Dit weekend openen Carlos Boudry (31) en Anouk Vandecandelaere (27) voor het eerst de deuren van hun frituur en eethuis ‘Ma Bouffe’ in Veurne. Met een focus op authentieke, nostalgische gerechten brengen ze “een ode aan de keuken van toen in een gezellig jasje van nu”.
Carlos en Anouk zijn al zeven jaar samen en worden nu ook zakelijke partners. Carlos droomde al langer van een eigen horecazaak en Anouk helpt hem graag om die droom te realiseren. “Als je zoiets doet, moet je het samen doen. Dat was vanaf het begin duidelijk voor ons”, zeggen ze.
Klassiek en modern
“Ik groeide op in de keuken van mijn grootmoeder, waar mijn liefde voor het koken al werd aangewakkerd”, vertelt Carlos. “Toen ik verder ging studeren, merkte ik hoe hard ik die smaken van vroeger miste. Daarom vind je hier heel wat klassieke gerechten op de kaart, waarbij ik de recepten van mijn grootmoeder een eigen twist geef. Vers bereid en huisgemaakt, met een vleugje nostalgie!”
Het interieur van het nieuwbouwpand oogt dan weer heel strak en modern. “Je kan hier snel een frietje steken of meenemen, maar je mag zeker ook uitgebreid blijven tafelen. En dat zowel aan onze meterslange toog met barkrukken, als in de gezellige binnentuin met terrastafeltjes”, toont Anouk.
Openingsweekend
Wie een vertrouwd ‘boeftje’ wil doen in een vernieuwend kader, weet dus waarheen. Na een succesvolle try-out bakken Carlos en Anouk donderdagmiddag hun eerste frietjes. In hun openingsweekend pakken ze meteen uit met een smaakvolle actie: wie ter plaatse komt eten, krijgt frietjes à volonté. Ook op vrijdag, zaterdag en zondag ben je hier welkom.
Je vindt ‘Ma Bouffe’ in de Zuidstraat 45 in Veurne, nabij de rotonde aan het gerechtsgebouw.
The post Carlos (31) en Anouk (27) openen frituur en eethuis Ma Bouffe: “Ode aan grootmoeders keuken” is provided by KW.be.