“Voortaan een rustiger leven”: Antoon (60) en Martine (62) stoppen na 35 jaar met Keurslagerij De Fijnkost, jong koppel neemt over

Na 35 jaar vol passie en toewijding nemen Antoon Debou (60) en Martine Vandenberghe (62) afscheid van hun Keurslagerij De Fijnkost in Rumbeke. Maar dit betekent niet het definitieve einde van hun levenswerk. Arnaud Geldof (24) en Clarice Delodder (27), een jong koppel, nemen de zaak over en openen in augustus de deuren onder een nieuwe naam. “We willen het werk voortzetten, maar we zullen hier en daar ook enkele vernieuwingen doorvoeren”, zegt Arnaud.

Antoon Debou studeerde af in Brugge aan het IVV De Groene Poorte, terwijl Martine Vandenberghe afstudeerde aan de hotelschool Spermalie in Brugge. Uiteindelijk begon het koppel in 1990 met z’n slagerij langs de Hoogstraat in Rumbeke. “Bij de start hadden we twee kinderen: Lies en Mathijs. Een goeie drie jaar later was ons gezin compleet met Sebastiaan”, vertelt Antoon trots.

Ondertussen zijn Antoon en Martine al meer dan 25 jaar Keurslager en bouwden ze door de jaren heen een sterke reputatie op. Maar binnenkort komt er een einde aan dit hoofdstuk. “Hoewel het afscheid met pijn in het hart komt, stoppen we wel op een hoogtepunt”, gaat Antoon verder. “Recent werd ons gehakt zelfs bekroond met een zilveren medaille op De Kristallen Kroon. Dit was voor ons de kers op de taart en een bevestiging dat we altijd kwaliteit hebben geleverd aan onze klanten.” Antoon voegt toe dat hij zijn klanten, veelal uit Rumbeke en Roeselare, zeker zal missen. “Door de jaren heen bouw je een sterke band op. Ik ken de meeste klanten persoonlijk, soms zelfs bij naam. Ze voelen bijna als vrienden.”

Fantastische klanten

Hoewel hun slagerij binnenkort van eigenaar verandert, blijft Rumbeke hun thuisbasis. “We blijven hier wonen”, zegt Martine. “Maar we zullen ons richten op activiteiten met minder werkdruk. Stilzitten is niks voor ons, maar het wordt wel wat rustiger.” Zo zal Antoon wat helpen in het cateringbedrijf van zijn zoon, Burning Butchers.

In hun boodschap aan de klanten benadrukken ze: “Het is geen vaarwel, maar een tot ziens. Het was een plezier om jullie 35 jaar te mogen bedienen. Dank jullie wel, jullie waren stuk voor stuk fantastische klanten.”

“We nemen hun recepten en tradities mee, maar we willen ook onze eigen stempel drukken” – Arnaud en Clarice, nieuwe uitbaters

Vanaf augustus begint er een nieuw hoofdstuk voor de slagerij. Arnaud en Clarice nemen de fakkel over en zijn vastberaden om de zaak voort te zetten en verder uit te bouwen. “Het was altijd mijn droom om een eigen slagerij te hebben en ik heb dan ook werkervaring opgedaan bij verschillende zaken”, vertelt Arnaud. “Die ervaring heeft me geholpen om de nodige kennis en vaardigheden te ontwikkelen, maar het leek me te groot om het in mijn eentje te doen. Daarom ben ik ontzettend blij dat we dit avontuur als koppel kunnen aangaan. Clarice, die jarenlang als apotheekassistente werkte, twijfelde in het begin of ze de stap zou zetten, maar na veel denken, besloot ze haar carrière om te gooien en samen met mij dit avontuur te starten.”

Nieuwe ideeën

Hoewel het een grote verantwoordelijkheid is om een naam als De Fijnkost over te nemen, hebben Arnaud en Clarice veel vertrouwen in hun toekomst. “We zijn er klaar voor en willen iets bijzonders neerzetten voor onze klanten”, zegt Clarice. Arnaud voegt toe: “Wat Antoon en Martine hier in 35 jaar hebben opgebouwd, is uniek en verdient het om voortgezet te worden. We nemen hun recepten en tradities mee, maar we willen ook onze eigen stempel drukken. We gaan ons meer richten op dagelijkse maaltijden, lichte, verfrissende salades en zullen het assortiment wat vernieuwen. Ook wat de charcuterie betreft, willen we met nieuwe ideeën komen. Uiteraard blijven de klassiekers zoals het gehakt en de Finettes behouden.”

Lyn, de rechterhand van Antoon, en winkelbediende Sylvie blijven ook aan boord. Arnaud en Clarice zijn vastbesloten om van hun nieuw avontuur een succes te maken. “Of we het ook 35 jaar gaan doen zoals Antoon en Martine? Dat is de bedoeling, maar we focussen ons nu eerst op een geslaagde start”, zegt Arnaud lachend.

