21 nieuwe namen op lijst Ons DNA Anzegem: “We willen leiden als een goede huisvader/-moeder”

In de partij, over de Anzegemse partijgrenzen heen en bij de inwoners van de gemeente, wil Ons DNA een samenhorigheidsgevoel creëren. Intern willen ze hiervoor prioritair inzetten op inspraak en met andere partijen wil Ons DNA constructief samenwerken. “Binnen de gemeente willen we allerlei initiatieven ondersteunen, uit welke hoek ze ook komen”, klinkt voorzitter van Ons DNA Davy Dewaele (50).

Het woord ‘DNA’ staat voor Dynamisch Nieuw Anzegem. “Dynamisch staat voor beweging brengen in de gemeente, kansen creëren om bepaalde zaken te veranderen en klaar zijn voor hetgeen de toekomst in petto heeft”, doet de voorzitter uit de doeken. “Nieuw staat voor onze partij die nieuw is, die vernieuwend wil zijn en die in de toekomst wil blijven vernieuwen. Anzegem staat voor de ganse gemeente met haar zeven dorpskernen waarover we ons willen ontfermen. Verder staat het woord ‘DNA’ ook voor het unieke van iedereen binnen onze partij en bij de inwoners, verenigingen en ondernemingen van onze gemeente. Elkeen heeft z’n eigenheid en heeft iets te bieden. Dat willen we waarderen en respecteren. Ook wensen we het ‘DNA’ te behouden en ondersteunen in elke dorpskern met kansen om elkanders ‘DNA’ te leren kennen om te komen tot een eenheid die Anzegem belichaamt.”

Alternatief

Ons DNA stelt dat ze een onafhankelijke partij zijn die geen bepaalde politieke kleur heeft, vandaar ook het zwarte logo met de witte achtergrond. “We willen er zijn voor iedereen, een partij die er is voor het volk, die luistert en tussen de mensen staat. Zo horen we wat er leeft in de gemeente en vangen we op wat mensen bezighoudt. We zijn een partij die transparant wil zijn, klaarheid brengt en duidelijk communiceert naar de bevolking via verschillende kanalen.”

“Ook willen we een partij zijn die een duidelijke visie heeft, die alles nuchter bekijkt en die de gemeente leidt als een goede huisvader/-moeder. We willen een alternatief zijn voor de huidige partijen die onze gemeente nu besturen.”

Partijleden

“De nieuwe partij wordt gevormd door vier mensen die reeds ervaring hebben in de gemeentepolitiek en 21 mensen die staan te popelen om deze op te doen”, vervolgt Dewaele. “Een ploeg met verschillende expertises, vanuit alle lagen van de bevolking en die voeling heeft met de Anzegemse gemeenschap en varieert in leeftijd.”

Met Davy Dewaele (50) als lijsttrekker en kandidaat-burgemeester uit Ingooigem, gevolgd door Amandine Eeckhaut (40) uit Tiegem, Anzegemnaar Sven Staelens (32) als derde kandidaat, gevolgd door Vichtenaar Bram Vanhoutte (40), Phebe D’Hondt (31) uit Gijzelbrechtegem als vijfde op de lijst en Anzegemnaar Eddy Recour (74) als lijstduwer.

Programma

Het programma werd opgebouwd op de programmadag met de ganse partij waarbij er input gevraagd werd aan de verenigingen, organisaties en scholen in de gemeente. Ook schuiven ze een aantal hete hangijzers naar voor waaronder het mobiliteitsvraagstuk in de gemeente, de financiën en het gemeentepunt waarbij ze benadrukken dat ze voorstander zijn van een centralisatie van dienstverlening, maar zich afvragen of de Anzegemse burger zat te wachten op een theaterzaal zoals deze nu in het gemeentepunt voorzien is. “We stellen ons luidop de vraag of ‘het verhaal Escolys’ de goede keuze was, al is het evenwel duidelijk dat er geen weg terug is”, zegt Dewaele. Verder stellen ze zich de vraag of Anzegem gebaat zou zijn bij een fusie en willen ze werk maken van levendige dorpskernen waarbij het platteland gevrijwaard wordt.

