Zus van verongelukte Janice (30) ontroostbaar: “Kijk eens in de ogen van dit meisje, mijn metekindje is voor altijd acht jaar”

Het dodelijke ongeval van afgelopen weekend op de E403, waarbij een gezin uit Handzame bij Kortemark om het leven kwam, slaat diepe wonden. Joanna Deraeve, de zus van Janice die samen met haar man Janick Andries en hun 8-jarige dochtertje Maïthé het leven liet, schrijft haar verdriet van zich af op sociale media. “Nooit meer de liedjes van Camille in de auto samen zingen, nooit meer kunnen wij hen horen, nooit meer samen lachen”, klinkt het.

Janick Andries, zijn partner Joanna en hun dochtertje Maïthe (8) waren in de nacht van zaterdag op zondag onderweg naar hun appartement in Handzame bij Kortemark. Vlak voor de afrit op de E403 ging het fout. Hun Opel Corsa werd achteraan aangereden door de Mercedes van Jürgen L. uit Torhout. Beide auto’s gingen van de baan af, voor Janick, Joanna en Maïthe kon geen hulp meer baten. Jürgen L. bleek zwaar geïntoxiceerd, de man werd gearresteerd en verschijnt vandaag voor de onderzoeksrechter.

Joanna, de zus van Janice, is ontroostbaar. De jonge vrouw schrijft haar verdriet van zich af op sociale media en richt zich daarbij rechtstreeks tot de aanrijder. “Dronkaard, je bent een moordenaar! Je hebt het leven afgenomen van mijn zusje, mijn metekindje en mijn schoonbroer. Ze gingen net verhuizen naar hun droomhuisje en jij hebt dit van hen afgenomen”, klinkt het onder meer.

Voor altijd acht jaar

Voor Joanna is het onbegrijpelijk wat er gebeurd is. “Ik hoop dat degene die je drank heeft blijven bijvullen nu trots is. Of ben jij de enige schuldige? Heb jij je eigen glas bijgevuld? Kijk eens in de ogen van dit meisje, zij is voor altijd acht jaar. Kijk eens in de ogen van de mama, zij is voor altijd dertig jaar. Kijk eens in de ogen van de papa, hij deed zo zijn best, was zo trots op zijn dochtertje. Besef eens hoeveel harten jij hebt gebroken”, schrijft Joanna.

“Neem aub zijn rijbewijs af”, roept ze op. Dat is ondertussen gebeurd, zoals vrijwel altijd na een dodelijk ongeval. Maar er is meer nodig, vindt Joanna. “Neem zijn auto af! Wil hij later een nieuwe kopen, zet hem dan op een zwarte lijst. Waarom lukt dit niet? Welke politicus wil hiervoor vechten? Hoeveel onschuldigen moeten er nog sterven?”, vraagt Joanna zich af.

The post Zus van verongelukte Janice (30) ontroostbaar: “Kijk eens in de ogen van dit meisje, mijn metekindje is voor altijd acht jaar” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

MULTILIVE CHAMPIONS LEAGUE. Courtois houdt Real voor rust recht tegen Stuttgart, tienkoppig Lille kijkt tegen achterstand aan in Lissabon

Op dit moment begint ook titelverdediger Real Madrid zijn Champions League-campagne. Tegenstander van Thibaut Courtois en co in Bernabéu is Duits vicekampioen Stuttgart. Ook Rode Duivels Zeno Debast en Thomas Meunier staan tegenover elkaar in Sporting Lissabon-Lille. Beide wedstrijden kan u op de voet volgen in deze multilive!

Lees meer »

“Ik wil léven. En daarvoor grijp ik alle kansen”: hartsvriendin organiseert steunactie om kankerbehandeling Annemarie (53) in Texas te bekostigen

Vier jaar geleden kreeg Annemarie van Tilburg (53) te horen dat er zich een tumor in haar arm had genesteld. Vandaag is de kanker uitgezaaid over haar lever, longen en borstbeen en is ze terminaal, maar de moedige vrouw weigert de handdoek te gooien. “Ik wil in een gespecialiseerd kankercentrum in Texas een behandeling volgen. Waarom? Ik wil zoveel mogelijk

Lees meer »

Succesvolle Sneaker Expo in museum Eperon d’Or in Izegem afgesloten, maar niet helemaal

