Archeologen graven naar 2.000 skeletten op oud kerkhof in Aalst: “Uniek inzicht in leven tijdens industriële revolutie”

In Aalst hebben archeologen een deel van een oud kerkhof blootgelegd tijdens archeologische opgravingen. Het kerkhof deed dienst tussen 1784 en 1867, net wanneer de industriële revolutie plaatsvond. De archeologen hopen zo meer te weten te komen over onze samenleving tijdens die periode. "Want die is niet enkel economisch vast te stellen, maar ook bij de mens zelf die daar begraven werd", zegt archeoloog Bart Cheretté. 

Meer krantenkoppen in België

Onze reporter volgde Keniaanse rechtszaak: worden Vlaamse tieners veroordeeld voor mierensmokkel? “Justice will be done”

Het was een korte maar hevige zitting in het ‘mierenproces’ bij de nationale luchthaven van Nairobi. De rechtszaal zat vol, de sfeer was gespannen, buiten doemden donkere regenwolken op boven de Keniaanse hoofdstad. De twee Vlaamse tieners, S.L. (18) en D.L. (18), gingen bevreesd hun lot tegemoet. De rechter in de smokkelzaak maakte al snel haar plan kenbaar: “Ik ga

Lees meer »

Hou toch op met Trumps gat te likken

Da manier waarop sommige Europese leiders Donald Trump proberen te paaien, getuigt van weinig zelfrespect, schrijft Hendrik Vos. Beter gaan we op zoek naar bondgenoten waarmee we vandaag wel een verschil kunnen maken.

Lees meer »

Bpost verbetert verzendproces van rouwbrieven

Postbedrijf bpost voert een nieuw en verbeterd verzendproces in voor het versturen van rouwberichten. “Doordat elke rouwbrief vanaf nu individueel gevolgd wordt door bpost, krijgt de klant zekerheid over het afleveren”, zo meldt het bedrijf donderdag. Het tarief blijft hetzelfde.

Lees meer »

Eén op de drie ziekenhuizen niet transparant over kosten

Een op de drie ziekenhuizen publiceert geen prijslijsten voor ziekenhuisopnames. En van de ziekenhuizen die dat wél doen, rekent 28 procent onterechte kosten aan. “Als de ziekenhuizen niet in orde zijn tegen juni, dan overwegen we juridische stappen”, zegt Paul Callewaert van ziekenfonds Solidaris.

Lees meer »

Deze 5 maken de grootste kans om paus Franciscus op te volgen, al wordt het allicht toch weer een verrassing

“Sede vacante.” Dus moet er een nieuwe paus verkozen worden. Het conclaaf start vijftien tot achttien dagen na de dood van Franciscus. Dit is volgens specialisten de “top vijf” van de grootste kanshebbers – de ‘papabili’ – in willekeurige volgorde. Al is het nog afwachten want indien het bekende gezegde ‘Wie als paus het conclaaf binnengaat, komt er als kardinaal

Lees meer »