Leuk grensoverschrijdend nieuws uit de frituurwereld. Het Waregemse Ninofriet, Frituur Fanniej uit Wielsbeke en Frietparadijs Kruisem baten vanaf volgende week een eigen foodtruck uit. Van een simpele friet met snack op een communiefeest of babyborrel tot een op maat uitgewerkte menu voor privéfeesten, de zes frituristen kijken uit naar hun nieuwe avontuur met Friet Barn. “Onze agenda zit al goed vol”, klinkt het.
Op de Markt in Kruishoutem vormen Joshua Vanhoucke en Stijn Vlaeminck al jaren het krachtige duo achter ‘t Frietparadijs. In het dorpscentrum van Nieuwenhove – de officieuze vierde deelgemeente van Waregem – baten Bart Fourneau en Matthias Desimpel Frituur Ninofriet uit. Langs de Rijksweg tussen Sint-Baafs-Vijve en Wielsbeke bakken Stefanie Borra en Bram Van den Heede verse frietjes in Frituur Fanniej.
Elk een vaste waarde in hun regio. “We leerden elkaar kennen op beurzen en events uit onze sector. Uiteindelijk werden we goede vrienden”, klinkt het. De meeste waren zelfs even collega’s. Stefanie werkte lange tijd bij Joshua en Stijn in Kruishoutem, ook Matthias zette er zijn eerste frituurstappen. “We delen een passie voor verse frieten en goede snacks, en tillen dat nu naar een hoger niveau.”
Succesvolle skireis
Het idee ontstond niet tussen de soep en de gesneden patatten, wel tijdens een aperitief in de bergen. “In februari trokken we samen op skireis. We krijgen elk vaak de vraag van klanten of we op verplaatsing gaan, of frietjes kunnen voorzien op een privéfeest. Zo kwamen we tijdens onze reis op het idee om samen een foodtruck te starten.” Met een verse Aperol werd er geklonken op de geboorte van het nieuwe concept, dat gedoopt werd als Friet Barn.
“We werken toch in een vrij landelijke regio, vandaar de keuze voor ‘Barn’. Bovendien wilden we geen standaard wit kot, maar een mooi kraam dat onze passie uitstraalt.” Op enkele weken tijd kregen zowel de foodtruck als de samenwerking verder vorm. “We zijn net op tijd klaar voor de typische feestperiode. Naast de vele babyborrels en private events volgen er de komende maanden heel wat communiefeesten.”
Openingsuren
“We zijn trouwens steeds bereid om een menu op maat uit te werken. Er is veel mogelijk. Van een simpele friet met frikandel tot verse burgers, snacks, stoofvlees, noem maar op.” Voor de vaste klanten van de drie frituren: geen zorgen. De huidige openingsuren blijven onveranderd. “We hebben elk voldoende personeel om beide zaken te combineren.”
Wie Friet Barn wil contacteren kan bij de zes zaakvoerders terecht, of op het nummer 0473/82.37.26.
The post Drie bevriende frituren starten samen mobiele foodtruck: “Delen passie voor verse frieten en goede snacks” is provided by KW.be.