Chihuahua Mike wordt voor de ogen van Nathalie doodgebeten door loslopende pitbull in Kortrijk: “In een park waar veel jonge kinderen spelen”

De Kortrijkse Nathalie Van Walleghem (49) beleefde vorige vrijdag een drama toen ze aan het wandelen was met haar twee chihuahua’s Mike en Sky in een parkje op de Venning. De twee hondjes werden aangevallen door een loslopende pitbull die haar hondje Mike doodbeet. Intussen weet Nathalie wie de eigenaar is van de pitbull. “Ik heb alles doorgegeven aan de politie.”

In het parkje waren niet veel mensen aanwezig. Nathalie, een koppel en de man met de pitbull. Tijdens die rustige avondwandeling werden beide spelende hondjes uit het niets aangevallen door een loslopende pitbull. “Mijn hondjes waren aan het dollen en keffen toen de pitbull in volle vaart kwam aangestormd: hij liep los, alles gebeurde toch zo snel”, zegt Nathalie stil. “Onze Sky kon wegvluchten, Mike jammer genoeg niet, de pitbull had hem bij zijn ruggengraat en begon hem te verscheuren. Het baasje van de pitbull sloeg zijn hond op het hoofd en sloeg met een stok op zijn achterste, maar niets hielp, de hond liet niet los. Daarna liet de pitbull dan toch los. Zijn baas en de hond zijn toen vertrokken zonder iets te zeggen”, aldus Nathalie, die onmiddellijk naar de dierenarts reed. “De dierenarts heeft direct foto’s genomen. Hij constateerde onmiddellijk interne bloedingen en dat de ruggengraat op verscheidene plaatsen kapotgebeten was. Er was slechts een oplossing mogelijk om Mike uit zijn lijden te verlossen en dat was hem laten inslapen.”

Klacht tegen onbekenden

Aanvankelijk had Nathalie geen benul wie de eigenaar van de pitbull was want hij verdween na het incident. “Hij liet niets achter, geen naam of telefoonnummer. Ik vernam later dat die man regelmatig in het park kwam en de hond los liet lopen. Misschien zou ik hem nog tegenkomen, ik hoopte dat hij zich bekend zou maken”, vertelt Nathalie. “Ik vraag me luidop af of dit kan in een park waar veel jonge kinderen spelen, dat een pitbull zonder riem gewoon mag loslopen. Dat is toch gevaarlijk en zeker ontoelaatbaar. Ik diende klacht in tegen onbekenden.” Literatuur leert ons dat er veel aanvallen van pitbulls zijn, zowel op honden als op kinderen. “De mensen die ook op het pleintje waren, waren niet samen met de man met de pitbull. Ze zijn later aan de praat geraakt. Ondertussen ben ik te weten gekomen van wie de hond is en heb alles doorgegeven aan de politie”, besluit Nathalie.

The post Chihuahua Mike wordt voor de ogen van Nathalie doodgebeten door loslopende pitbull in Kortrijk: “In een park waar veel jonge kinderen spelen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

2.500 aanwezigen genieten van Bootsea Festival in Oostende: “Onze leerlingen kijken er elk jaar naar uit”

Donderdag vond de zesde editie van het Bootsea Festival plaats op de ACEG Wellington Hippodroom in Oostende. Met dit event richt de vzw Duinhelm zich tot jongeren en jongvolwassenen met een (verstandelijke) beperking en hun begeleiders. Vanuit heel Vlaanderen daagden 2.500 bezoekers op. Onder een stralende zon genoten ze van dj-sets en optredens. “De artiesten komen heel graag naar ons

Lees meer »

Yuna ontdekt topvondst tijdens workshop archeologie in Ieper: “Een insigne scène van een kruisiging”

Uit zakken vol resten afkomstig uit de Yperlee haalde Yuna Ververken een waardevolle insigne boven. Dat deed ze tijdens een workshop van het archeologisch project ‘Zeven naar de zeventiende eeuw’ op de site van het voormalig openluchtzwembad in Ieper. Tijdens het weekend van 21 en 22 september kan iedereen de archeoloog in zichzelf ontdekken.
The post Yuna ontdekt topvondst

Lees meer »

“De maffia dacht dat we een mol hadden, zo accuraat was de reeks”: tien weetjes over ‘The Sopranos’

25 jaar geleden zag ‘The Sopranos’ het levenslicht. Daarom duikt HBO in een nieuwe documentaire achter de schermen van de legendarische reeks over maffiabaas Tony Sopranos (James Gandolfini) en verklapt opmerkelijke weetjes over de opnames en castleden. Wij zetten er tien op een rijtje. Van de verhaallijn die HBO liever geschrapt wilde zien, tot de verdwijning van acteur James Gandolfini:

Lees meer »

Lars uit Poperinge brengt eerste single ‘Can’t Take It Anymore’ uit

De vijftienjarige Lars uit Poperinge is gepassioneerd door muziek. Een eigen nummer mocht niet ontbreken. Zijn eerste single ‘Can’t Take It Anymore’ werd geschreven door Andy Vanspranghe en geproducet door Eric De Clercq.
The post Lars uit Poperinge brengt eerste single ‘Can’t Take It Anymore’ uit appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vrouw vindt rat in toilet, nadat ze iets voelt duwen tegen haar bil

In het Verenigd Koninkrijk schreeuwde een vrouw het uit van de schrik nadat ze een rat aantrof in het toilet, nadat ze “iets voelde duwen tegen haar bil”. Volgens rattenvanger Kieran Sampler is het knaagdier via een afvoerleiding omhoog geklommen en op die manier in het toilet beland. “Dit heb ik nog nooit meegemaakt.”

Lees meer »