Kunstige speculoos proeven, een graanzuiger in actie en schreeuw als een meeuw: dit is de Antwerpse Museumnacht

Unieke expo’s, optredens en voorstellingen in een donker avondkader: dat is de Antwerpse Museumnacht die straks aan zijn 18e editie toe is. Wat kan je verwachten en welke musea pakken uit met een bijzondere activiteit? We zetten het hier voor je op een rijtje. 

Meer krantenkoppen in België

Apple mag oortjes gebruiken als gehoorapparaat in VS

Volwassenen met licht tot matig hoorverlies, zullen later dit jaar bepaalde AirPods, draadloze oortjes van de Amerikaanse techgigant Apple, kunnen gebruiken als gehoorapparaat. De Amerikaanse gezondheidsautoriteit (FDA) heeft daarvoor ontwikkelde software van Apple goedgekeurd.

Lees meer »

“In de voorbije uren tien dambreuken in Neder-Oostenrijk” – Dodentol opgelopen tot 15

In de Oostenrijkse deelstaat Neder-Oostenrijk worden de dammen scherp in de gaten gehouden. “We hebben de afgelopen uren tien dambreuken gehad. Die moeten nauwgezet weer hersteld worden”, aldus het hoofd van het crisisteam. Het dodental na de passage van cycloon Boris is intussen opgelopen tot vijftien: in Roemenië kwamen zes slachtoffers om het leven, in Polen vijf, in Oostenrijk drie

Lees meer »

OPROEP. Zit jij in een studentenkot dat je ouders kochten als investering?

Een nieuw academiejaar, een nieuwe dramatische zoektocht naar een studentenkot. Of niet, als je ouders doelbewust investeerden in eentje, zodat jij nu gerust je valies én rugzak kan pakken. Kochten jouw ouders een kot aan, en trek jij nu erin? Of verblijf jij al in zulke investeringspoten? We horen graag jullie verhaal, in een telefoontje met jou en je ouders,

Lees meer »

Theo Francken schrikt zich een hoedje van reacties op z’n selfie bij de droogkast: “Zonder die foto nooit geweten dat ik leiding moest laten controleren”

Een selfie kan soms verstrekkende gevolgen hebben. Was Theo Francken benieuwd of zijn volgers hem instructies konden geven hoe de was proper te krijgen, dan is hij nu benieuwd of hij in z’n kelder is blootgesteld aan gevaarlijk asbest, dodelijk spul waar in Vlaamse bouwsels nog meer dan 2 miljoen ton van zit verstopt. Hoe herken je asbest? En wat

Lees meer »

“De maffia dacht dat we een mol hadden, zo accuraat was de reeks”: tien weetjes over ‘The Sopranos’

25 jaar geleden zag ‘The Sopranos’ het levenslicht. Daarom duikt HBO in een nieuwe documentaire achter de schermen van de legendarische reeks over maffiabaas Tony Sopranos (James Gandolfini) en verklapt opmerkelijke weetjes over de opnames en castleden. Wij zetten er tien op een rijtje. Van de verhaallijn die HBO liever geschrapt wilde zien, tot de verdwijning van acteur James Gandolfini:

Lees meer »

Gemeenteraad twist over de invoering van bedrijfswagens voor stadspersoneel: “Dit is een stap te ver”

Wie een directeursfunctie uitvoert bij de stad Menen, kan voortaan rekenen op een bedrijfsvoertuig. Dat werd (opnieuw) beslist op de gemeenteraad van woensdag laatstleden. Een omstreden keuze, die niet op goedkeuring van de oppositie kan rekenen. Een noodzakelijke, volgens de schepen. “Is wat de markt vraagt.”
The post Gemeenteraad twist over de invoering van bedrijfswagens voor stadspersoneel: “Dit is

Lees meer »

Borrell “woedend” over dood van zes UNRWA-medewerkers – Israëlisch leger bevestigt twee aanvallen in Syrië

De hoge vertegenwoordiger van het Europees buitenlands beleid Josep Borrell is “woedend” over de dood van zes medewerkers van het VN-agentschap UNRWA bij een Israëlische aanval op een school in de Gazastrook. Volgens de hoge vertegenwoordiger is het inmiddels de vijfde keer dat Israël een aanval uitvoert op de school in Nuseirat, waar 12.000 vluchtelingen bescherming hebben gezocht. Israël zegt

Lees meer »

Scholen krijgen Vlaamse subsidies voor bouwprojecten

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) investeert meer dan 9 miljoen euro in 35 scholenbouwprojecten in West-Vlaanderen. Met deze projecten kunnen honderden leerlingen en scholieren de lessen in nieuwe of vernieuwde schoolinfrastructuur doorbrengen.
The post Scholen krijgen Vlaamse subsidies voor bouwprojecten appeared first on KW.be.

Lees meer »