Ze openen in augustus de slagerij onder een nieuwe naam, maar die houden ze voorlopig nog even geheim.

The post “Voortaan een rustiger leven”: Antoon (60) en Martine (62) stoppen na 35 jaar met Keurslagerij De Fijnkost, jong koppel neemt over is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Mathieu weet wat hij aan me heeft”: Gianni Vermeersch is als meesterknecht van Van der Poel een (mede)garantie op succes

Tadej Pogacar heeft zondag in Parijs-Roubaix Florian Vermeersch als eerste luitenant, maar overal waar Mathieu van der Poel schittert in de Vlaamse lentezon, vult een andere Vermeersch zijn schaduw. Gianni Vermeersch (32) is zijn Superdomestique, loyaal tot in het diepst van zijn vezels. Zelfbeloning? Alleen als het echt kan. “Mathieu of Jasper Philipsen zien winnen, schenkt me evenveel voldoening.”

Lees meer »

“Niet verloren van de top vier dit seizoen”: Simon Leroy doet met KFC Poperinge (3A) nog steeds mee in de titelrace

KFC Poperinge (53 punten) is op twee speeldagen van het einde nog niet uitgeteld voor de titel in derde provinciale A. Het treft met Sporting Keiem en Sparta Dikkebus nog twee ploegen uit de rechterkolom. Concurrenten Dosko Beveren en FC Dadizele Sport (allebei 56 punten) hebben nog een onderling duel.
The post “Niet verloren van de top vier dit

Lees meer »

Paardenfoto’s van Piet Eggermont sieren hippodroom

De stenen muur naast HippoLoggia werd recent opgefleurd met vijftien foto’s van de paardensport. Het betreft een project naar aanleiding van 100 jaar Fotografie Eggermont. In het kader van 25 jaar stad kreeg het opzet financiële steun.
The post Paardenfoto’s van Piet Eggermont sieren hippodroom appeared first on KW.be.

Lees meer »

Dodental ingestorte nachtclub Dominicaanse Republiek opgelopen tot 226

Het aantal dodelijke slachtoffers als gevolg van het instorten van het dak van een populaire nachtclub in de Dominicaanse Republiek is opgelopen tot 226. Vijf slachtoffers die zwaargewond in het ziekenhuis lagen, zijn daar overleden. Het laatste dodelijk slachtoffer is een 41-jarige vrouw uit Costa Rica. Dat maakte de nationale gezondheidsdienst zaterdag bekend.

Lees meer »

Elfde Bierfestival in cc De Balluchon

Het elfde Bierfestival vindt plaats door op zaterdag 10 mei in cc De Balluchon van 14 tot 1 uur. De toegang is gratis. Het belooft een unieke ervaring te worden voor bierliefhebbers.
The post Elfde Bierfestival in cc De Balluchon appeared first on KW.be.

Lees meer »

Buurtbewoners dienen steeds vaker klacht in tegen grote woonprojecten: “Als je mij niet betaalt, ga jij hier nooit bouwen” 

Ontwikkelaars van grote woonprojecten betalen vaak een som geld aan klagende buurtbewoners om vertragingen te voorkomen. Dat vertellen verschillende ontwikkelaars, advocaten en architecten aan Pano. Buurtbewoners dienen steeds vaker klachten in tegen grote woonprojecten, met jarenlange procedures tot gevolg. Om dat te vermijden sluiten ontwikkelaars dadingen af. "Het is een verdienmodel geworden", zegt voormalig Vlaams Bouwmeester Leo Van Broeck, "Ik

Lees meer »

Ecolo kan niet lachen met AI-figuurtje dat Theo Francken deelt

Oppositiepartij Ecolo vindt dat premier Bart De Wever zijn partijgenoot en minister van Defensie Theo Francken (N-VA) “tot de orde moet roepen”. De minister deelde via Instagram een door ChatGPT-gemaakt actiefiguurtje dat eerder deze week in de Franstalige krant La DH stond, en waarin hij wordt afgebeeld met ‘Einde van België voor Dummies’ als accessoire.

Lees meer »

Grote toename van schadelijke stierkikkers: “We vragen iedereen om waarnemingen door te geven”

Het afgelopen jaar werden er in Vlaanderen meer dan 100.000 stierkikkers gevangen, een grote toename tegenover de start van de metingen in 2020 toen er ‘slechts’ 32.564 in de netten belandden. De Amerikaanse kikkers vormen een grote bedreiging voor lokale fauna en flora. “We vragen iedereen om waarnemingen door te geven, zodat we de verspreiding beter kunnen monitoren.”

Lees meer »