Conceptstore in Knokke-Heist pakt uit met F1-bolide van wereldkampioen Max Verstappen: “Past volledig binnen ons concept”

Van een stunt gesproken: wie een bezoek brengt aan Atelier VO2 Max in Knokke-Heist kan daar nog tot 15 september een blitse F1-bolide bewonderen. En niet de eerste de beste. Het is een wagen waar wereldkampioen Max Verstappen nog rondjes mee reed. Bezielers Filip De Baets en Nick Bullynck zijn trots op hun nieuwste blikvanger. “Dit past helemaal binnen ons concept.”

Om het principe van Atelier VO2 Max aan het begin van de Lippenslaan écht te begrijpen moet je het atelier zelf binnenstappen. Daar kom je van de ene ruimte in de andere terecht waar zowel kunstenaars als grote bedrijven in diverse ruimtes hun ding kunnen en mogen doen. Alles wat je ziet is te koop. Steevast tijdelijk en zo verandert de setting van Atelier VO2 Max op regelmatige basis. Het concept bestaat nu een jaar en doet denken aan wat je vaker ziet in pakweg Londen of New York. Begin vorige maand opende Filip De Baets (59) nog een horecazaak vooraan het pand om de ‘drempelvrees’ te verlagen.

“Zowel artiesten als grote bedrijven en modemerken zoals Nike stellen hier hun creaties voor”, legt Filip uit. Op de ene hoek staat een BMW uit 1957, terwijl ernaast exclusieve schoenen van Nike staan te blinken. Of een prototype van een vliegtuig. Je komt bijna ogen tekort. En dankzij de samenwerking met Red Bull en andere partners heeft Atelier VO2 Max er een absolute blikvanger bij. Wie donderdagmiddag aan de zaak passeerde trok grote ogen toen er plots een F1-bolide werd binnengereden. Zelfs in Knokke-Heist geen alledaags zicht. “Een originele wagen waarmee Max Verstappen nog rondjes reed”, zegt De Baets trots. “Zijn naam en die van zijn toenmalige teamgenoot Sergio Perez staan ook aangegeven op de wagen. Ja, hier zijn we héél trots op. Toen de kans zich voordeed heb ik er alles aan gedaan om het mogelijk te maken en de wagen naar Knokke-Heist te halen.”

De bolide krijgt logischerwijs een prominente plaats in de conceptstore en wordt extra in de spotlights gezet met de nodige aankleding. “Het is toch iets unieks om te tonen aan de mensen. Het past bovendien helemaal binnen ons concept. Al moeten we mensen die beginnen dromen teleurstellen: de wagen is níet te koop”, besluit Filip met de glimlach. (MM)

The post Conceptstore in Knokke-Heist pakt uit met F1-bolide van wereldkampioen Max Verstappen: “Past volledig binnen ons concept” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Nike krijgt nieuwe topman

Het Amerikaanse sportartikelenmerk Nike krijgt volgende maand een nieuwe topman. Elliott Hill keert op 14 oktober terug naar het bedrijf en neemt het stokje dan over van John Donahoe. Voor Hill in 2020 bij Nike vertrok, bekleedde hij dertig jaar lang verschillende topposities binnen het Amerikaanse bedrijf.

Lees meer »

40-jarigen uit Beselare houden gezellige reünie

De 40-jarige leeftijdsgenoten uit Beselare hielden een reünie. Ze brachten onder meer een bezoek aan ‘de meisjesschool’, die nu omgedoopt is tot De Biesweide. Allen verlieten zij in 1993-1994 de lagere school. Voor velen was het een leuk weerzien. Achteraf volgde nog een gezellig etentje. We bemerken de aanwezigen tijdens deze bijeenkomst op de koer
The post 40-jarigen uit

Lees meer »

Overgangsraad van bestuur Standard bekend, CEO Pierre Locht blijft aan boord “tot het verkoopproces van de club is afgerond”

Met een officieel communiqué heeft Standard de overgangsraad van bestuur bekendgemaakt. Daarin zetelen CEO Pierre Locht – die voorlopig aanblijft -, financieel directeur Giacomo Agneli en David Shaw van A-Cap – een grote investeerder van 777 die de controle over verschillende beleggingsprojecten heeft overgenomen. 777 Partners zetelt niet langer in de raad van bestuur van de Rouches.

Lees meer »

“Een kosmische structuur zo groot als 140 Melkwegen, dat is onvoorstelbaar”: Nooit spuwde superzwaar zwart gat zo’n gigantische stralen uit

Diep in de kosmos hebben astronomen de grootste straalstromen ooit waargenomen, afkomstig uit een ‘superzwaar zwart gat’. Ze zijn liefst 140 keer groter dan onze Melkweg en dat slaat wetenschappers met verstomming, want ze dachten dat zoiets fysisch onmogelijk was? Tot nu, dus. Wat hebben ze precies ontdekt? Hoe hebben ze dat gedaan? En wat maakt dit zo uitzonderlijk? HLN-wetenschapsexpert

Lees meer »

Voetballer (16) die in elkaar stuikte tijdens training in Tessenderlo is overleden: “Thabet was erg geliefd binnen de ploeg”

De 16-jarige voetballer van Ham United die woensdagavond tijdens de training onverwacht in elkaar stuikte, is overleden. Dat laat de correspondent van Ham United weten. Thabet ging naar school in het Don Bosco College in Hechtel-Eksel. “Hij was een buitengewoon getalenteerde jonge voetballer, een rustige en vriendelijke jongen”, klinkt het bij zijn voetbalclub.

Lees meer »

Groeve Grote Berg in Riemst definitief beschermd: “Goede zaak voor de inwoners die erboven wonen”

Mergelgroeve Grote Berg in Zussen, in Riemst, wordt definitief beschermd, als monument maar ook als cultuurhistorisch landschap. Dat heeft Vlaams minister Mathias Diependaele (N-VA), bevoegd voor onroerend erfgoed, beslist. De mergelgroeve, 60 ha groot, kreeg eerder al een voorlopige bescherming. Boven de groeve liggen 148 eigendommen. Ook voor de eigenaars van die eigendommen is de bescherming goed nieuws.

Lees meer »

Zaterdag start project LIJF-elijk ANDERS in Engelse Kerk

In de Engelse Kerk in de Langestraat in Oostende start zaterdag het project ‘LIJF-elijk ANDERS’ met foto’s van de Gentse Hilde Braet. Het is een fototentoonstelling rond seksualiteitsbeleving van vrouwen met een beperking.
The post Zaterdag start project LIJF-elijk ANDERS in Engelse Kerk appeared first on KW.be.

Lees meer »