Zomerhit officieel nog niet gekozen, maar Maksim beleeft nu al zomer van de bevestiging

Hij wil dat je liegt. Maar de hitlijsten spreken eerlijk: na vier weken op nummer één is Maksim Stojanac (26) man van de zomer. Op de radio’s en het podium van ‘Tien om te zien’, met zijn duet met de Nederlandse Hannah Mae (25) dat intussen goed is voor vijf miljoen streams. “Ik heb wat langer dan Pommelien of Camille mijn eigen weg gezocht na ‘#LikeMe’”, vertelt hij aan HLN. “Maar bewust, ik wilde die immense druk en dat vergrootglas niet.” 

Meer krantenkoppen in België

Koperkunstenaar Luc brengt ode aan paters die kerk van Sleihage lieten bouwen: “Zonder hen had ik misschien nooit de kunst ontdekt”

Koperkunstenaar Luc Lapere, die in Sleihage op een steenworp van de Christus-Koningkerk woont en werkt, brengt tussen 21 en 29 september een bijzondere expo naar de kerk. Niet met eigen werk, maar met schilderijen en poëzie van twee overleden paters die in 1960 mee aan de basis van de kerk lagen. Hij kende hen persoonlijk. “Pater Loncke is vaak bij

Lees meer »

In de sport is het altijd zomer

De meteorologie doet haar best ons van het tegendeel te overtuigen, maar er lijkt maar geen einde te komen aan de sportzomer. Het voetbalseizoen was al begonnen tijdens de Olympische Spelen en schakelt vanaf dit weekend een versnelling hoger, met zeven wedstrijden in eenentwintig dagen voor Europees spelende clubs. De wielrenners kunnen dit weekend kiezen tussen World Tour-wedstrijden in Canada

Lees meer »

Chirojongens en -meisjes van Staden voortaan op zelfde terrein

Chiro Staden en het gemeentebestuur openden een gloednieuw gebouw op Zonneburcht, het terrein van de Chirojongens. Door de nieuwbouw kunnen de Chiromeisjes verhuizen naar het terrein van de jongens.
The post Chirojongens en -meisjes van Staden voortaan op zelfde terrein appeared first on KW.be.

Lees meer »

Merveille Goblet tussen de palen van Royal Knokke FC (1e nationale): “Steeds opnieuw wil ik beter doen”

Merveille Goblet is in Knokke de opvolger van de legendarische Sven Dhoest. De goalie was destijds prof en derde doelman bij Standard Luik. Tubeke, Waasland Beveren, Cercle Brugge en Mandel waren zijn volgende uitdagingen. Het sluitstuk is zopas zijn tweede seizoen gestart in het Burgemeester Graaf Leopold Lippens park.
The post Merveille Goblet tussen de palen van Royal Knokke

Lees meer »

Verdachte van steekpartij in Oostende geïdentificeerd

In het onderzoek naar een steekpartij in juli 2023 in Oostende is een verdachte geïdentificeerd. Dat bevestigt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. Een 41-jarige man uit Nieuwpoort werd neergestoken toen hij drugs wilde kopen van een vermoedelijk Nederlandse dealer.

Lees meer »

“Door een stom spel ben ik wel mijn zusje kwijt”: vertelt op het proces van de Zussenmoord eigenlijk iémand de waarheid?

“Eén van u beiden vertelt de waarheid niet.” De ouderen onder ons herinneren zich die nachtelijke uitval nog wel van Marc Verwilghen, in de parlementaire onderzoekscommissie Dutroux. Die zin spookte de hele tijd door mijn hoofd, terwijl ik vanmiddag zat te luisteren naar de onthutsende ondervraging van Inge Reyntjens en Daisy Van Mechelen, allebei beschuldigd van moord en allebei hopend

Lees meer »

“Ik heb zelf niet naar de scène durven kijken”: ‘Familie’ kreeg uitzonderlijk +16-label voor horrorbeelden

Een lijk dat in stukken wordt gezaagd en ledematen die in een kuil worden gekieperd. Die gruwelscènes openden het nieuwe seizoen van ‘Familie’, waardoor de soap voor één keer het logo +16 kreeg. Uitzonderlijk, want het gebeurde amper één keer eerder in de 34-jarige geschiedenis van de reeks. De maker en kijkers van ‘Familie’ reageren. “Ons kind is huilend naar

Lees meer »