Tim Boury en Inge Waeles zagen zelf hun drie Michelinsterren herbevestigd worden, maar de topchef heeft ook lovende woorden voor de nieuwe West-Vlaamse sterren. “Het zijn vakmannen”, zegt hij. “Ik ga er zeker eens tafelen.”
Tim Boury, zijn broer Ben en echtgenote Inge Waeles mogen voor het derde jaar op rij drie Michelinsterren aan de gevel hangen. “We zijn supertevreden”, reageert de 42-jarige chef-kok van wat te boek staat als het beste restaurant van het land.
“We beschouwen deze erkenning nooit als een evidentie. Je bent immers maar zo goed als je laatste service en streven keer op keer naar de perfectie. Deze herbevestiging beschouwen we dan ook als een goed rapport, zoals mijn vrouw Inge bij jullie eerder stelde.”
West-Vlaanderen scoort
Dat West-Vlaanderen twee nieuwe sterrenzaken aan de al rijkelijk gevulde menukaart mag toevoegen, juicht hij alleen maar toe. “Onze provincie scoort jaar na jaar goed. Leuk dat we twee nieuwkomers mogen verwelkomen.”
“Dimitri Proost van Haut in Oostende ken ik goed, het is een echte vakman. Net als zijn collega Wouter Van Tichelen van Mémoire in Brugge. Toen ik aan de hotelschool Ter Duinen mijn opleiding volgde, zat hij een jaar lager dan mij. Ik ben sowieso van plan om bij deze twee absolute toppers eens te gaan tafelen.”
The post “De twee nieuwe West-Vlaamse Michelinsterren zijn absolute toppers”: Tim Boury over culinaire aanwinsten op hoogste niveau is provided by KW.be.