KIJK. “Dit smaakt een beetje vies”: Courtois steekt hand in eigen boezem na tegengoal in El Clásico

Tevreden over het gevoel, maar niet over die tweede tegentreffer. Thibaut Courtois (32) verloor met Real Madrid tijdens hun tournee in de Verenigde Staten van FC Barcelona. Verliezen van de grote rivaal, zelfs in een oefenmatch, is nooit leuk. En een ongelukkige tegengoal slikken ook niet. “Ik baal toch wel. Ik schatte de stuit een beetje verkeerd in. Maar voorts voel ik me heel goed.” 

Meer krantenkoppen in België

Deloitte België plant 900 aanwervingen

Deloitte België wil in zijn boekjaar 2024-2025, dat op 31 mei afloopt, zo’n 900 nieuwe mensen aanwerven. Deels gaat het om de vervanging van vertrekkers, deels om een uitbreiding van het personeelsbestand, zegt het audit- en consultancybedrijf bij de voorstelling van zijn jaarresultaten.

Lees meer »

Wansmakelijke gezangen van Atlético-fans lokten reactie uit bij Courtois, die daarop bekogeld werd in beladen derby

Een tumultueuze Madrileense derby is op een gelijkspel geëindigd. Thibaut Courtois eiste een hoofdrol op: na de openingsgoal van Real reageerde hij richting de Atlético-fans, die ervoor “Courtois sterf” hadden gezongen. De keeper werd nadien bekogeld met projectielen, waarop de match een tijdje werd stilgelegd. Volgens Real-coach Carlo Ancelotti liep z’n keeper ook een spierblessure over tijdens de match.

Lees meer »

Paus Franciscus vraagt vergiffenis voor zonden van de kerk

Paus Franciscus heeft tijdens een boetedoening om vergiffenis gevraagd voor de zonden en overtredingen van vertegenwoordigers van de katholieke kerk. De kerkleider benadrukte in de Sint-Pietersbasiliek in Rome dat de Kerk boete moet doen voor haar overtredingen als ze haar geloofwaardigheid onder de gelovigen wil herstellen. De aanpak van seksueel misbruik stond centraal.

Lees meer »

Vlaamse Anke getuigt vanuit Beiroet: “Hier is geen luchtalarm, bij explosie waarschuwen mensen elkaar via WhatsApp”

De spanning in Beiroet stijgt. Dat merkt ook de Vlaamse Anke Bert (30), die er actief is als coördinator voor het Rode Kruis in het Midden-Oosten. “Hier is geen luchtalarm. Bij een explosie waarschuwen mensen elkaar via WhatsApp-groepen”, stelt ze. Morgen keren de eerste Belgen uit Libanon terug. Volg alle ontwikkelingen over de oorlog in het Midden-Oosten in deze liveblog.

Lees meer »

Welke creatieve West-Vlaming vindt na 91 jaar een nieuwe naam uit voor Sportpaleis, die vanaf 1 september 2025 samenwerkt met nieuwe partner AFAS Software

Ben je een creatieve West-Vlaming? Dan is het best mogelijk dat jouw nieuwe naam misschien in koeien van letters wordt geprojecteerd op het Sportpaleis. Na 91 jaar en door de samenwerking met de nieuwe partner AFAS Software mag iedereen helpen meedenken naar een nieuwe naam. De nieuwe samenwerking tussen be*at en AFAS Software start pas officieel op 1 september 2025,

Lees meer »

Nooit uitgezonden interview met pedoseksueel kan Axel Daeseleire zuur opbreken

Acteur en tv-presentator Axel Daeseleire riskeert voor de rechtbank te komen voor een interview dat hij naar aanleiding van het tv-programma ‘Axel gaat binnen’ heeft afgenomen. Dat meldt HLN. Volgens het parket maakten de makers van het tv-programma, waaronder dus ook Daeseleire, onder meer “misbruik van de zwakbegaafdheid” van de persoon, die een IQ van 67 zou hebben.

Lees meer »

IN BEELD – ‘Week van de ambiance’ vierde tiende verjaardag met 200 reizigers in Spanje: “Zelfs feesten in een discotheek”

Op zaterdag 21 september vertrokken zo’n 200 enthousiaste reizigers voor één week naar Lloret Del Mar aan de Costa Brava. Dit was de feesteditie van ‘Week van de Ambiance’.
The post IN BEELD – ‘Week van de ambiance’ vierde tiende verjaardag met 200 reizigers in Spanje: “Zelfs feesten in een discotheek” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Hier kan je genieten van de stilte in Roeselare

STIL RSL, zo heet een kleine brochure die een aantal stilte- en prikkelarme plekken in de stad beschrijft. “We hebben er nu 29 maar hopen bij een volgende druk nog nieuwe plekjes te vinden”, zegt schepen Michèle Hostekint.
The post Hier kan je genieten van de stilte in Roeselare appeared first on KW.be.

Lees meer »

Van “DURF!” in Eeklo tot “Komt uit aa kot” in Buggenhout: lokale partijen wagen zich aan een campagnelied 

Op sociale media valt het almaar vaker op: lokale partijen proberen de kiezer te overtuigen met een "campagnelied", een lied dat een deel van hun boodschap moet uitdragen, vaak in de vorm van een videoclip. Zo circuleren er onder meer filmpjes van DURF! N-VA/SMS&MEER in Eeklo en van de lokale CD&V-afdeling in Buggenhout. Maar overtuigen de partijen hun kiezers daar

Lees meer »