Garage brandt uit in Spiere-Helkijn na brandstichting

In Spierre-Helkijn is deze ochtend een garage uitgebrand. Het gaat volgens het parket om brandstichting. Er vielen geen slachtoffers. Het parket heeft ondertussen een deskundige aangesteld en de omstandigheden worden verder onderzocht.

The post Garage brandt uit in Spiere-Helkijn na brandstichting is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Belgische consultant riskeert de doodstraf te krijgen van Congolese rechtbank

De Belg Jean-Jacques Wondo, die al sinds 22 mei gevangen zit in de militaire gevangenis van Ndolo, in de Congolese hoofdstad Kinshasa, riskeert morgen tot de doodstraf te worden veroordeeld. Hij wordt onder meer beschuldigd van terrorisme en steun aan gewapende groepen. Zijn familie in België zegt dat hij onschuldig is. Wondo stond de afgelopen weken terecht in Kinshasa en

Lees meer »

Tributebands zetten tijdens Isotopia XL de Izegemse markt in vuur en vlam: “Markt kan tot 6.000 fans aan”

Zaterdag 14 september wordt opnieuw een volle markt verwacht voor Isotopia XL. Dit keer werd voluit de kaart van de tributebands getrokken. Zo zal je ABBA, Arno, U2 en Rammstein aan het werk zien. “En je hoort nauwelijks verschil”, zegt coördinator Simon Van Walleghem.
The post Tributebands zetten tijdens Isotopia XL de Izegemse markt in vuur en vlam: “Markt

Lees meer »

Eerste kolomzetting bij bedrijvenpark Steenpoort in Hooglede

Dinsdag werd met een eerste kolomzetting het startschot gegeven van bedrijvenpark ‘Steenpoort’ langs de Bruggesteenweg in Gits. Het gaat om een project van LCV Real Estate, de vastgoedvennootschap van Willy Naessens en Dirk Deroose.
The post Eerste kolomzetting bij bedrijvenpark Steenpoort in Hooglede appeared first on KW.be.

Lees meer »

Franse verkrachtingszaak uitgesteld tot maandag, in afwachting terugkeer zieke hoofdbeschuldigde Dominique Pelicot

Het proces in de zaak Dominique Pelicot, de Franse zeventiger die zijn vrouw Gisèle Pelicot jarenlang heeft gedrogeerd en liet verkrachten door tientallen mannen, is opgeschort tot maandagochtend. De hoofdverdachte is sinds maandag ziek en afwezig op de hoorzittingen. De voorzitter van de strafrechtbank van Vaucluse, Roger Arata, schortte de zitting op.

Lees meer »

Op bezoek bij K3 op Malta, waar onverwachte problemen opduiken op filmset: “Soms moeten opnames stilgelegd worden”

“Mensen hebben hier totaal geen besef van wie we zijn. ‘We’re a Belgian popgroup’, moeten we tientallen keren per dag uitleggen.” Maar liefst vijf weken brengen Hanne, Marthe en Julia van K3 door op Malta voor hun allereerste film samen. Omringd door 55 crewleden, 60 figuranten, 12 Belgische en 16 Maltese dansers, en… schildpadspotters. Want de natuur wil niet echt

Lees meer »

Supporterslegioen van Club Brugge verdeelt flyer in 4.400 brievenbussen in Sint-Andries met argumenten voor de bouw van een nieuw stadion.

Het Blauw-Zwart supporterslegioen is een flyeractie pro nieuw stadion gestart. Bij de buurtbewoners van het Jan Breydelstadion in Sint-Andries is een folder bedeeld met alle argumenten voor de bouw van een voetbaltempel met 40.000 zitjes. Meer dan 4.400 brievenbussen in Sint-Andries krijgen de folder maandag. Dezer dagen buigt de Raad van Vergunningsbetwistingen zich over het beroep dat enkele buurtbewoners indienden

Lees meer »

Brouwerij Rodenbach lanceert Rodenbach Evolved St Georges

De Rodenbach-brouw- en keldermeesters lanceren “Rodenbach Evolved St Georges”: de tweede editie van de Rodenbach Evolved Limited Edition-serie, een ‘Sour Pale Ale’ geïnspireerd op “St Georges” dat tot eind van de jaren 1970 door Brouwerij Rodenbach werd gebrouwen.
The post Brouwerij Rodenbach lanceert Rodenbach Evolved St Georges appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ludieke eenmanslijst L.A.M.O.O.T. op de valreep nog op stembiljet: “Voor een Action in Ieper”

In extremis komt er nog een zesde lijst op het stembiljet in Ieper. Na twee jaar broeden waagt Frederic Lamoot zich in de politiek met de eenmanslijst L.A.M.O.O.T., wat (voorlopig) staat voor Ludiek Alternatief Met Ogenschijnlijk Onnozele Thema’s. Zijn belangrijkste programmapunt: een Action in Ieper. “Ik verwacht helemaal niks, behalve één stem van mezelf”, zegt Frederic.
The post Ludieke

Lees meer »