Romina organiseert opnieuw benefiet voor Boven de Wolken: “We vergeten Jarid zeker niet”

Romina Goudeseune uit Wijtschate organiseert op zaterdag 21 september opnieuw een benefiet ten voordele van vzw Boven de Wolken in OC Rookop in Reningelst. Op 29 december 2016, na 7,5 maanden zwangerschap, verloren Romina en haar partner Matthew Samyn hun eerste kindje Jarid. “Boven de Wolken kan alle centjes goed gebruiken, zo kunnen we helpen om ervoor te zorgen dat iedereen de kans krijgt om hen op te bellen als het nodig is”, vertelt Romina.

Jarid is het eerste kindje van Romina en Matthew. Hij werd stilgeboren op 29 december 2016. Het gezin kreeg met Tristan (6) en Lennert (4) nog twee zoontjes. “Op aanraden van de gynaecoloog werd een vruchtwaterpunctie uitgevoerd, omdat groeiachterstand werd vastgesteld op de echo. Een dag later, op 21 december 2016, werd dat uitgevoerd in UZ Gent.“Jarid zijn hartje had een ongewone vorm en hij had een onregelmatige hartslag. Daarnaast bleek hij ook maar één niertje te hebben. Toen kregen we al te horen dat Jarid eigenlijk geen schijn van kans had…”, vertelt Romina. “Jarid had trisomie 18, een afwijking van de chromosomen. Hij zou nog tijdens de zwangerschap of kort na de geboorte sterven. Bij een controle bleek dat Jarid in mijn buik overleden was.” In het Jan Ypermanziekenhuis is Jarid stilletjes geboren op 32 + 6 weken. Hij woog 1,130 kg en mat 25 cm.”

Benefiet

Samen met haar beste vriendin Kyani Lahoutte uit Proven en schoonbroer Mathias Leniere uit Dikkebus organiseert Romina al enkele jaren een benefiet. Ook dit jaar wordt de opbrengst geschonken aan vzw Boven de Wolken. Zij maken mooie foto’s van sterrenkindjes. De benefiet vindt plaats op zaterdag 21 september in OC Rookop, Heuvellandseweg 1 in Reningelst.

“Door deze benefiet te organiseren, wordt Jarid niet vergeten. Het doet deugd om dit te doen. Ik vind het een mooie manier om Jarid te blijven herinneren. Boven de Wolken kan alle centjes goed gebruiken, zo kunnen we helpen om ervoor te zorgen dat iedereen de kans krijgt om hen op te bellen als het nodig is.” Vorig jaar kon 5.750 euro geschonken worden aan vzw Boven de Wolken.

Sterrenkindjes

De ‘Beenham à volonté’ opent om 17.30 uur de deuren en eten kan vanaf 18.30 uur. Ook afhaal is mogelijk. Volwassenen betalen 17 euro en kinderen 9 euro. Een steunkaart kan je ook kopen en die kost 10 euro. “De avond zelf is altijd prachtig. Iedereen denkt sowieso wel even aan Jarid. Wij werken er een tijdje naar toe en dan de avond zelf kan ik zó genieten. Het feit dat heel veel mensen die ik graag zie daar zijn, doet me deugd. Dit jaar gaan we ook een plaatsje creëren waar mensen de namen van andere sterrenkindjes kunnen opschrijven.”

Kaarten kopen kan via Romina (0472 39 90 79), Kyani (0478 42 70 66) of Mathias (0479 74 30 85). Het rekeningnummer om eventueel te steunen is BE98 0019 2492 5893.

The post Romina organiseert opnieuw benefiet voor Boven de Wolken: “We vergeten Jarid zeker niet” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

12.000 bezoekers op Dag van de Landbouw in Caprinehoeve

Sinds begin dit jaar is Brecht Dewulf (23) de trotse overnemer van geitenmelkerij De Caprinehoeve langs de Grijspeerdstraat in Gits. Zaakvoerder Brecht, zus Delphine en hun mama wilden op Dag van de Landbouw hun geiten in de spotlights zetten en met succes.
The post 12.000 bezoekers op Dag van de Landbouw in Caprinehoeve appeared first on KW.be.

