Twee aanslagen in één nacht rond Antwerpen: voordeur en auto’s beschadigd

Onbekenden hebben afgelopen nacht op twee verschillende plaatsen rond Antwerpen explosieven tot ontploffing gebracht. In Borgerhout zijn de voordeur van een woning en enkele geparkeerde auto’s beschadigd. Ook in Hove is er schade door een explosie. Het gerechtelijk labo en ontmijningsdienst Dovo zijn ter plaatse voor sporenonderzoek.

 

Meer krantenkoppen in België

Politieman haalt vechtende broers uiteen maar houdt er gescheurde kogelwerende vest aan over

Een 22-jarige jongeman riskeert een straf nadat hij zich weerspannig gedroeg tegenover een politieman op een fuif in De Panne. I.L. ging eerst een gevecht aan met zijn broer op een fuif en toen de politieman hen uit elkaar wilde halen, scheurde hij daarbij zijn kogelwerende vest.
The post Politieman haalt vechtende broers uiteen maar houdt er gescheurde kogelwerende

Lees meer »

Twee knieprothesen houden Roland (73) niet tegen om halve marathon te lopen: “Niet om te pronken met mijn prestatie, wel om ervan te genieten”

Nu zondag staat in Ieper de 24ste In Flanders Fields Marathon op het programma. Voor het eerst kan naast de 42 km ook een halve marathon gelopen worden. Een opvallende deelnemer is Roland Outtier, die na twee knieoperaties dan toch opnieuw de loopschoenen aantrok. “Het vergde een ijzeren discipline om te doen wat de dokters vroegen, maar het is gelukt.”

Lees meer »

Deze stad is de ‘boetekoning’ van Vlaanderen: “Verkeersveiligheid? Het stadsbestuur wil vooral de schuldenput dichten”

Vlaamse steden en gemeenten hebben vorig jaar een recordbedrag van 124 miljoen euro aan boetes opgehaald, met Mechelen als opvallende koploper met een opbrengst van 143,5 euro per inwoner. “Logisch”, vindt burgemeester Bart Somers (Voor Mechelen). “Onze stad zet enorm in op verkeersveiligheid. Op negen jaar tijd is het aantal verkeersslachtoffers gedaald met 44,6 procent.” Maar volgens de oppositie is

Lees meer »

“Er zijn voor de ander, daar draait het hier om”: Zorghuis Oostende geeft kankerpatiënten al 15 jaar de kans om tot rust te komen

Even terug op adem komen tijdens of na een intensieve kankerbehandeling: die mogelijkheid biedt Zorghuis Oostende intussen al 15 jaar, op een zo betaalbaar mogelijke en laagdrempelige manier. “En de nood aan dit soort zorgverlening wordt steeds groter”, aldus Hanne Stael die er het dagelijkse reilen en zeilen coördineert.
The post “Er zijn voor de ander, daar draait het

Lees meer »

‘Will Smith’ kwam in vrede en ‘Sh?gun’ schrijft geschiedenis: alles wat je moet weten over de Emmy’s

‘Baby Reindeer’, ‘The Bear’ en ‘Sh?gun’ zijn de grote winnaars van de Emmy Awards die zondagavond in Los Angeles in aanwezigheid van de genomineerden werden uitgereikt. De serie rond het waargebeurde verhaal van de stalker haalde vier awards op, de reeks ‘Sh?gun’ schreef geschiedenis en ook Jeremy Allen White viel in de prijzen met de reeks ‘The Bear’.

Lees meer »

De beste pizza ter wereld bestel je niet in het land van de pizza

Wie pizza zegt, zegt Italië. En toch komt de beste pizza Margherita of Prosciutto niet uit Italië maar uit Manhattan. Eigenaar Anthony Mangieri van Una Pizza Napoletana werd tijdens de awarduitreiking in Napels uitgeroepen tot ’s werelds beste pizzabakker. Eerste Belg werd La Pizza è Bella in Antwerpen op de 68ste plaats.

Lees meer »