Oshin Derieuw strandt in kwartfinale en grijpt nét naast olympische medaille: “Ben niet ontgoocheld”

De Kuurnse boksster Oshin Derieuw heeft zich zaterdagavond niet kunnen plaatsen voor de halve finales van het olympisch bokstoernooi op de Spelen in Parijs. De 37-jarige verloor in de klasse tot 66 kilogram in de kwartfinales van het Chinese tweede reekshoofd Liu Yang op punten (5-0).

De als zevende geplaatste Derieuw was vrij in de eerste ronde en won donderdag ook haar eerste kamp tegen de Kaapverdische Ivanusa Moreira, maar had het heel moeilijk tegen Yang. De Chinese had in iedere ronde het overwicht en haalde het uiteindelijk makkelijk op punten met 5-0 (29-28, 30-27, 29-28, 30-27 en 29-28). Daarmee greep Derieuw naast een plek in de halve finales, die recht geeft op een olympische medaille. In het olympisch boksen (drie ronden van drie minuten) krijgen de verliezers van de halve finales immers allebei brons.

In de kwartfinales neemt Yang het op tegen de Taiwanese Nien Chin Chen. Zij nam zaterdagavond makkelijk op punten de maat van de Oezbeekse Navbakhor Khamidova (5-0).

Oshin Derieuw werkte in Parijs haar eerste Olympische Spelen af. Ze dwong haar olympisch ticket vorige zomer af op de Europese Spelen in Polen, waar ze brons won. Nooit eerder kon een Belgische boksster zich kwalificeren voor de Olympische Spelen.

“Ik heb gedaan wat ik kon doen, heb toch enkele raken klappen uitgedeeld. Maar goed, ze is beter, de regerende wereldkampioene”, reageerde Derieuw na haar laatste optreden in de Arena Paris Nord. “Ik ben niet ontgoocheld, kon een goeie wedstrijd boksen, heb het haar niet gemakkelijk gemaakt.”

De 37-jarige Derieuw dwong haar olympisch ticket vorige zomer af tijdens de Europese Spelen in Krakau, waar ze met brons naar huis ging. “Polen blijft het mooiste moment uit mijn carrière, die kwalificatie. Dit was mooi om die cirkel rond te maken”, legt ze uit. “Ik ga hier niet met een medaille naar huis, maar wel met een blij gevoel.”

Of Derieuw na dit olympisch avontuur actief zal blijven in het amateurboksen of, zoals die andere olympiër Victor Schelstraete zal overstappen naar het profcircuit, is nog geen uitgemaakte zaak. “Ik weet het nog niet. Ik hou van amateurboksen, vind het heel mooi, sportief. Ik ga nu alles op een rijtje zetten. Ik heb hier toch top acht behaald, dus zal mijn contract (bij Sport Vlaanderen) verlengd worden, als ik verder doe. Ik boks sowieso nog heel graag. We zullen zien wat mijn lichaam nog aankan.”

The post Oshin Derieuw strandt in kwartfinale en grijpt nét naast olympische medaille: “Ben niet ontgoocheld” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Ontslag Van Immerseel slaat in als een bom: “Reus uit klassieke muziek kon niet loslaten”

Het Brugse orkest Anima Eterna heeft de banden met oprichter en bezieler Jos Van Immerseel (78) radicaal doorgeknipt na "aanhoudend agressief gedrag" en "het niet nakomen van zakelijke afspraken". "Het nieuws slaat in als een bom. Anima Eterna zoekt al jaren andere mensen om het orkest te leiden, maar Jos bleef altijd een bepalende rol spelen", reageert Klara-presentator Marc Janssens.

Lees meer »

Elio Clarysse na militaire MTB-titel: “Graag B-veldrit winnen”

Elio Clarysse (21) kroonde zich in Oostende tot Belgisch militair kampioen mountainbike. Met de vingers in de neusgaten. Aan de streep had de jonge militair ruim drie minuten voorsprong. Intussen dook hij al het veld in.
The post Elio Clarysse na militaire MTB-titel: “Graag B-veldrit winnen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

‘Boetekampioen’ Bart Somers verdedigt aanpak: “Iedereen vindt dat er te veel trajectcontroles zijn, maar iedereen wil er wel een in zijn buurt”

143,5 euro. Zoveel inde Mechelen vorig jaar aan boetes, pér hoofd van de bevolking. Geen enkele centrumstad die ‘beter’ doet. Het had overigens nog meer kunnen zijn, want de trajectcontrole op de Battelsesteenweg werkt al meer dan een jaar niet, en ook dat komt het stadsbestuur op kritiek te staan. “De boetes waren bedoeld om de schuldenput te dempen. En

Lees meer »

‘Vind me op het nieuws’: politie rukt massaal uit naar Brugse school, nadat ex-leerling verontrustende boodschappen online plaatst

In Brugge is de politie vrijdagochtend met verschillende patrouilles uitgerukt naar een school, omdat een ex-leerling via sociale media beelden van die school had gedeeld met weinig geruststellende boodschappen. De meerderjarige jongeman werd uiteindelijk opgepakt in de buurt en zal verder verhoord worden. “De leerlingen liepen nooit gevaar”, zegt de directie.

Lees meer »

Lokaal Dienstencentrum Weidevogel opent de deuren in Lo-Reninge: “Een gezellige plaats die voorziet in tal van activiteiten”

Lo-Reninge heeft sinds donderdag 11 september een Lokaal Dienstencentrum (LDC). Dat draagt de naam Weidevogel en is gevestigd in de cafetaria en polyvalente zaal van wzc Zilvervogel in Reninge.
The post Lokaal Dienstencentrum Weidevogel opent de deuren in Lo-Reninge: “Een gezellige plaats die voorziet in tal van activiteiten” appeared first on KW.be.

Lees meer »