Na meer dan 3.000 jaar weten we hoe Toetanchamon er ‘echt’ uitzag, met dank aan AI

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

“Voor eigen publiek met mijn pa in gedachten”: Jorg (34) verloor in 2017 zijn pa Nick (54) en rijdt nu TAC-rally als eerbetoon

De liefde voor de rally kreeg hij mee van zijn pa Nick die in 2017 op amper 54-jarige leeftijd overleed. Ondertussen baant Jorg Lannoo zich een weg in het rallywereldje. En op 11 en 12 april debuteert hij in Tielt waar hij deelneemt aan de TAC Rally. “Mijn eerste nationale rally ooit.”
The post “Voor eigen publiek met mijn

Lees meer »

Zuhal Demir wil buitengewoon onderwijs grondig hervormen

Vlaams minister van Onderwijs Zuhal Demir (N-VA) wil het bijzonder onderwijs grondig hervormen. Dat meldt ze in een persbericht. Er komt een commissie die de “wildgroei aan labels” moet aanpakken en er komen pioniersscholen, die de tweespalt tussen gewoon en buitengewoon onderwijs zullen overstijgen.

Lees meer »

Koningshooikt krijgt nieuw stadspark vlakbij dorpskern

In Koningshooikt, een deelgemeente van Lier, komt er een nieuw openbaar park vlak bij de dorpskern. De stad kocht recent een terrein van ruim 11.000 vierkante meter aan, zo’n 2 voetbalvelden groot. "We hebben de ambitie om 3 nieuwe stadsparken te realiseren, dus we zijn blij met deze opportuniteit", zegt Charlotte Schwagten (N-VA), schepen van Omgeving.

Lees meer »

LIVE. Ward doet de temperatuur stijgen in ‘Dancing with the Stars’, maar kreeg de jury het er ook warm van?

Een bijzondere aflevering van ‘Dancing with the Stars’ vanavond. Na het afscheid van Timon Verbeeck, Sarah Puttemans, Guy T’Sjoen en Mohsin Abbas smelten de twee groepen voor het eerst samen in één show. Daarnaast krijgen de resterende kandidaten de kans om te transformeren in hun grote idool in deze speciale icons-aflevering. Van Beyoncé over Britney Spears tot Prince: de grootste

Lees meer »

Asperges met gebakken shiitakes en gribichesaus

Asperges met gribichesaus is een beetje de chique, Franse variant van asperges op Vlaamse wijze. Die laatste maken we met hardgekookte eieren, boter en peterselie, terwijl gribichesaus naast hardgekookte eieren en groene tuinkruiden ook augurken, kappertjes en olijfolie bevat. Je proeft het al door het te lezen: dit aspergegerecht is friszuurder dan wat we gewoon zijn.

Lees meer »