Vriend Wim De Coninck getuigt: “Gezin uit Handzame uit het leven gerukt, net toen ze hun droom zouden realiseren”

Wim De Coninck, voorzitter van N-VA kortemark, is diep aangeslagen door het overlijden van zijn goede vriend van Janick Andries (29). Die werd zaterdagnacht samen met zijn vrouw Janice Deraeve (30) en hun dochtertje Maithé (8) door een dronken bestuurder doodgereden op de E403 in Ruddervoorde: “Zoiets had nooit moeten gebeuren, een chauffeur met zoveel veroordelingen mag toch nooit de weg meer op!”

Op de Facebook-pagina van N-VA Kortemark betuigt zelfs nationaal voorzitter Bart De Wever zijn oprechte deelneming met het overlijden van het jonge gezin dat in de Edewallestraat in deelgemeente Handzame woonde. Zowel Janice als Janick waren lid van de Kortemarkse afdeling van N-VA.

Verkiezingen

“Beiden waren erg gemotiveerde N-VA’ers, ze zouden in oktober alle twee op de lijst staan voor de gemeenteraadsverkiezingen”, zegt plaatselijk N-VA voorzitter Wim De Coninck. Deze vrachtwagenbestuurder getuigt over het verlies van zijn vrienden.

“Janick speelde als linksbuiten in het voetbalploegje ’t Schaak, waarvan ik secretaris ben. Zondagmorgen belde ik trainster Veerle Vanslembrouck op om te melden dat ik ziek was en niet kon aanwezig zijn voor de wedstrijd.”

Wijlen Janick Andries. © Alexander Mandeville

“Ik vroeg of Janick er was, want ik had net een telefoontje gekregen dat hij mogelijks het slachtoffer was van een zwaar ongeval op de E403 in Ruddervoorde. Normaal gezien moest Janick zondagmorgen op het voetbalveld staan. Toen Veerle mij zei dat ze Janick niet kon bereiken, vreesde ik het ergste.”

“Kort daarop werd het tragisch nieuws bevestigd. Ziek of niet ziek, ik ben met koorts naar het voetbalveld gereden om onze spelers te steunen. ’t Waren allemaal goede kameraden, iedereen was en is in zak en as.”

Huisje met een tuintje

“Dat een gezin dat al zoveel meegemaakt heeft, op zo’n manier aan zijn einde komt, is niet te vatten. En dat op een moment dat het zo goed ging. Janice en Janick zouden hun appartement in de Edewallestraat in september inruilen voor een huisje met een tuintje langs de Staatsbaan.”

“Zo kon hun dochtertje Maithé in de tuin spelen en zou het gezin in de nazomer nog kunnen barbecueën. Hun droom kwam eindelijk uit. Ze keken zo uit naar hun nakende verhuis, het heeft niet mogen zijn.”

“En dat door een dronken bestuurder, met al tien veroordelingen voor verkeersinbreuken en dronken rijgedrag. Hoe is het toch mogelijk dat zo iemand nog de weg op mag. Er zijn dringend wettelijke maatregelen nodig om te verhinderen dat zoiets nog gebeurt in ons land”, aldus de voorzitter van N-VA Kortemark.

De Tweesprong

Inmiddels betuig ook de vrije basisschool ‘De Tweesprong’ uit Handzame op haar Facebook-pagina zijn medeleven met het overlijden van hun leerling Maithé Andries Deraeve.

“Het plotse overlijden samen met haar ouders in een tragisch auto-ongeluk heeft ons allen diep geraakt. Onze gedachten zijn bij de familie en iedereen die het gezin lief heeft”, luidt het bericht.

The post Vriend Wim De Coninck getuigt: “Gezin uit Handzame uit het leven gerukt, net toen ze hun droom zouden realiseren” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Hans Van Themsche mocht gevangenis voor het eerst even verlaten

Hans van Temsche heeft vorige week voor de eerste keer de gevangenis mogen verlaten. Dat schrijft Het Nieuwsblad en het nieuws is door een goede bron bevestigd aan VRT NWS. Van Themsche mocht even uit de gevangenis van Oudenaarde voor een intakegesprek om zich te laten opnemen in een psychiatrische instelling. In 2006 vermoordde hij in Antwerpen de 2-jarige peuter

Lees meer »

Dit waren ze al maanden aan het voorbereiden: zo kon Mossad explosieven verstoppen in duizenden biepers en ze tegelijk laten afgaan

Toen Hezbollah uit veiligheidsoverwegingen 5.000 nieuwe biepers bestelde, had niemand in de smiezen dat in elk geleverd toestelletje 3 tot 5 gram springstof zat verstopt. Verschillende bronnen onthullen nu hoe de Mossad, de Israëlische geheime dienst, daarin is geslaagd. Van een maandenlange voorbereiding en een infiltratie in de bieperfabriek tot een speciaal stukje code in het toestel: zo ging de

Lees meer »

Noodpomp moet wateroverlast vermijden in polder Sinaai-Daknam

Het polderbestuur van Sinaai-Daknam heeft een noodpomp aangekocht die bijna 2 miljoen liter water kan overpompen. De afwatering van het poldergebied wordt geregeld via 5 pompgemalen, maar die durven het al eens te begeven. "De noodpomp kost ons zo’n 20.000 euro, maar kan bijna 2 miljoen liter water overpompen en kan ook aangesloten worden op een landbouwtrekker", klinkt het bij

Lees meer »

“Er zijn grenzen overschreden, langs beide kanten”: Kim Kay slaat in emotionele brief terug naar haar ontdekker

“Ik zou graag één keer reageren, in mijn eigen woorden.” Kim Kay (46) is enorm geschrokken van de kwetsende woorden van haar ontdekker, John Terra. “Ik had nooit een probleem met haar, zij had een probleem met zichzelf”, zei Terra onder andere. De met medische problemen geplaagde zangeres wil nu de puntjes op de i zetten en schreef een emotionele

Lees meer »

Influencer Soraya S. vrijgesproken voor babymoord op assisenproces, maar wel schuldig aan onvrijwillige doodslag

De 31-jarige Soraya S. is door de jury van het Brusselse hof van assisen vrijgesproken voor kindermoord. De vrouw werd ervan verdacht haar baby van twee maanden oud te hebben verstikt in een hotel in Sint-Gillis. Volgens de volksjury is de vrouw wel verantwoordelijk voor de dood van het kind en daarom werd ze schuldig verklaard aan onvrijwillige doodslag.

Lees meer »