Familie Deraeve hoopt via GoFundMe de begrafeniskosten te kunnen betalen na dodelijk ongeval in Ruddervoorde

Joyce Deraeve uit Hooglede, de zus Janice die zaterdagnacht met haar partner en dochter overleed bij een ongeval in Ruddervoorde, doet een emotionele oproep: “Mijn zus, schoonbroer en metekind zijn dood, we hebben niet eens geld voor een begrafenis. We zullen noodgedwongen aan fundraising moeten doen.

“De moordenaar van mijn zus en metekind wordt in het ziekenhuis verzorgd, wij als familie van de slachtoffers worden aan ons lot overgelaten”, zucht Joyce Degraeve uit Hooglede. Zij is de meter van Maithé (8), die zaterdagnacht samen met haar ouders – Janick Andries (29) en Janice Deraeve (30) uit Handzame het leven liet op de autoweg in Ruddervoorde.

GoFundMe

“We weten niet eens hoe we de begrafenis moeten regelen en betalen. We krijgen geen info van parket noch slachtofferhulp. Moeten wij een advocaat aanstellen en betalen om onze rechten te verdedigen tegen de doodrijder? We zijn hopeloos.”

“Om al die kosten te moeten ophoesten, zullen mijn broer Michael, mijn zus Joanne en ik noodgedwongen een beroep moeten doen op GoFundMe, het platform voor crowdfunding. Janice en Janick waren niet getrouwd, dat maakt alles vel ingewikkelder.”

Getuigen

Zus Joanne Deraeve heeft ook al haar verdriet via de sociale media geventileerd. Het is niet de eerste tragedie in de familie Deraeve, eerder al overleed een zus.

Ondertussen doet Melissa Andries, de zus van de overleden Janick, via Facbook een oproep tot getuigen van het ongeval. Ze hopen hierdoor meer duidelijkheid te krijgen over de omstandigheden van het ongeval. “Het enige wat ons een heel klein beetje troost kan bieden is dat ze het (hopelijk) nooit beseft gaan hebben”, schrijft de zus van de jonge papa in een emotionele oproep.

The post Familie Deraeve hoopt via GoFundMe de begrafeniskosten te kunnen betalen na dodelijk ongeval in Ruddervoorde is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Labour probeert rangen te sluiten op eerste congres sinds machtsovername

In Liverpool is zondag het eerste Labour-congres van start gegaan sinds de Britse socialisten opnieuw aan de macht zijn. Na jaren van besparingen onder de conservatieven beloofde premier Keir Starmer de openbare diensten te beschermen, maar het congres wordt overschaduwd door de financiële perikelen van het land en de kritiek op luxueuze cadeaus die Starmer aanvaardde.

Lees meer »

Meense volleybaldames winnen meteen als nieuwkomer in Promo 3: “Heel blij met de nieuwe coachen”

Voor het eerst speelden de dames van ‘Sijos’ een competitiewedstrijd onder de naam van Decospan Volley Team Menen. En het was meteen raak. VT Gullegem C werd met 1-3-cijfers ingeblikt. Dit weekend staat de ploeg van ervaren rot Evelien De Vrieze tegenover AVC Harelbeke. Meteen de laatste wedstrijd in het Meense Badhuis.
The post Meense volleybaldames winnen meteen als

Lees meer »

Busrit naar school is ware lijdensweg voor Marie (13): “In drie weken nog maar één keer gelukt om school te bereiken met bus”

De 13-jarige Marie uit Wijnendale houdt elke ochtend haar hart vast voor haar busrit naar school in Kortemark. Aan de eerste halte rijdt de bus veelal gewoon door en de weinige keren dat ze tóch kan opstappen, maakt de chauffeur een omweg, waardoor ze haar aansluiting in Torhout mist. “Telkens als het misloopt moeten wij ons werk laten vallen om

Lees meer »

Toen hij Vandenhaute in bureau van Fredberg zag, wist Riemer hoe laat het was: reconstructie bij ontslag van enorm aangeslagen RSCA-coach

Net geen twee jaar heeft Brian Riemer het uitgezongen als coach van Anderlecht. Het povere spel van de voorbije weken maakte zijn positie onhoudbaar. Het bestuur geloofde niet dat Riemer de trein weer op de rails zou krijgen. De beslissing viel woensdagavond laat na topoverleg tussen CEO Sports Jesper Fredberg, voorzitter Wouter Vandenhaute en eigenaar Marc Coucke.

Lees meer »

Inwoners Bilzen niet te spreken over controleactie van politie met drone in fietszone, maar politie bijt van zich af: “Niet om automobilisten te pesten”

De politiezone Bilzen-Hoeselt-Riemst krijgt kritiek van inwoners over de controleactie in de Zeepstraat, die recent is omgevormd tot fietsstraat. De politie heeft daar woensdag een drone ingezet om te controleren of automobilisten zich er aan de regels houden. "Mensen moeten daar niet zo verbaasd over zijn, wij staan in voor de veiligheid van fietsers die via de straat naar school

Lees meer »

EXCLUSIEF. Onze vrouw was op het feest van Jorina uit ‘Blind getrouwd’: “Huh? Hoe kenden Jidses vrienden haar naam al?”

Op een doodgewone dinsdag in juni was onze vrouw één van de 50 gasten op het huwelijk van Jorina en Jidse uit ‘Blind getrouwd’. Drie maanden later onthult ze hoe het er achter de schermen aan toe ging. Een dag vol liefde, camera’s, ontboezemingen in het kleinste kamertje en een koppel dat niet over zich heen liet lopen. “Toen het

Lees meer »

41-jarige veelpleger krijgt 20 maanden cel voor waslijst aan feiten

Een 41-jarige man uit De Panne die jarenlang voor overlast zorgde in de Westkust heeft nu 20 maanden effectieve celstraf gekregen voor een waslijst aan feiten. Zo pleegde hij meerdere diefstallen waarbij hij GSM’s en vleeswaren in winkels stal, haalde ook geld af met die GSM’s en deelde zelfs iemand vier steekwonden uit met een mes.
The post 41-jarige

Lees meer »