Aan de Bruggesteenweg 65 opent op vrijdag 18 april een gloednieuwe horecazaak de deuren. ‘Courgetti’ is het initiatief van Romy Vroman (22) en haar moeder Els Persyn (48), waarbij ze een plek willen creëren waar iedereen zonder zorgen kan genieten van heerlijk eten.
“Het idee om met Courgetti te starten, is stap voor stap gegroeid tot het concept dat het nu is. De focus ligt voornamelijk op takeaway waarbij we onze maaltijden vers bereiden en klaar leggen in onze koeltoog. Op de manier kunnen onze klanten snel kiezen en vermijden we dat onze klanten lang moeten aanschuiven om hun maaltijd te bekomen. Je bent hier heel snel binnen en buiten, maar wie wil kan ook zijn maaltijd opeten in onze kleine verbruikszaal”, aldus Romy en Els.
De naam verwijst dan ook naar het concept dat het duo wil uitstralen. “We leggen de nadruk op onze versbereide gerechten met voor elk wat wils. Je kan bij ons terecht voor gezonde versies van klassiekers.” Aangezien Romy zelf voedselallergieën heeft, werd ook daar aan gedacht. “Ook mensen met voedselallergieën zullen bij ons terecht kunnen, maar het is niet zo dat we uitsluitend glutenvrij zullen koken. Het werken met pure ingrediënten maakt al vaak een groot verschil.”
Passie voor koken
De studies van Romy liggen niet in de lijn van wat ze met Courgetti zal doen. “Ik heb eigenlijk een managementopleiding gevolgd, maar achteraf gezien was dit een beetje een verkeerde beslissing. Indien ik alles opnieuw zou mogen doen, zou ik eerder kiezen voor voeding- en dieetkunde.”
De liefde voor voeding heeft ze alvast van geen vreemden meegekregen. “Ik heb altijd al een grote passie gehad voor koken en lekker eten. We zijn opgegroeid met de geur van versbereide maaltijden in de keuken, en dat willen we graag delen met onze klanten.”
De opening van Courgetti staat gepland in het paasweekend. “Op vrijdag 18 en zaterdag 19 april kan je bij ons terecht van 9 tot 18 uur en op Pasen van 9 tot 12 uur. Tijdens ons openingsweekend verloten we een grote paashaas in chocolade waarbij iedereen die iets koopt kans maakt om deze te winnen. Op paasmaandag zijn we met Courgetti dan een dag gesloten om vanaf dinsdag 22 april over te schakelen naar ons vaste openingsuren: van maandag tot vrijdag van 7.30 tot 18 uur en van zaterdag van 8 tot 12 uur. Ook tijdens onze sluitingsdagen kan je bij ons terecht want we installeerden twee automaten die ook boordevol lekkers zullen zitten.” (KM)
Meer info: www.courgetti.be.
The post Romy Vroman en moeder Els starten met Courgetti: “Gezonde versies van klassiekers” is provided by KW.be.