KSA Zandvoorde pakt dit jaar uit met TAZ-café op Zwanefeesten

KSA Zandvoorde is helemaal klaar voor de 62ste editie van de Zwanefeesten. Nieuw dit jaar is een TAZ-café, ter gelegenheid van Theater Aan Zee.

Halfweg de zomer is het traditiegetrouw tijd voor de Zwanefeesten van KSA Zandvoorde. De festiviteiten beginnen dit jaar eigenlijk al op woensdag, want in het kader van Theater aan Zee, dat ter hoogte van Wijkcentrum ’t Kasteel de voorstelling Foreverandevergem programmeert, voorziet de jeugdbeweging een TAZ-café op woensdag, donderdag en vrijdagavond.

De echte Zwanefeesten starten op vrijdagavond. Van 14 tot 18 uur is er een kubb-tornooi voor duo’s van alle leeftijden. Inschrijven kost 4 euro per team. Om 19.30 uur staat de dropping op het programma. Met een team van vier volwassenen word je gedropt op een geheime locatie. Onderweg staan je tal van opdrachten te wachten! Inschrijven kost 20 euro per team en kan via [email protected].

Fietsen en streekbieren

Zaterdag 3 augustus start met de fietszoektocht om 14 uur. Ontcijfer de route en beleef een sportieve middag in het zonnetje. Onderweg kun je een hapje en drankje krijgen. Inschrijven kost 5 euro per persoon en kan via [email protected]. Om 20 uur start de jaarlijkse streekbierenavond, een andere vaste waarde op de Zwanefeesten. Ontdek tal van lekkere streekbieren: blondjes, tripels, bruintjes en N-A’s, er is voor ieder wat wils. Grimsby Gang (21 uur) en DAS ROCK (23 uur) zorgen voor de muziek.

Slotdag

De slotdag van de Zwanefeesten start om 12 uur met een barbecue. Je betaalt 12 euro voor een rib en een worst of 20 euro voor een rib, een worst, kip en spek. Inschrijven kan via [email protected]. Om 14 uur is er de traditionele Zwaantjesworp en de bonte namiddag met springkastelen, visput, schminkstand en een optreden van BlitZ om 15 uur. Om 16.30 uur is er een vrije jamsessie in samenwerking met Wijkcentrum ’t Kasteel. Wie wil meespelen, mailt naar [email protected].

Om 19.30 uur staat Mona&Friends op de planken, gevolgd door ATMOS om 22 uur.

The post KSA Zandvoorde pakt dit jaar uit met TAZ-café op Zwanefeesten is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Drukke tv-najaar van Gert Verhulst start midden in verbouwstress: “Tegen dat dat voorbij is zijn we 2 jaar verder, vrees ik”

Na een korte vakantie is Gert Verhulst (56) volgende week opnieuw alomtegenwoordig op uw tv-scherm. Eerst als talkshowhost in ‘De tafel van Gert’, later op de avond als keukenprins in ‘Komen eten’. Vooral dat laatste programma bezorgde hem stress. “Nooit meer”, vertelt Gert vanuit Saint-Tropez. In dit gesprek met HLN blikt hij ook voor het eerst terug op zijn bewogen

Lees meer »

Onze correspondent volgde debat tussen Harris en Trump in Brooklyn: “Ik had gehoopt dat hij zich vaker in de voet zou schieten”

Op dinsdagavond ontmoetten ex-president Donald Trump en huidig vicepresident Kamala Harris elkaar voor het eerst tijdens hun langverwachte debat in Philadelphia. Wij trokken naar Café Erzulie, een Haïtiaans café in Bedford-Stuyvesant, een buurt in Brooklyn van groot historisch belang voor de Afro-Amerikaanse gemeenschap in New York. Daar had de NAACP, een van de oudste burgerrechtenorganisaties in de Verenigde Staten, een

Lees meer »

Lonen en pensioenen slorpen 40 procent van gemeentekas op

Dik 40 procent van het geld dat lokale besturen de voorbije legislatuur uitgaven, ging naar lonen, sociale bijdragen en pensioenen. Dat blijkt vrijdag uit een analyse van ‘De Tijd’ op basis van de officiële jaarrekeningen van de 300 gemeenten voor de ­aflopende legislatuur.

Lees meer »

Wordt Manchester City gestraft voor financiële doping?

Heeft Manchester City zich met financiële doping een weg naar de top gekocht? Vier jaar nadat de Engelse landskampioen aan een straf van de Uefa is ontsnapt, zet de Premier League zijn tanden in de zaak. De kans op een effectieve veroordeling is deze keer een stuk groter.

Lees meer »

De Zilverberg opent horecazaken Grand Café en resto d’Embrasserie

Op dinsdag 10 september was er de officiële opening van het Grand Café en resto d’Embrasserie in het woonzorgcentrum De Zilverberg. Beide zijn op 2,5 maanden volledig vernieuwd met een nieuwe naam er bovenop.
The post De Zilverberg opent horecazaken Grand Café en resto d’Embrasserie appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Sta ik naast Kabouter Plop, dan moet ik omhoog kijken”

Tijdens het Kustschlagerfestival in Plopsa De Panne zorgde Garry Hagger dat het publiek genoot van zijn show. De zanger zong o.a. ‘Het Allermooiste’, maar ook ‘Ik Heb De Hele Nacht Liggen Dromen’, enz.
The post “Sta ik naast Kabouter Plop, dan moet ik omhoog kijken” appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Enkele onnozelaars zetten hele sector in slecht daglicht”: Jachtvereniging Hubertus woedend om filmpje van klungelende ‘jagers’

Een filmpje van een man die met een jachtgeweer een metalen container uit de lucht wil schieten, zorgt voor heel wat beroering. Het voorwerp belandt op de voorruit van een geparkeerde wagen en verbrijzelt die. De Hubertusvereniging Vlaanderen, die de belangen van de jagers verdedigt, reageert furieus. “De praktijken van enkele onnozelaars stellen onze hele sector in een slecht daglicht.”<br

Lees meer »

Zwevezele viert zijn 80-jarigen

Het Wingense gemeentebestuur vierde de negentien 80-jarigen van Zwevezele in oc Damberd op het Marktplein. “Wie lang wil leven, moet oud willen worden”, vertelde burgemeester Lieven Huys in zijn toespraak. Hij herinnerde aan de tijd toen kleren nog op de groei werden gekocht en een paar spekken maar één of twee frank kostten. “In onze
The post Zwevezele viert

Lees meer »

Julie Vanloo boekt met Washington belangrijke zege in strijd om PO’s in WNBA

Julie Vanloo heeft met haar team Washington Mystics vrijdag (lokale tijd) een overwinning behaald in het Gateway Center Arena @ College Park tegen Atlanta Dream in de Noord-Amerikaanse vrouwenbasketcompetitie WNBA. Vanloo en co. wonnen met 69-72.
The post Julie Vanloo boekt met Washington belangrijke zege in strijd om PO’s in WNBA appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ruben Van Gucht komt terug op ‘vrouwenbenen-incident’: “Voor mij een weet, voor jullie een vraag”

Ruben Van Gucht (37) beleefde een drukke sportzomer, waarin hij maar liefst elf weken in het buitenland doorbracht voor onder andere het EK voetbal en de Olympische Spelen. Tijdens een uitzending op Radio 2 ontstond er ophef toen onverwacht de benen van een onbekende vrouw in beeld verschenen. In het programma ‘Café congé’ blikt de sportjournalist nu terug op dat

Lees meer »