Bekend restaurant in Brugse binnenstad gesloten op bevel van voedselagentschap

Het bekende restaurant Uilenspiegel in het centrum van Brugge is sinds één week gesloten op bevel van het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV). Dat bevestigt het agentschap.

Brasserie Uilenspiegel bevindt zich op het einde van de Langestraat in Brugge en is een bekende naam in de stad. In 2021 kreeg de horecazaak twee nieuwe zaakvoerders. Eind 2023 moesten ze al eens voor de rechtbank komen. Op 26 maart 2022 kregen ze immers een eerste keer inspecteurs van het FAVV over de vloer. Die stelden enkele overtredingen vast, waaronder een inbreuk op de hygiëne. De broers kregen een boete, maar die werd niet betaald. Het parket stelde een minnelijke schikking voor, maar de uitbaters legden die eveneens naast zich neer. Ze kregen bijgevolg een dagvaarding voor de rechtbank in Ieper in de bus.

“Had u de aanvankelijke boete betaald, dan stond u hier niet”, kregen de beklaagden te horen van de openbare aanklager. Ook de rechter legde de twee het vuur aan de schenen. “Weet dat u hier met de volksgezondheid speelt?”. De rechter veroordeelde het bedrijf achter de zaak tot een boete van 4.000 euro, waarvan 2.800 euro met uitstel voor 3 jaar.

Gesloten

En nu is de zaak dus sinds 30 juli opnieuw gesloten op bevel van het FAVV, zo bevestigt het agentschap. “De maatregel tot het intrekken van een toelating wordt uiteraard niet zomaar genomen”, zegt woordvoerster Hélène Bonte. “Het gaat om verschillende terugkerende inbreuken die werden vastgesteld tijdens verschillende (her)controles en die een impact hebben op de voedselveiligheid: vervallen levensmiddelen, inbreuken op de traceerbaarheid van levensmiddelen en inbreuken op de algemene en de levensmiddelenhygiëne.”

“De vestiging kan een nieuwe toelating aanvragen wanneer alle inbreuken zijn aangepakt”, legt Bonte uit. “Zodra de aanvraag wordt ontvangen, heeft het FAVV 30 werkdagen de tijd om het administratief in orde te brengen en een controle ter plaatse uit te voeren om na te gaan of alle inbreuken wel degelijk werden aangepakt en er geen tekortkomingen meer kunnen worden vastgesteld die een impact hebben op de voedselveiligheid en de gezondheid van de consument.”

De zaakvoerder was telefonisch niet bereikbaar. (MM)

The post Bekend restaurant in Brugse binnenstad gesloten op bevel van voedselagentschap is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Franse verkrachtingszaak uitgesteld tot maandag, in afwachting terugkeer zieke hoofdbeschuldigde Dominique Pelicot

Het proces in de zaak Dominique Pelicot, de Franse zeventiger die zijn vrouw Gisèle Pelicot jarenlang heeft gedrogeerd en liet verkrachten door tientallen mannen, is opgeschort tot maandagochtend. De hoofdverdachte is sinds maandag ziek en afwezig op de hoorzittingen. De voorzitter van de strafrechtbank van Vaucluse, Roger Arata, schortte de zitting op.

Lees meer »

Eerste Gardeboestoet in kwarteeuw is schot in de roos

De organisatoren van de eerste Gardeboestoet in een kwarteeuw tijd in Oekene konden het niet beter getroffen hebben. Onder een stralend zonnetje trokken liefst 33 groepen met in totaal 400 deelnemers op allerlei gekke fietsen door de straten van de deelgemeente. De deelnemende inwoners toonden zich van hun creatiefste kant en dat kon het publiek duidelijk smaken.
The post

Lees meer »

Van de baan: US Open-winnaar Sinner definitief vrijgepleit van dopinggebruik

Het Wereldantidopingagentschap (WADA) gaat niet in beroep tegen de vrijspraak van Jannik Sinner (23). De Italiaanse tennisser, vorige week nog laureaat op de US Open, werd op 19 augustus al vrijgesproken door het International Tennis Integrity Agency (ITIA) voor zijn dubbele positieve test op minieme hoeveelheden reststoffen clostebol, een anabole steroïde.

Lees meer »

Schepen Babylon (cd&v plus) niet opgezet met uitspraken Jos Millecam: “We wachten niet op hem om ons in te zetten voor senioren”

Schepen voor Senioren en Dienstverlening Filip Babylon (cd&v plus) is niet opgezet met de uitspraken van raadslid Jos Millecam over de ‘ondermaatse dienstverlening voor senioren’. “Wij werken uitstekend samen met de seniorenadviesraad en hebben de openingsuren van het onthaal sterk uitgebreid”, zegt Babylon.
The post Schepen Babylon (cd&v plus) niet opgezet met uitspraken Jos Millecam: “We wachten niet op

Lees meer »