The post 21 nieuwe namen op lijst Ons DNA Anzegem: “We willen leiden als een goede huisvader/-moeder” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Oekraïne meldt ruim 20 gewonden bij Russische aanval op Charkiv

In de Oekraïense stad Charkiv zijn meer dan 20 gewonden gevallen, nadat Russische troepen er een flatgebouw beschoten. Dat hebben de provinciegouverneur en de burgemeester bekendgemaakt via Telegram. Bij de gewonden zijn ook 2 tieners en een 8-jarig kind. De Russische defensie meldt intussen dat ze 15 Oekraïense drones hebben neergehaald.

Lees meer »

Bijzondere veiligheidsmaatregelen voor pausbezoek: verbod op rugzakken en drones

Tijdens het bezoek van paus Franciscus aan ons land van 26 tot en met 29 september gelden er bijzondere veiligheidsmaatregelen. Die maatregelen moeten niet alleen de paus zelf beschermen, maar ook de aanwezige toeschouwers. Op plaatsen die de paus zal bezoeken, geldt niet alleen een verbod op scherpe voorwerpen, maar ook op rugzakken, grote tassen en vlaggen. Ook het gebruik

Lees meer »

Syrische familie opent barbershop in Beernem: “Twee maanden verbouwd”

Langs de Parkstraat in Beernem opende een gloednieuwe barbershop. De broers Imad (40) en Khuder (34) Khalif wonen in Gent, maar hebben samen met hun familie over heel Vlaanderen verschillende zaken. Na twee maanden verbouwingen is de zaak eindelijk open.
The post Syrische familie opent barbershop in Beernem: “Twee maanden verbouwd” appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Enkele onnozelaars zetten hele sector in slecht daglicht”: Jachtvereniging Hubertus woedend om filmpje van klungelende ‘jagers’

Een filmpje van een man die met een jachtgeweer een metalen container uit de lucht wil schieten, zorgt voor heel wat beroering. Het voorwerp belandt op de voorruit van een geparkeerde wagen en verbrijzelt die. De Hubertusvereniging Vlaanderen, die de belangen van de jagers verdedigt, reageert furieus. “De praktijken van enkele onnozelaars stellen onze hele sector in een slecht daglicht.”<br

Lees meer »

Mister Withlove is eerste afvaller van ‘The Masked Singer’

Vanavond barst ‘The Masked Singer’-gekte weer helemaal los, met in totaal 14 nieuwe gemaskerde bekendheden die hun échte identiteit zo lang mogelijk verborgen willen houden. De eerste zes figuren trappen het vierde seizoen met héél veel goesting af: Giraf, Mister Withlove, Medusa, Tik & Tok, Zeeduivel en Boom. Jens Dendoncker (34) mag voor de tweede keer de show hosten. Speur

Lees meer »

Niet alleen in de rechtbank zorgt ze voor controverse: advocate op Frans verkrachtingsproces doet het op haar eigen manier

Frankrijk is al enkele weken in de ban van het verkrachtingsproces van Gisèle Pelicot. En daarbij gaat niet alleen aandacht naar de feiten zelf, maar ook naar de advocaten. In het bijzonder naar Nadia El Bouroumi, die een van de beklaagden verdedigt. Zij krijgt heel wat kritiek te slikken op haar tussenkomsten in de rechtbank, maar ook op de vele

Lees meer »

Burgemeester Sint-Genesius-Rode wil Nederlandstalige kiesbrief aanvechten, volgens minister Peeters verloopt alles volgens regels

In faciliteitengemeente Sint-Genesius-Rode is ophef ontstaan over de taal waarin de uitnodigingsbrief voor de komende gemeenteraadsverkiezingen is opgesteld. Inwoners kregen een Nederlandstalige brief, verstuurd door de gouverneur van Vlaams-Brabant. Volgens burgemeester Pierre Rolin is de brief onwettelijk. Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Lydia Peeters (Open VLD) ziet geen probleem.

Lees meer »

“Geen economisch levensvatbare alternatieven gevonden voor Audi Brussels”

Er is momenteel geen geschikt voertuigproject, noch een economisch haalbaar alternatief gebruik voor Audi Brussels gevonden. Dat heeft de directie dinsdag te kennen gegeven tijdens een bijzondere ondernemingsraad. Er wordt nu de volledige focus gelegd op de zoektocht naar potentiële investeerders. Maar het ziet er dus niet goed uit voor de werknemers van Audi.

Lees meer »