Vorig weekend werd met een slotevenement, dat nog eens honderden bezoekers lokte, de Sneaker Expo in Eperon d’Or in Izegem afgesloten. “Maar de sneakers verdwijnen niet uit het museum. Een wisselende collectie van een 25-tal exclusieve sneakers zal opgesteld blijven”, zegt schepen van Musea Kurt Himpe.
The post Succesvolle Sneaker Expo in museum Eperon d’Or in Izegem afgesloten, maar

Lees meer »

Christine trof haar 14-jarige zoon met downsyndroom zonder kleren aan op school: “Cedric zat in het gras. Volledig naakt. Geen kousen, geen pamper”

Christin Van Den Steen uit Aalst trekt aan de alarmbel: er is dringend nood aan meer aangepaste opvangmogelijkheden voor kinderen met een beperking. Toen ze haar 14-jarige zoon op de naschoolse opvang ging oppikken, vond ze haar kind helemaal naakt op een afgesloten stuk weide van de school. Cedric, een jongen met het downsyndroom, doet regelmatig zijn kleren uit. “Maar

Lees meer »

Bobcat Wielsbeke One: “Tandje bijsteken”

Bobcat Wielsbeke One boekte vorig weekend zijn eerste zege van het nog prille seizoen. Mibac Middelkerke werd met een veertiger opzij gezet. Dit weekend komt B-Ballers Diksmuide op bezoek in Sporthal Hernieuwenburg.
The post Bobcat Wielsbeke One: “Tandje bijsteken” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Waarom liet Israël de biepers en walkietalkies van Hezbollah net nu ontploffen? “Gaat meestal grotere aanval vooraf”

Nadat Hezbollah voor een tweede dag op rij te maken heeft gekregen met ontploffende communicatietoestellen, blijft een belangrijke vraag zinderen: waarom kiest de vermoedelijke aanvaller Israël ervoor om die aanvallen nu uit te voeren? Conflictjournalist Rudi Vranckx wijst erop dat communicatiekanalen uitschakelen meestal voorafgaat aan een grotere aanval. Al zijn er nog geen aanwijzingen dat Israël een rechtstreekse oorlog wil

Lees meer »

Koning Auto ruimt vandaag plaats voor Koning Fiets

In Mechelen heeft koning Filip traditiegetrouw de Autoloze Zondag ingefietst, deze keer samen met zijn jongste dochter, prinses Eléonore. In Brussel en meerdere Belgische steden wordt vandaag een Autoloze of -vrije Zondag gevierd, met tal van activiteiten.

Lees meer »

Fietsstraat in Kaasterstraat verdwijnt gedeeltelijk, vrachtwagensluis aan de Maria’s Lindestraat in Rumbeke

De afgelopen jaren voerden we verschillende maatregelen uit, passend binnen het nieuwe mobiliteitsplan voor Rumbeke. Een drietal maanden geleden kondigden we enkele optimalisaties aan, als sluitstuk van een intensief traject om, samen met de inwoners van Rumbeke, stappen te zetten naar veiligere verbindingen en aangename woonbuurten.
The post Fietsstraat in Kaasterstraat verdwijnt gedeeltelijk, vrachtwagensluis aan de Maria’s Lindestraat in

Lees meer »

Biden ontvangt buitenlandse regeringsleiders op bijzondere plek: bij hem thuis in Delaware

De Amerikaanse president Joe Biden heeft voor zijn waarschijnlijk laatste ontmoeting met buitenlandse regeringsleiders in het kader van de zogenoemde Quad-alliantie gekozen voor een onconventionele locatie. Hij ontving de Japanse premier Fumio Kishida, diens Australische ambtgenoot Anthony Albanese en de Indiase minister-president Narendra Modi zaterdag namelijk in zijn privéwoning in Wilmington, in de Amerikaanse staat Delaware.

Lees meer »

Werkgever erkent zijn verantwoordelijkheid in dood van Aaron (24) na fatale val van deathride: “Maar er komt waarschijnlijk geen rechtszaak”

“De katrol die gebruikt werd, was niet geschikt en was bovendien niet correct bevestigd. Dat is de verantwoordelijkheid van de werkgever, die zich schuldig maakte aan inbreuken op de arbeidsveiligheid en onopzettelijke doding.” En toch zal er waarschijnlijk geen rechtszaak komen, na de fatale val die monitor Aaron Delannoy (24) uit Gent anderhalf jaar geleden maakte in Zwevegem. In plaats

Lees meer »