zaterdag 28 september in Het Witte Paard in Blankenberge appeared first on KW.be.

Lees meer »