LIVE MIDDEN-OOSTEN. Hamasleider Haniya gedood in Iran

Hamasleider Ismail Haniya, die beschouwd werd als de belangrijkste politieke leider van de Palestijnse extremistische beweging Hamas, is gedood in Iran. Dat meldt de Iraanse Revolutionaire Garde in een verklaring. Het Israëlische leger heeft naar eigen zeggen dan weer een commandant van de sjiitische militie Hezbollah, Fuad Shukr, gedood bij een raketaanval dinsdagavond op een buitenwijk van de Libanese hoofdstad Beiroet. Israël acht Shukr onder andere verantwoordelijk voor de aanval op Majdal Shams, waarbij zaterdag 12 kinderen om het leven kwamen. Volg alle updates in onze liveblog. 

Meer krantenkoppen in België

Logistiek bedrijf Eutraco investeert 14 miljoen in “grootste elektrische vrachtwagenvloot van België” 

Logistiek bedrijf Eutraco uit Roeselare investeert 14 miljoen euro in 50 nieuwe elektrische trucks, waardoor een derde van hun vloot elektrisch wordt. De vrachtwagens zullen vooral vanuit de site in Willebroek vertrekken. Daar worden ze opgeladen met energie uit zonnepanelen. "Duurzaam transport met elektrische voertuigen is wel degelijk mogelijk aan dezelfde prijs", zegt CEO Serge Gregoir.

Lees meer »

Pélicot blijft opnieuw weg van eigen proces, zitting uitgesteld tot morgen: “Hoofdverdachte heeft nierstenen en prostaatprobleem”

Het proces over de Franse zeventiger die zijn vrouw jarenlang heeft gedrogeerd en liet verkrachten door tientallen mannen, is uitgesteld naar dinsdag. Hoofdbeklaagde Dominique Pélicot was maandagochtend niet op hoorzitting verschenen, waarna de zitting zonder hem van start ging. Maar even later werd die zitting dan toch tijdelijk opgeschort nadat de burgerlijke partijen de “abnormale” situatie aan de kaak stelden.

Lees meer »

Fietser komt om het leven bij ongeval in Kontich

Bij een verkeersongeval in Kontich is afgelopen nacht een fietser om het leven gekomen. De man werd aangereden door een auto en overleed ter plaatse. De bestuurder van de wagen was volgens de eerste vaststellingen van de politie niet onder invloed.

Lees meer »

Bedwantsenprobleem in repatriëringscentrum in Steenokkerzeel nog niet meteen van de baan: “Bestrijdingsfirma’s overbevraagd”

Het bedwantsenprobleem in het gesloten centrum 127bis in Steenokkerzaal zal niet meteen opgelost zijn. De procedure om de plaag in te schatten en de daaropvolgende administratie vraagt al enkele weken, en bovendien zijn de bestrijdingsfirma’s overbevraagd. Intussen kunnen nog slechts 1 bewonersvleugel en het administratieve gedeelte worden gebruikt.

Lees meer »

Renovatie van zwembad in Ninove start binnenkort: “Wel al symbolische eerste spadesteek”

In Ninove wordt vandaag de eerste symbolische spadesteek gegeven voor de renovatie van het zwembad. Normaal zouden de werken in maart starten, maar Ninove moest ze uitstellen door onder andere praktische problemen, procedures en een extra bodemonderzoek. De Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij (OVAM) moet nu eerst nog het rapport van het bodemonderzoek goedkeuren en dan kunnen de werken officieel van start

Lees meer »