Lees meer »

Drie artsen vragen vrijspraak na dramatisch overlijden Jonas (24) in Brugs ziekenhuis: “Die agressieve bacterie was enige schuldige”

In augustus 2017 werd een agressieve en bijzonder zeldzame vorm van hersenvliesontsteking Jonas Slagmulders (24) fataal in het Brugse AZ Sint-Jan. Zeven jaar later staan drie artsen voor de strafrechtbank wegens onopzettelijke doding en schuldig verzuim. Volgens de nabestaanden grepen zij niet adequaat genoeg in. “Wellicht gaan we nooit precies weten wat er die dag gebeurd is”, zuchten ze. De

Lees meer »

Dan toch geen vleermuizen: onderzoekers ontdekken welke diersoorten coronavirus overdroegen naar de mens

Een internationaal onderzoeksteam heeft opgelijst welke dierensoorten het meest waarschijnlijk hebben gediend als een tussengastheer voor het coronavirus. Dat blijkt uit een wetenschappelijke paper die donderdag in het wetenschappelijke tijdschrift Cell is gepubliceerd. Dit onderzoek voegt zich bij het groeiende bewijsmateriaal voor de stelling dat de pandemie is veroorzaakt doordat besmette dieren in november 2019 op een markt in de

Lees meer »

Brussels formateur David Leisterh (MR) verwerpt eis Nederlandstalige collega Elke Van den Brandt (Groen) over lage emissiezone

David Leisterh (MR), de Franstalige Brusselse formateur, verwerpt de eis van zijn Nederlandstalige collega Elke Van den Brandt (Groen) om het plan over uitstel van de lage-emissiezone in te trekken. Volgens Van den Brandt is dat de enige manier om het vertrouwen te herstellen en een noodzaak om verder te kunnen onderhandelen over de vorming van een nieuwe Brusselse regering.

Lees meer »

Na bezwaren dan toch geen groot overhellend terras aan silo’s Vaartkom Leuven

Er komt dan toch geen overhellend stadsbalkon op de iconische oude silo’s aan de Vaartkom in Leuven. Projectontwikkelaar Ertzberg gaat de silo’s omvormen tot een wooncomplex met appartementen. Maar buurtbewoners maakten zich zorgen dat het grote balkon voor te veel schaduw zou zorgen en dienden bezwaren in. Ertzberg moet de plannen aanpassen en reageert teleurgesteld.

Lees meer »

Diamant voor Herman en Lutgarde in Ooigem

Herman Vanderheeren en Lutgarde Deplancke uit de Voetweg in Ooigem werden ontvangen in het gemeentehuis van Wielsbeke. Zestig jaar geleden beloofden ze elkaar eeuwige trouw, wat hen vandaag een diamanten huwelijksjubileum oplevert.
The post Diamant voor Herman en Lutgarde in Ooigem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Burgemeester Kris Declercq doet oproep naar formateur Bart De Wever: “Geef ons meer middelen om overlast tegen te gaan”

Burgemeester van Roeselare Kris Declercq wil samen met politie en parket de strijd tegen overlast en drugs intensifiëren. Dat willen ze doen door de verschillende instrumenten beter op elkaar af te stemmen. Toch diegene die voor handen zijn, want alles bij elkaar zijn de mogelijkheden beperkt. Daarom doet burgemeester Kris Declercq een oproep naar federaal formateur Bart De Wever voor

Lees meer »

Belgische e-commerce wil af van ‘serial returners’

Een vijfde van alle kleding en schoenen die online wordt gekocht, wordt teruggestuurd naar de afzender. Becom, de sectorfederatie van de Belgische e-commerce, wil dat er wordt opgetreden, en kijkt daarbij vooral naar één groep. Enkele ‘serial returners’ zorgen voor bijna alle retourzendingen. Dat schrijft Het Laatste Nieuws woensdag.

Lees meer »

Hooggerechtshof Brazilië legt X zware boete op als het blokkade blijft omzeilen

Het Braziliaanse Hooggerechtshof heeft het socialemediaplatform X, het voormalige Twitter, bevolen om de toegang tot zijn platform opnieuw te blokkeren voor Braziliaanse gebruikers, op straffe van 820.000 euro per dag dat het vonnis niet gerespecteerd wordt. X was woensdag tijdelijk weer bereikbaar in Brazilië, ondanks een eerdere ban door het Braziliaanse Hooggerechtshof.

Lees meer »