Palestijns Olympisch Comité vraagt IOC opnieuw om Israël uit te sluiten van Olympische Spelen

Op een persconferentie in Parijs heeft Jibril Rajoub, voorzitter van het Palestijns Olympisch Comité, het Internationaal Olympisch Comité (IOC) herinnerd aan zijn verzoek om Israël uit te sluiten van de Olympische Spelen. Dat Israël mag deelnemen, tegen de achtergrond van de oorlog die het voert in Gaza, stuit ook bij het publiek in Parijs op kritiek. 

Meer krantenkoppen in België

Diamant voor Hugo en Liliane

Hugo Morlion (85) en Liliane Schotte (87) werden in het Izegemse stadhuis ontvangen naar aanleiding van het diamanten huwelijksjubileum.
The post Diamant voor Hugo en Liliane appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Hij verliet mij op het moeilijkste moment van mijn leven”: buitenechtelijk kind is niet eerste misstap van Dave Grohl

Dave Grohl (55), zanger van de Amerikaanse rockband Foo Fighters, heeft toegegeven dat hij zijn vrouw Jordyn Blum (48) heeft bedrogen en in het geheim een kind heeft verwekt bij een andere vrouw. Een bekentenis die heel wat fans met open mond achterliet, maar zijn ex-vriendinnen zijn minder verbaasd. Grohl heeft namelijk een bijzonder tumultueuze liefdesgeschiedenis. “Jij bent mijn toekomstige

Lees meer »

Inbrekers crashen in tuin Zwevezeels kinderdagverblijf na wilde achtervolging, vier jaar cel geëist: “Ze graaiden zelfs cadeautjes mee vanonder de kerstboom”

Twee Servische mannen riskeren voor de Brugse rechtbank elk vier jaar effectieve celstraf voor een hele resem woninginbraken. De politie kon Luka D. (28) en Marko J. (25) op kerstavond klissen na een wilde achtervolging die eindigde in de tuin van een kinderdagverblijf in Zwevezele.
The post Inbrekers crashen in tuin Zwevezeels kinderdagverblijf na wilde achtervolging, vier jaar cel

Lees meer »

Bijna 1.000 rijbewijzen ingetrokken na verstrenging beleid rond bellen aan het stuur: “Mensen brengen niet alleen hun eigen leven in gevaar maar ook dat van anderen”

GSM-gebruik achter het stuur blijft een groot probleem. Sinds 1 juni 2024, de dag waarop de politie in de kustprovincie veel strenger begon toe te zien op dergelijke inbreuken, werden al 936 rijbewijzen ingetrokken. “Mensen moeten beseffen dat afleiding tijdens het rijden supergevaarlijk is”, zegt Filiep Jodts, de grote baas van het parket West-Vlaanderen.

Lees meer »

VVC Beernem A ongeslagen aan de leiding

Na twee speeldagen bezet VVC Beernem A de leidersplaats in derde provinciale B. Nu staat een loodzware verplaatsing naar Zerkegem op het programma. “Er loopt veel meer concurrentie rond in vergelijking met vorig kampioenschap”, zegt Michiel Bourgois.
The post VVC Beernem A ongeslagen aan de leiding appeared first on KW.be.

Lees meer »

Viergeslacht in Izegem: van Cherly tot Fran

De geboorte van Fran Terryn, dochter van Hanna Buyse (29) en Robbe Terryn (30), in de materniteit van de Sint Jozefskliniek in Izegem zorgde ervoor dat er een viergeslacht ontstond. Oma Nadège Masure (56) en overgrootmoeder Cherly Lefere (86) maken het viergeslacht compleet. Robbe en Hanne wonen in de Molstraat in Izegem.
The post Viergeslacht in Izegem: van Cherly

Lees meer »

“In de voorbije uren tien dambreuken in Neder-Oostenrijk” – Dodentol opgelopen tot 15

In de Oostenrijkse deelstaat Neder-Oostenrijk worden de dammen scherp in de gaten gehouden. “We hebben de afgelopen uren tien dambreuken gehad. Die moeten nauwgezet weer hersteld worden”, aldus het hoofd van het crisisteam. Het dodental na de passage van cycloon Boris is intussen opgelopen tot vijftien: in Roemenië kwamen zes slachtoffers om het leven, in Polen vijf, in Oostenrijk drie

Lees meer »