Politieke leider van Hamas Ismail Haniyeh gedood: “Zal diepe band tussen Teheran, Palestina en het verzet versterken”

De politieke leider van Hamas, Ismail Haniyeh (62), is gedood in de Iraanse hoofdstad Teheran. Dat bevestigen zowel de Iraanse Revolutionaire Garde als Hamas zelf. De Hamas-leider trad onder meer op als onderhandelaar in de gesprekken over een staakt-het-vuren in Gaza.

 

Meer krantenkoppen in België

Vannacht eerste (en laatste?) debat Harris en Trump: dit moet je weten

Alle ogen zijn vannacht gericht op het allereerste (en wellicht enige) televisiedebat tussen de Amerikaanse presidentskandidaten Kamala Harris en Donald Trump. Meteen de eerste keer ook dat de twee oog in oog met elkaar zullen staan, want ze hebben elkaar nooit eerder ontmoet. Dit debat komt op een cruciaal moment in de verkiezingsrace. Dit moet je alvast weten.

Lees meer »

EXCLUSIEF. Was leiderschapsstijl Van den Kerkhof enige reden voor ontslag bij Plopsa? “Hij verdiende meer dan de eigenaar”

Het gerecht heeft geen misdrijven vastgesteld in een onderzoek naar toxisch leiderschap bij Plopsa. Toch was dat net de reden waarom CEO Steve Van den Kerkhof en zijn directieteam anderhalf jaar geleden, na een rapport van advocate Christine Mussche, aan de kant werden geschoven. Onze redactie sprak de afgelopen drie maanden met 28 werknemers en kon het dossier-Mussche — 104

Lees meer »

Inwoners smaken nieuwe zaterdagmarkt in Krottegem: “ We zijn zeer blij met deze mooie aanwinst”

Het zonnetje en zes marktkramers waren van de partij, maar ook de klanten bleven zaterdagvoormiddag tijdens de eerste marktdag ooit in Krottegem niet achterwege. Het initiatief, dat groeide uit een vraag van de lokale bevolking, valt duidelijk in de smaak bij de inwoners.
The post Inwoners smaken nieuwe zaterdagmarkt in Krottegem: “ We zijn zeer blij met deze mooie

Lees meer »

Nieuwe locatie voor expertiseschool Element

Element is een school die zich richt op leerlingen met autisme en socio-emotionele kwetsbaarheden die normaal tot hoogbegaafd zijn. Ze worden door een team experten aangemoedigd om hun kwaliteiten en talenten te ontwikkelen en uit te groeien tot zelfstandige jongvolwassenen.
The post Nieuwe locatie voor expertiseschool Element appeared first on KW.be.

Lees meer »

Koppel riskeert monsterboete van maar liefst 528.000 euro voor het onderbrengen van gastarbeiders in ongeschikte kamers: “Nooite onze bedoeling”

Een bouwbedrijf uit Kortemark riskeert een monsterboete van maar liefst 528.000 euro omdat de zaakvoerders gastarbeiders onderbrachten in kamers die daar niet voor geschikt waren. Het koppel achter het bedrijf was zich naar eigen zeggen van geen kwaad bewust. “Het was nooit onze bedoeling om mensen in ongeschikte panden onder te brengen.”
The post Koppel riskeert monsterboete van maar

Lees meer »

Spektakel-musical 14-18 begroet ook Bert Verbeke: “Zo fijn van terug in iets te mogen meespelen dat ik tien jaar geleden heb mogen mee helpen creëren”

De spektakel-musical 14-18 in Puurs blijft nog altijd volle zalen trekken. Ook Bert Verbeke alias Albert speelt nu mee en dat is voor hem zelfs al de tweede keer, want tien jaar geleden was hij ook erbij. “Het is thuiskomen, maar het is tegelijk ook heel nieuw”, stipt hij aan.
The post Spektakel-musical 14-18 begroet ook Bert Verbeke: “Zo

Lees meer »

Fietsclub De Violetten sluit mooi seizoen af

Als afsluit van een schitterend fietsseizoen van de fietsclub De Violetten met 70 leden, werd genoten van een heerlijke maaltijd in het clublokaal Old Fiddler.
The post Fietsclub De Violetten sluit mooi seizoen af appeared first on KW.be.

Lees meer »

‘Will Smith’ kwam in vrede en ‘Sh?gun’ schrijft geschiedenis: alles wat je moet weten over de Emmy’s

‘Baby Reindeer’, ‘The Bear’ en ‘Sh?gun’ zijn de grote winnaars van de Emmy Awards die zondagavond in Los Angeles in aanwezigheid van de genomineerden werden uitgereikt. De serie rond het waargebeurde verhaal van de stalker haalde vier awards op, de reeks ‘Sh?gun’ schreef geschiedenis en ook Jeremy Allen White viel in de prijzen met de reeks ‘The Bear’.

Lees meer »

KSA Schuiferskapelle pakt uit met feestweekend

De KSA van Schuiferskapelle blaast dit jaar 40 kaarsjes uit en laat die verjaardag niet onopgemerkt voorbij gaan. De KSA nam in 1984 de activiteiten over van de toenmalige Chiro en vestigde zich in de jeugdlokalen in de Brouwerijstraat, waar de jeugdbeweging vandaag nog steeds zit. Op 13, 14 en 15 september wordt een feestweekend
The post KSA Schuiferskapelle

Lees meer »