Janick (29), Janice (30) en Maithé (8) komen om het leven bij tragisch ongeval in Ruddervoorde: “Een jong gezin is weggerukt”

“Ze gingen net verhuizen naar hun droomhuisje. Jij hebt dit afgenomen.” Voor de families van Janick (29), Janice (30) en Maithé (8) vechten de emoties om voorrang. In het gesprek met hen wisselt woede, verdriet en ongeloof zich af. Het jonge gezin werd in één klap weggevaagd, nadat een chauffeur (50) zaterdagnacht op de E403 achterin op hen inreed. De man zat onder invloed achter het stuur en dat was niet zijn eerste keer. 

Meer krantenkoppen in België

Ex-burgemeester Moorslede, Ward Vergote staat niet meer op lijst bij gemeenteraadsverkiezingen: partij zoekt geen vervanger

Ex-burgemeester Ward Vergote wordt niet vervangen op de lijst van zijn partij VISIE, die opkomt bij de gemeenteraadsverkiezingen in Moorslede. Toen Vergote nog burgemeester was, is hij veroordeeld voor belangenvermenging bij de aankoop van een stuk grond. Hij werd geschorst en stond zijn burgemeesterssjerp af. Vergote zou wel opkomen als lijstduwer, maar volgens het Lokaal Kiesdecreet mag een kandidaat voor

Lees meer »

Biden ontvangt buitenlandse regeringsleiders op bijzondere plek: bij hem thuis in Delaware

De Amerikaanse president Joe Biden heeft voor zijn waarschijnlijk laatste ontmoeting met buitenlandse regeringsleiders in het kader van de zogenoemde Quad-alliantie gekozen voor een onconventionele locatie. Hij ontving de Japanse premier Fumio Kishida, diens Australische ambtgenoot Anthony Albanese en de Indiase minister-president Narendra Modi zaterdag namelijk in zijn privéwoning in Wilmington, in de Amerikaanse staat Delaware.

Lees meer »

ICOSFest haalt Oktoberfeesten naar Ingelmunster: site Roverin wordt gezellige bierstübe

Zaterdag 5 oktober organiseert het Ingelmunsters Comité voor Ontwikkelingssamenwerking in de gebouwen van de voormalige site Roverin ICOSFest, haar eigen versie van de legendarische Oktoberfeesten in Beieren. De ingrediënten? Een trucklading ambiance, een avond vol amusante teamspelletjes, een stevige scheut Oberbayernmusik en uiteraard een schuimende pot gerstenat.
The post ICOSFest haalt Oktoberfeesten naar Ingelmunster: site Roverin wordt gezellige bierstübe

Lees meer »

Chinese autobouwer NIO kandidaat-overnemer voor Audi Brussels

De Chinese autobouwer NIO is een van de kandidaten om de autofabriek van Audi in Vorst over te nemen. Dat schrijft De Tijd woensdagavond op haar website op basis van bronnen die vertrouwd zijn met het dossier. Dinsdag was nog gezegd dat er geen economisch leefbare alternatieven voor Audi waren gevonden. Het personeel wacht af.

Lees meer »

Kitten staat plots op menu van tijgers wanneer het in hun verblijf valt, maar dat is buiten personeel van zoo gerekend

In de Johor Zoo in Maleisië beleefden bezoekers en medewerkers begin deze maand een spannend moment. Twee tijgers omsingelden een kitten dat in hun verblijf was gevallen en dreigden het hulpeloze diertje op te eten. Het jonge katje moest muisstil in een goot blijven zitten, terwijl omstaanders de roofdieren probeerden verdrijven. Het personeel slaagde er uiteindelijk in om de tijgers

Lees meer »

Leefbaar Kortemark brengt Silvamo-stort nogmaals onder de aandacht voor aanvang gemeenteraad: “Omwonenden betalen de prijs voor een falend beleid”

De actiegroep Leefbaar Kortemark vatte een halfuurtje voor aanvang van de gemeenteraad post aan het Kortemarkse gemeentehuis om nogmaals het Silvamo-stort in de gemeente onder de aandacht te brengen.
The post Leefbaar Kortemark brengt Silvamo-stort nogmaals onder de aandacht voor aanvang gemeenteraad: “Omwonenden betalen de prijs voor een falend beleid” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Levensloop Westhoek haalt iets meer dan 45.000 euro op

Levensloop Westhoek mocht, onder een stralend herfstzonnetje, op zaterdag 21 september van 10 tot 22 uur 1.113 deelnemers, 24 teams en 46 vechters verwelkomen in het Ieperse Hamiltonpark.
The post Levensloop Westhoek haalt iets meer dan 45.000 euro op appeared first on KW.be.

Lees meer »

Anderlecht al zeker zonder linksachter Augustinsson tegen Charleroi

Na de 1 op 9 voor Anderlecht en het verlies dinsdagavond tegen RC Genk (0-2) staan paars-wit en Brian Riemer onder zware druk. Winnen tegen Charleroi is een must, maar de Zebra’s zijn met 12 op 21 niet slecht aan het seizoen begonnen en staan zelfs derde. Kan Anderlecht de rug rechten of wordt het helemaal warm onder de voeten

Lees meer »

“Geen economisch levensvatbare alternatieven gevonden voor Audi Brussels”

Er is momenteel geen geschikt voertuigproject, noch een economisch haalbaar alternatief gebruik voor Audi Brussels gevonden. Dat heeft de directie dinsdag te kennen gegeven tijdens een bijzondere ondernemingsraad. Er wordt nu de volledige focus gelegd op de zoektocht naar potentiële investeerders. Maar het ziet er dus niet goed uit voor de werknemers van Audi.

Lees meer »

Moeten we vrezen voor een nóg grotere oorlog na aanval met ontploffende biepers in Libanon? Midden-Oostenexpert Koert Debeuf legt uit

Zeker 12 doden en bijna 3.000 gewonden: dat is de voorlopige balans na de gelijktijdige ontploffing van duizenden biepers van militie Hezbollah in Libanon gisteren. Hoewel de operatie nog niet werd opgeëist, wordt naar Israël gewezen als verantwoordelijke. Kan het dat Israël er inderdaad achter zit? Is dit een zware klap voor Hezbollah? En moeten we ons nu schrap zetten

Lees meer »