Heinz mag na langdurige ziekte aan de slag met veegmachine in magazijnen: “Ideaal voor mij, want het is er echt muisstil”

Geregeld komen in de pers berichten over langdurige zieke mensen die niet meer aan de slag kunnen gaan. Ons land telt zo’n half miljoen langdurig zieken, waarvan Heinz Baert (57) uit Zwevegem er een was. Na een lange zoektocht heeft hij nu aangepast werk gevonden bij Laverge Cleaning.

Twaalf jaar geleden, tijdens de eindejaarperiode, kreeg Heinz een hersenbloeding waardoor hij van de trap viel. In het ziekenhuis werd een scheur in zijn rechter trommelvlies vastgesteld. “Er volgde een zware revalidatie die zowat anderhalf jaar duurde waarin ik opnieuw moest leren lopen en praten”, vertelt hij.

Tufter

Uiteindelijk kon hij weer bij zijn vorige werkgever terecht, maar daar liep het anders dan verwacht. “Ik was tufter in een textielbedrijf maar het lawaai van de weefmachines kon ik echt niet meer aan. Bij te veel lawaai ontstaat er immers een grote druk op mijn rechteroor. Er zat jammer genoeg niets anders op dan stoppen met werken zodat ik terugviel op de ziekte-uitkering.”

Ander werk zoeken was ook al niet zo evident. “Ik was sinds mijn 17de tufter. Een job die ik altijd heel graag heb uitgeoefend. Nu moest ik op zoek naar iets totaal anders en dat was voor mij ook emotioneel moeilijk.”

De uitzendjobs volgden elkaar, zonder succes, op. Twee jaar geleden kwam hij in contact met een terug-naar-werkbegeleider van de VDAB. “Zo kwam ik ook in contact met een jobcoach van Accent. We hadden heel geregeld een gesprek zodat ze mij wellicht door en door kennen. Na een tijdje kon ik zo beginnen bij de firma Laverge Cleaning uit Zwevegem. Nu werk ik vooral met de veegmachine in magazijnen. Ideaal voor mij, want het is er echt muisstil”, aldus Baert.

Ingeburgerd

Bij het bedrijf zijn ze heel tevreden over het werk van Heinz. “Hij is hier al goed ingeburgerd in ons team van 20 vaste medewerkers en nog een aantal jobstudenten. Na een korte interimperiode is hij hier nu voltijds aan de slag. Iets waar hij en wij best tevreden mee zijn”, besluit Carine Laverge van het bedrijf. (Geert Vanhessche)

The post Heinz mag na langdurige ziekte aan de slag met veegmachine in magazijnen: “Ideaal voor mij, want het is er echt muisstil” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Marino verloor net zoals Hilde Crevits beide ouders op een week tijd: “Hij kon niet leven zonder haar en overleed de dag na haar begrafenis”

Marino Mahieu (65) maakte net hetzelfde mee als Hilde Crevits (57). De dag na de begrafenis van zijn mama Mariette (83) moest hij ook afscheid nemen van zijn papa Marcel (88). “Papa’s ogen blonken altijd als hij over mama sprak. Hij kon niet zonder haar en is de dag na haar begrafenis gestorven van verdriet. Ik heb het heel moeilijk

Lees meer »

Stedenbouw is onverbiddelijk en regularisatie is quasi onmogelijk: bouwfirma Vulsteke moet Albert Heijn in Ruiselede afbreken

We schreven het al zo’n twee weken geleden: ‘De regularisatie van Albert Heijn in Ruiselede wordt een klus.’ Een blijkbaar onmogelijke klus, want zowel burgemeester De Roo als Stedenbouw bevestigen inmiddels dat de verantwoordelijke bouwfirma Vulsteke de huidige constructie volledig moet opbreken omdat er hoger en groter werd gebouwd dan de omgevingsvergunning toelaat. Voor de aannemer zit er niets anders

Lees meer »

Club Brugge wint met 0-3 van Kortrijk en komt naast Genk aan de leiding

Club Brugge heeft zaterdag op de zevende speeldag van de Jupiler Pro League in het Guldensporenstadion KV Kortrijk met 0-3 opzijgezet. Door de zege komen de Bruggelingen voorlopig samen met Racing Genk aan de leiding. Kortrijk staat met zeven punten dertiende.
The post Club Brugge wint met 0-3 van Kortrijk en komt naast Genk aan de leiding appeared first

Lees meer »

Vakbonden vormen front in Audi-betoging

Zo’n 5.500 mensen kwamen deze voormiddag samen in Brussel om te betogen naar aanleiding van de nakende sluiting van de Audi-fabriek in Vorst. Onder het motto “De industrie is van ons”, liepen de leden van verschillende vakbonden mee in de nationale staking. “Van het Belgische tot het Europese niveau, de politiek moet ons verdedigen.”

Lees meer »