Joris Mylle is als kok toegetreden tot Les Disciples d’Escoffier, eind mei komt daar ook nog eens de titel bij van Masterchef of Belgium. “Dit is een bekroning voor 30 jaar Molenhof. Mijn vrouw Cindy en ik waren nog jong toen we de mooie kans kregen om de zaak van mijn grootvader in Westouter te kopen. We zijn nu heel fier op deze titels.”
Les Disciples d’Escoffier International is een prestigieus culinair genootschap dat wereldwijd erkende chefs en gastronomieprofessionals verenigt in de geest van Auguste Escoffier. Georges Auguste Escoffier was een Franse chef-kok. Hij verwierf bekendheid dankzij zijn boek Le guide culinaire. Met dit baanbrekende werk, bestaande uit 5.000 nauwkeurige recepten, legde hij het fundament voor de modernisering van de Franse kookkunst.
Voorgedragen
Niet iedereen kan lid worden van Les Disciples d’Escoffier. “Je hebt een aanbeveling nodig van een bestaand lid. Dit is vaak een chef of culinaire professional die jouw werk en reputatie kent. Je moet kunnen aantonen dat je een gevestigde chef bent met bewezen vakmanschap en ervaring in de gastronomie. Er wordt gekeken naar opleiding en achtergrond, werkervaring in gerenommeerde keukens en bijdragen aan de culinaire wereld. Als je voorgedragen wordt, volgt er een selectieproces. Word je toegelaten, dan word je officieel aangesteld tijdens een ceremonie, die vaak een gastronomisch diner omvat.”
De titel is voor de zaak goede publiciteit. “Voor onze bestaande klanten, maar het zal zeker ook een nieuw publiek aanspreken. De titel is vooral een erkenning van 30 jaar lange inzet en telkens opnieuw streven naar een kwalitatieve en eigentijdse keuken.” Aan de titel is een rode sjerp verbonden. “Ik zal de sjerp van Les Disciples d’Escoffier met trots dragen.”
Lat hoog leggen
Het Molenhof mikt vooral op huwelijksfeesten en grotere evenementen. “We willen als feestzaal de lat heel hoog leggen. Daarnaast kun je bij ons terecht voor heel wat andere evenementen zoals op vrijdagavond Brasserie Romantique en op zondagmiddag Zalige Zondagen of moorddiners. Af en toe hebben we op zaterdagavond ook bistroavonden en dinner dance.” (MDN)
De evenementenkalender staat op www.molenhof.be
The post Chef-kok Joris Mylle treedt toe tot Disciples d’Escoffier is provided by KW.be.