Historische Westpoort krijgt het hard te verduren, tweede aanrijding in enkele weken tijd

De historische Westpoort in Lo liep zaterdagvoormiddag opnieuw veel op schade nadat een vrachtwagen of landbouwvoertuig haperde aan de boog. Ook eind juli was er al een aanrijding. Het is al het derde schadegeval dit jaar.

Eind juli liep de historische Westpoort in de Weststraat in Lo al behoorlijk wat schade op nadat een tractor met aanhangwagen haperde aan de boog. Het hoopje stenen als gevolg van die aanrijding ligt er nog, maar zaterdagvoormiddag was het opnieuw prijs. Ook nu kwamen verschillende bakstenen op het wegdek terecht.

Zo verdwijnen als maar meer stenen uit de boog van de poort. Dit jaar is het al de derde keer dat een van de toeristische trekpleisters van het Caesarstadje die dateert uit 1250 schade oploopt. Ook de voorbije jaren waren er al verschillende aanrijdingen en moest het enige overblijvende restant van de oude stadsomwalling van Lo zelfs even worden afgesloten om dringende herstellingswerken uit te voeren.

“We willen er alles aan doen om dit middeleeuws erfgoed in optimale omstandigheden te bewaren”, liet burgemeester Lode Morlion eerder dit jaar al weten. “Een architect is bezig is met de opmaak van een restauratiedossier. Camera’s plaatsen is één van de opties.”

The post Historische Westpoort krijgt het hard te verduren, tweede aanrijding in enkele weken tijd is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Dominique Pelicot (71) verschijnt na week afwezigheid dinsdag normaal weer voor rechtbank tijdens verkrachtingsproces

Dominique Pelicot, de Franse zeventiger die zijn vrouw Gisèle jarenlang heeft gedrogeerd en liet verkrachten door tientallen mannen, zal dinsdag normaal aanwezig zijn op het proces waarin hij als hoofdbeschuldigde terechtstaat. Dat heeft zijn advocaat maandag bevestigd. Pelicot was eerder door gezondheidproblemen afwezig op het proces, dat op 2 september van start ging.

Lees meer »

Rita Dewulf uitgeroepen tot ereschepen van Torhout

Tijdens de Torhoutse gemeenteraadszitting van maandagavond werd gewezen CD&V-schepen Rita Dewulf uit de Makeveldmolenstraat uitgeroepen tot ereschepen van de stad.
The post Rita Dewulf uitgeroepen tot ereschepen van Torhout appeared first on KW.be.

Lees meer »

Jongeman opgepakt nadat hij verontrustende beelden van Brugse school op sociale media deelt: “Vind me op het nieuws”

De politie was vrijdagochtend massaal aanwezig op de school SASK in Sint-Kruis, een deelgemeente van Brugge. Een jongeman deelde op sociale media verschillende beelden van de school, met daarop telkens de onheilspellende tekst “vind me op het nieuws”. Het Gentse parket kan voorlopig enkel bevestigen dat er iemand is opgepakt. “De jongeman werd meegenomen ter verhoor”, klinkt het.

Lees meer »

Poetin: “Als Oekraïne langeafstandswapens mag gebruiken, zijn NAVO-landen in oorlog met Rusland”

Als Oekraïne groen licht krijgt van westerse landen om langeafstandswapens te gebruiken, dan zijn de NAVO-landen in oorlog met Rusland. Die waarschuwing stuurde de Russische president Vladimir Poetin de wereld in. “Dit zou niets minder dan een directe deelname van de NAVO-landen aan de oorlog in Oekraïne betekenen”, klonk het. Volg alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne in deze

Lees meer »

De Amerikaanse centrale bank verlaagt rente voor het eerst sinds 2020

De Amerikaanse centrale bank (Fed) heeft de rente in de Verenigde Staten voor het eerst sinds 2020 verlaagd. Met de lagere leenkosten wil de Fed de grootste economie ter wereld ondersteunen, nu de strijd tegen de inflatie lijkt te zijn gestreden. Het rentetarief is verlaagd met een half procentpunt naar een niveau van tussen de 4,75 en 5 procent.

Lees meer »

Engagementsverklaring voor dorpskernvernieuwing in Wijnendale

Het dorp Wijnendale krijgt tijdens de volgende politieke legislatuur nieuwe rioleringen. Ook worden diverse straten heraangelegd. Om dat gestroomlijnd te laten verlopen, heeft de gemeenteraad maandagavond een engagementsverklaring goedgekeurd.
The post Engagementsverklaring voor dorpskernvernieuwing in Wijnendale appeared first on KW.be.

Lees meer »