Politieke leider van Hamas Ismail Haniyeh gedood: “Zal diepe band tussen Teheran, Palestina en het verzet versterken”

De politieke leider van Hamas, Ismail Haniyeh (62), is gedood in de Iraanse hoofdstad Teheran. Dat bevestigen zowel de Iraanse Revolutionaire Garde als Hamas zelf. De Hamas-leider trad onder meer op als onderhandelaar in de gesprekken over een staakt-het-vuren in Gaza.

 

Meer krantenkoppen in België

Elke dag ongelukken met elektrische deelsteps: “Voer een helmplicht in”

"Tussen 2020 en 2022 verviervoudigde het aantal ongevallen met e-steps ", zegt Sofie Lenaerts, politie-inspecteur en presentatrice van het verkeersveiligheidsprogramma ‘Kijk Uit’ op VRT 1. Ze ergert zich vooral aan het gedrag van de gebruikers van deelsteps. Die rijden doorgaans roekelozer dan mensen die met hun eigen e-step rondrijden, vertelt ze aan Xavier Taveirne in de podcast ‘Mens erger je

Lees meer »

Spektakel-musical 14-18 begroet ook Bert Verbeke: “Zo fijn van terug in iets te mogen meespelen dat ik tien jaar geleden heb mogen mee helpen creëren”

De spektakel-musical 14-18 in Puurs blijft nog altijd volle zalen trekken. Ook Bert Verbeke alias Albert speelt nu mee en dat is voor hem zelfs al de tweede keer, want tien jaar geleden was hij ook erbij. “Het is thuiskomen, maar het is tegelijk ook heel nieuw”, stipt hij aan.
The post Spektakel-musical 14-18 begroet ook Bert Verbeke: “Zo

Lees meer »

Burgemeester Hoogstraten wil gezamenlijke politiepost met Nederland op E19 in Meer: “Drugscriminelen verplaatsen activiteiten naar België”

De burgemeester van Hoogstraten Marc Van Aperen (Hoogstraten Leeft) wil dat er op de E19 in Meer een politiepost komt met zowel Belgische als Nederlandse politie die er permanent aanwezig is. Dat moet drugsbendes afschrikken die hun activiteiten van Nederland naar de grensstreek lijken te verplaatsen, omdat er in Nederland harder tegen hen opgetreden wordt.

Lees meer »

Waarom Bart De Wever zulke forse taal spreekt na diefstal ambulance: “Gaan komende maand weer wat meer ‘burgemeester De Wever’ zien”

"Huftergedrag" door "vrijwel altijd jongeren van allochtone, meestal niet-Europese, origine": het was lang geleden dat Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) zich nog zo hard uitliet over een specifieke groep in zijn stad. Die timing en felle toon zijn wellicht niet toevallig, met de verkiezingen in aantocht, zegt professor politieke communicatie Peter Van Aelst (UAntwerpen). "Het was een goede kans

Lees meer »

Koperkunstenaar Luc brengt ode aan paters die kerk van Sleihage lieten bouwen: “Zonder hen had ik misschien nooit de kunst ontdekt”

Koperkunstenaar Luc Lapere, die in Sleihage op een steenworp van de Christus-Koningkerk woont en werkt, brengt tussen 21 en 29 september een bijzondere expo naar de kerk. Niet met eigen werk, maar met schilderijen en poëzie van twee overleden paters die in 1960 mee aan de basis van de kerk lagen. Hij kende hen persoonlijk. “Pater Loncke is vaak bij

Lees meer »