Zes investeerders openden afgelopen maandag hun vijfde vestiging van Scopa Focacceria in de Oostendse Kapellestraat, de drukste winkelstraat van de stad. “Nergens anders vind je hetzelfde brood als bij ons”, klinkt het. Er is keuze tussen meer dan vijftien varianten van beleg op het eeuwenoude Italiaanse brood.
Antonio Picone, Max Guldentops, Lucas Seijkens, Greg Franchi, Thomas Musin en Marie Peters – twee van hen hebben Italiaanse roots – openden anderhalf jaar geleden een eerste vestiging van Scopa in Luik. “Dat was zo’n succes dat we besloten om snel uit te breiden naar een tweede vestiging in Brussel en een derde, eveneens in Luik”, vertelt Lucas. “Uiteindelijk kwam daar ook nog Leuven bij en sinds maandag zijn we ook actief met een vijfde vestiging in Oostende.”
Waarom het zestal kiest voor een badstad zoals Oostende? “We wilden sowieso actief zijn langs de kust en dan is Oostende de ideale stad om onze eerste vestiging te openen”, gaat Lucas verder. “Oostende is een stad die zowel tijdens de zomermaanden als tijdens de wintermaanden heel levendig is. Bovendien bevinden we ons op de beste locatie van de stad. De Kapellestraat is de drukste winkelstraat van Oostende. Voorlopig zijn we open vanaf 11 uur tot 18 uur, maar die uren moeten we later dan evalueren.”
Uniek
Warme, dagverse focaccia’s in meer dan vijftien varianten: dat is het concept van Scopa Focaccia’s. “Foccacia is een Italiaans plat brood waarvan het deeg lijkt op dat van een pizza, maar dan dikker. Het wordt op smaak gebracht met kruiden”, verklapt Lucas. “We bakken die hier allemaal zelf. Nergens anders vind je hetzelfde brood als bij ons. Die kan je hier laten beleggen met producten die rechtstreeks ingevoerd worden uit Sicilië. De foccacia’s worden belegd meteen nadat ze uit de oven komen, dat zorgt ervoor dat het brood nog warm heeft en mooi krokant is.”
Lucas benadrukt dat ze heel snel willen groeien en een echte keten van Scopa opzetten. “We willen op korte termijn naar tien vestigingen gaan, maar we zijn geen fastfoodketen. We zijn nog steeds stielmannen die ambacht uitoefenen en een vers product afleveren”, besluit Lucas.
The post Vijfde vestiging van Scopa Foccaceria opent in drukste winkelstraat van Oostende: “Ideale stad om eerste winkel aan de kust te openen” is provided by KW.be.