IN BEELD. Massa volk in straten van Parijs en op Montmartre ziet Evenepoel historisch goud pakken

Dubbel goud. Historisch goud! In de olympische wegrit stond er simpelweg geen maat op Remco Evenepoel, die een week geleden ook al tijdritgoud veroverde en vanmiddag wederom ontketend was. Met de Eiffeltoren in de achtergrond tilde hij zijn fiets in de lucht. Een massa volk in de straten van Parijs en op Montmartre waren getuige van een fenomenale prestatie. Lees hier alles over de olympische dubbel van Evenepoel. 

Meer krantenkoppen in België

Sonic City 2024 lost nieuwe namen

Samen met curator Tramhaus lost Sonic City opnieuw enkele namen van hun line-up voor hun driedaagse festival in Depart. Daarvoor graven ze diep in het alternatieve aanbod en is Sonic City een jaarlijkse hoogmis voor muziekfanaten.
The post Sonic City 2024 lost nieuwe namen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Basket Midwest Tielt mikt op rustig debuut in eerste provinciale

Na bijna op sterven na dood te zijn geweest, heeft de Tieltse club in een recordtempo, met drie promoties in vier jaar, de hoogste provinciale reeks bereikt. Voorzitter Tom Scherpereel wil niet alle pluimen op zijn eigen hoed steken. Zijn bestuursploeg heeft daar een aanzienlijke rol in gespeeld. Ook de terugkeer van coach Hans Vanoosthuyse heeft bijgedragen aan de opmars

Lees meer »

Youri H. (33) riskeert 9 jaar cel nadat hij Francis (16) van de weg maaide: “Extra zwaar voor de familie dat beklaagde beweert dat hij zich niets herinnert”

In de politierechtbank van Dendermonde werd er vandaag voor het eerst gepleit in het dodelijk ongeval waarbij Francis Aerts (16) op 1 augustus 2022 overleed. De jonge tiener werd van de weg gemaaid door Youri H. (33), die 2,7 promille in zijn bloed had en ook zwaar onder invloed was van drugs. Die avond veroorzaakte hij maar liefst 3 ongevallen,

Lees meer »

Nederlandse premier licht plannen toe: asielcrisis wordt uitgeroepen en gratis schoolmaaltijden blijven behouden

De Nederlandse premier Dick Schoof heeft de plannen van de nieuwe regering toegelicht op een persconferentie. Veel voorstellen waren al aangekondigd in het coalitieakkoord of uitgelekt via media. De coalitiepartijen PVV, VVD, NSC en BBB beslisten onder meer om het noodrecht te activeren door een asielcrisis uit te roepen en om ook de komende jaren geld vrij te maken voor

Lees meer »

Knokke-Heist blikt tevreden terug op Ironman: “Dit wordt een vaste waarde”

Het voorbije Ironmanweekend was een succes. Het evenement bracht zowel bij de deelnemers als de toeschouwers veel volk op de been in Knokke-Heist. De Ironman 70.3, een triatlon over de halve afstand, was voor de atleten een unieke beleving, al was een felle landwind misschien wel de grootste tegenstander.
The post Knokke-Heist blikt tevreden terug op Ironman: “Dit wordt

Lees meer »

Amerika-expert na tweede moordpoging op Trump: “Hij heeft vijanden die het op zijn leven hebben gemunt, daar kunnen z’n marketeers mee aan de slag”

Negen weken nadat een 20-jarige man tijdens een campagnebijeenkomst een mislukte moordaanslag op oud-president Donald Trump pleegde, werd een 58-jarige gewapende man aangehouden die de golfspelende Trump nabij zijn huis in Florida in het vizier nam. Wat betekent dit voor Trumps kansen om het Witte Huis te heroveren? Expert Amerikaanse politiek Herman Matthijs (VUB): “Zijn campagneteam zal dit zeker uitspelen.”

Lees meer »

Handjes schudden en recepties afschuimen: West-Vlaamse stemmenkanonnen verklappen hun campagnegeheimen

Facebook, TikTok, Instagram? De meeste stemmenkanonnen van de West-Vlaamse lokale politiek houden er zich amper mee bezig, zo blijkt uit een exclusieve rondvraag van onze redactie. Hét recept voor verkiezingswinst is voor de meesten al jaren ongewijzigd: zes jaar lang aanwezig zijn op recepties en evenementen, flyers en ander drukwerk verspreiden en vooral heel veel huisbezoeken. “Ze willen allemaal liever

Lees meer »