Na 35 jaar vol passie en toewijding nemen Antoon Debou (60) en Martine Vandenberghe (62) afscheid van hun Keurslagerij De Fijnkost in Rumbeke. Maar dit betekent niet het definitieve einde van hun levenswerk. Arnaud Geldof (24) en Clarice Delodder (27), een jong koppel, nemen de zaak over en openen in augustus de deuren onder een nieuwe naam. “We willen het werk voortzetten, maar we zullen hier en daar ook enkele vernieuwingen doorvoeren”, zegt Arnaud.
Antoon Debou studeerde af in Brugge aan het IVV De Groene Poorte, terwijl Martine Vandenberghe afstudeerde aan de hotelschool Spermalie in Brugge. Uiteindelijk begon het koppel in 1990 met z’n slagerij langs de Hoogstraat in Rumbeke. “Bij de start hadden we twee kinderen: Lies en Mathijs. Een goeie drie jaar later was ons gezin compleet met Sebastiaan”, vertelt Antoon trots.
Ondertussen zijn Antoon en Martine al meer dan 25 jaar Keurslager en bouwden ze door de jaren heen een sterke reputatie op. Maar binnenkort komt er een einde aan dit hoofdstuk. “Hoewel het afscheid met pijn in het hart komt, stoppen we wel op een hoogtepunt”, gaat Antoon verder. “Recent werd ons gehakt zelfs bekroond met een zilveren medaille op De Kristallen Kroon. Dit was voor ons de kers op de taart en een bevestiging dat we altijd kwaliteit hebben geleverd aan onze klanten.” Antoon voegt toe dat hij zijn klanten, veelal uit Rumbeke en Roeselare, zeker zal missen. “Door de jaren heen bouw je een sterke band op. Ik ken de meeste klanten persoonlijk, soms zelfs bij naam. Ze voelen bijna als vrienden.”
Fantastische klanten
Hoewel hun slagerij binnenkort van eigenaar verandert, blijft Rumbeke hun thuisbasis. “We blijven hier wonen”, zegt Martine. “Maar we zullen ons richten op activiteiten met minder werkdruk. Stilzitten is niks voor ons, maar het wordt wel wat rustiger.” Zo zal Antoon wat helpen in het cateringbedrijf van zijn zoon, Burning Butchers.
In hun boodschap aan de klanten benadrukken ze: “Het is geen vaarwel, maar een tot ziens. Het was een plezier om jullie 35 jaar te mogen bedienen. Dank jullie wel, jullie waren stuk voor stuk fantastische klanten.”
“We nemen hun recepten en tradities mee, maar we willen ook onze eigen stempel drukken” – Arnaud en Clarice, nieuwe uitbaters
Vanaf augustus begint er een nieuw hoofdstuk voor de slagerij. Arnaud en Clarice nemen de fakkel over en zijn vastberaden om de zaak voort te zetten en verder uit te bouwen. “Het was altijd mijn droom om een eigen slagerij te hebben en ik heb dan ook werkervaring opgedaan bij verschillende zaken”, vertelt Arnaud. “Die ervaring heeft me geholpen om de nodige kennis en vaardigheden te ontwikkelen, maar het leek me te groot om het in mijn eentje te doen. Daarom ben ik ontzettend blij dat we dit avontuur als koppel kunnen aangaan. Clarice, die jarenlang als apotheekassistente werkte, twijfelde in het begin of ze de stap zou zetten, maar na veel denken, besloot ze haar carrière om te gooien en samen met mij dit avontuur te starten.”
Nieuwe ideeën
Hoewel het een grote verantwoordelijkheid is om een naam als De Fijnkost over te nemen, hebben Arnaud en Clarice veel vertrouwen in hun toekomst. “We zijn er klaar voor en willen iets bijzonders neerzetten voor onze klanten”, zegt Clarice. Arnaud voegt toe: “Wat Antoon en Martine hier in 35 jaar hebben opgebouwd, is uniek en verdient het om voortgezet te worden. We nemen hun recepten en tradities mee, maar we willen ook onze eigen stempel drukken. We gaan ons meer richten op dagelijkse maaltijden, lichte, verfrissende salades en zullen het assortiment wat vernieuwen. Ook wat de charcuterie betreft, willen we met nieuwe ideeën komen. Uiteraard blijven de klassiekers zoals het gehakt en de Finettes behouden.”
Lyn, de rechterhand van Antoon, en winkelbediende Sylvie blijven ook aan boord. Arnaud en Clarice zijn vastbesloten om van hun nieuw avontuur een succes te maken. “Of we het ook 35 jaar gaan doen zoals Antoon en Martine? Dat is de bedoeling, maar we focussen ons nu eerst op een geslaagde start”, zegt Arnaud lachend.
Ze openen in augustus de slagerij onder een nieuwe naam, maar die houden ze voorlopig nog even geheim.
The post “Voortaan een rustiger leven”: Antoon (60) en Martine (62) stoppen na 35 jaar met Keurslagerij De Fijnkost, jong koppel neemt over is provided by KW.be.